🔥 CARTEA STĂPÂNUL UMBRELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

În materie de preferințe literare, fanii YA o plasează cap de lista pe Cassandra Clare, minunata autoare a seriei “Instrumente Mortale” și “Dispozitive Infernale”. Acum a venit rândul unei alte serii să ne încânte, aceasta se numește “Uneltiri Întunecate” și cuprinde 3 cărți. Vreau să vă vorbesc puțin despre cartea a doua din această trilogie, “Stăpânul Umbrelor” pentru că din punctul meu de vedere, cu aceasta, Cassandra a atins perfecțiunea.

Este foarte greu să vorbesc despre această carte fără să vă povestesc din ea, dar îmi voi da silința și voi încerca să îmi exprim câteva păreri generale, fără să dezvălui din acțiune foarte mult. “Stăpânul Umbrelor” își plasează intriga în Institutul din Londra. DA!!! Mai țineți minte de Will, Tessa și Jem? Acest lucru mi-a trezit foarte multe amintiri și veți vedea că pe parcursul acțiunii, revedem multe locații dragi din seriile anterioare. Așa, revenind. Această carte este dinamică, dar focusul principal nu este pe acțiune, ci pe personaje. Deși poate în prima carte, “Doamna de la Miezul Nopții” am crezut că Emma și Julian sunt următorii Clary și Jace, aici totul capătă un twist neașteptat, deoarece Cassandra include foarte multe personaje în carte, fiecare cu povestea sa și fiecare la fel de important ca restul. Nu există un cuplu principal. Există o familie, în care fiecare își spune povestea, și această poveste se îmbină foarte bine cu acțiunea principală, care creează un întreg perfect.

Imagine similarăDacă o știți pe Cassandra Clare, cunoașteți faptul că îi place să șocheze și să surprindă prin diversitate, aducând în această carte în prim plan partea întunecată a vânătorilor de umbre, dar și calitatea lor umană, fără puteri și rune. Cititorii îi consideră superiori, oameni perfecți, loiali, care sunt gata oricând să se sacrifice pentru o cauza nobilă. Iubesc cu pasiune, se luptă cu pasiune, dar au și ei problemele lor. Vorbind despre diversitate, “Stăpânul Umbrelor” este cea mai completă din acest punct de vedere, deoarece aduce în față foarte multe teme, unele tabu, cum ar fi triunghiuri amoroase, iubire între oameni de același sex, trădări, mituri s.am.d. Fiecare personaj are o poveste unică și de multe ori te gândești de unde atâtea idei originale? Ca un mic spoiler, Cassie încearcă acum să demonteze câteva legi pe care le-a impus clar în seriile trecute, cum ar fi legământul Parabatai. Da, acum Emma și Julian doresc să caute o modalitate de a pune punct acestui legământ, deoarece sentimentele lor sunt mai puternice decât cele de prietenie. Sper că nu am zis prea mult…

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

În linii mari, cartea creează dependență. Deși lungimea capitolelor este foarte mare și cantitatea de detalii uneori te copleșește, evoluția Cassandrei Clare este notabilă. Modul în care îmbină istoria, cu misterul, cu relațiile complicate, cu politica, cu dragostea și ura, te lasă perplex. Recunosc, a trebuit să recitesc destul de multe pasaje pentru a înțelege tot, pentru că ideile ei sunt atât de interesante și complexe, încât simți nevoia să le asimilezi complet. Volumul 3 se lansează abia în 2019, deci mai avem 2 ani lungi de așteptare până la finalul poveștii:)

🔥 CARTEA STĂPÂNUL UMBRELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Stăpânul Umbrelor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2017
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 656
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1217 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/