Recenzie „Suflet rebel” de Nieves F Joy

Titlu: Suflet Rebel
Autor: Nieves F Joy
An apariție : 2017
Editura: Librex Publishing
Nr. Pagini: 452
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Lăpuștea
Publicată la 25.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI SUFLET REBEL PE:

Consider că înăuntrul fiecăruia dintre noi există o doză mai mare, sau mai mică, de rebeliune. Momente în care simţim că vrem să dăm cu piciorul la tot şi toate, pentru că ne-am săturat de conformism şi reguli impuse de societatea în care trăim. Acum imaginaţi-vă că nu aveţi nici măcar dreptul de a vă simţi aşa. Nu puteţi avea nici măcar acele momente de repulsie, de nervi, prin care să vă descărcaţi, încet, mânia.

Protagonista noastră, Raisa, trăieşte într-o astfel de lume, în care aripile i-au fost tăiate de către soţul său, Steven. Soţ care a ştiut cum să o facă să se îndrăgostească de el, să-i manipuleze sentimentele, printr-un comportament exemplar, dar doar până la căsătorie. După, el a început încet să-i dicteze viaţa, începând de la modul în care se îmbracă şi ajungându-se până la conversaţiile pe care are dreptul să le poarte la toate întrunirile simandicoase la care o obligă să participe. Da, Steven este extrem de bogat şi nimeni şi nimic nu este mai important pentru el, decât banii pe care îi posedă.

Aceasta nu are curajul să ia atitudine şi tace de fiecare dată în faţa lui, minţindu-se singură că aşa este mai bine. Îi ia apărarea de fiecare dată în faţa prietenelor sale, Jessica şi Susan, care desigur că nu îi suportă soţul, el fiind cauza nefericirii prietenei lor. Steven încearcă să-i acapareze în totalitate viaţa, încercând chiar să facă de nenumărate ori să fie dată afară de la jobul care îi devine singurul refugiu mental, acela de redactor la o editură din Boston.

Nenumăratele nopţi nedormite şi regimul său draconic o vor pune la pământ într-o zi la lucru. Aceeaşi zi în care îl cunoaşte şi pe Race, fratele şefei sale, Mara. Acesta urma să fie mentilul ei, însă problema apare la întâlnirea celor doi. Atracţia dintre ei este nimicitoare, Raisa luptându-se din răsputeri să renunţe la gândurile imorale ce au cuprins-o încă din momentul în care l-a întâlnit. Race îşi joacă perfect rolul de cuceritor, însă motivul pentru care el apare în viaţa ei, nu este unul deloc întâmplător. Nu o să vă iau bucuria de a-l afla voi înşivă, dar vă spun doar că are legătură cu motivul pentru care acesta este eliberat din închisoare mult mai repede.

Raisa va trece prin multe răsturnări de situaţie şi va trebui să trecă prin nişte traume oribile,atât fiyice cât şi psihice, pentru a se putea regăsi pe sine.

Bărbatul pentru care mi+am renegat personalitatea, doar, doar m+ar vedea şi pe mine la fel de încântat cum îşi vede bilanţurile lunare. Sunt doar un suflet captiv într-o femeie pe care o plac toţi, mai puţin prietenele apropiare care-mi surprind uneori lacrimile mici ca nişte cristale ce-mi curg fără voie, dar, în acelaşi timp sunt doar Raisa şi sunt mai puternică decât el.

În altă ordine de idei, acţiunile sunt relatate din două perspective, cea a Raisei, care este, bineînţeles, preocuparea centrală, dar sunt şi câteva capitole în care vedem lucrurile prin ochii lui Race, ceea ce conferă cititorilor o mai bună înţelegere a cărţii.

Vă recomand această carte plină de imprevizibil, drame şi dinamism

Aspecte Pozitive:

Am apreciat faptul că personajele au fost construite extrem de complex şi complet.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.