Recenzie “Superficialii – Efectele internetului asupra creierului uman” de Nicholas Carr

by | Oct 19, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA SUPERFICIALII - EFECTELE INTERNETULUI ASUPRA CREIERULUI UMAN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cartea Efectele internetului asupra creierului uman poate fi privită ca un manual plin cu zeci de studii științifice diversificate despre creierul uman, atenție, memorie.

Autorul ne dezvăluie câteva dintre efectele experimentate chiar de el ale utilizării în exces a internetului, și nu numai. Acesta ne arată că datorită utilizării internetului, mintea noastră tinde să își piardă mai ușor răbdarea și astfel apare o dificultate și în concentrarea atenției noastre.

“Pe măsură ce ajungem să ne bizuim pe computere, pentru ca acestea să medieze înțelegerea lumii de către noi, propria noastră inteligență se aplatizează într-o inteligență artificială.”

Pe lângă toate acestea, apar referiri la piața Google și modul în care ne apar reclamele pe paginile accesate, la felul în care într-o anumită măsură se dorește manipularea atenției noastre pentru a fi clienți fideli ai internetului.

“Profiturile celor de la Google sunt legate direct de viteza cu care oamenii consumă informația. Cu cât clicăm pe mai multe link-uri și cu cât vedem mai multe pagini, cu atât Google are mai multe oportunități de a colecta informații despre noi și de a ne îndopa cu reclame.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Nicholas Carr

Fiecare clic pe care-l dăm pe web marchează o breșă în concentrarea noastră, o distragere a atenției noastre – și este în interesul economic al celor de la Google să se asigure că vom clica cât de des posibil. Ultimul lucru pe care compania îl dorește este lectura relaxată sau gândirea lentă, concentrată.

Afacerea Google este, cât se poate de literal, distragerea atenției.”

 

🔥 CARTEA SUPERFICIALII - EFECTELE INTERNETULUI ASUPRA CREIERULUI UMAN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Superficialii - Efectele Internetului Asupra Creierului Uman
Autor: Nicholas Carr
An apariție : 2012
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 351
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 19.10.2019
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Este o carte revelatoare, provocatoare, eloceventă, pe care ar trebui să o citească toată lumea.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 449 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments