Titlu: Superficialii - Efectele Internetului Asupra Creierului Uman
Autor: Nicholas Carr
An apariție : 2012
Editura: Publica
Nr. Pagini: 351
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Recenzie de Diana Costea
Publicată la 19.10.2019
Nota recenzorului: 10/10

🔥 CARTEA SUPERFICIALII - EFECTELE INTERNETULUI ASUPRA CREIERULUI UMAN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

Cartea Efectele internetului asupra creierului uman poate fi privită ca un manual plin cu zeci de studii științifice diversificate despre creierul uman, atenție, memorie.

Autorul ne dezvăluie câteva dintre efectele experimentate chiar de el ale utilizării în exces a internetului, și nu numai. Acesta ne arată că datorită utilizării internetului, mintea noastră tinde să își piardă mai ușor răbdarea și astfel apare o dificultate și în concentrarea atenției noastre.

“Pe măsură ce ajungem să ne bizuim pe computere, pentru ca acestea să medieze înțelegerea lumii de către noi, propria noastră inteligență se aplatizează într-o inteligență artificială.”

Pe lângă toate acestea, apar referiri la piața Google și modul în care ne apar reclamele pe paginile accesate, la felul în care într-o anumită măsură se dorește manipularea atenției noastre pentru a fi clienți fideli ai internetului.

“Profiturile celor de la Google sunt legate direct de viteza cu care oamenii consumă informația. Cu cât clicăm pe mai multe link-uri și cu cât vedem mai multe pagini, cu atât Google are mai multe oportunități de a colecta informații despre noi și de a ne îndopa cu reclame.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nicholas Carr.

Fiecare clic pe care-l dăm pe web marchează o breșă în concentrarea noastră, o distragere a atenției noastre – și este în interesul economic al celor de la Google să se asigure că vom clica cât de des posibil. Ultimul lucru pe care compania îl dorește este lectura relaxată sau gândirea lentă, concentrată.

Afacerea Google este, cât se poate de literal, distragerea atenției.”

 

🔥 CARTEA SUPERFICIALII - EFECTELE INTERNETULUI ASUPRA CREIERULUI UMAN ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO ► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este o carte revelatoare, provocatoare, eloceventă, pe care ar trebui să o citească toată lumea.