Recenzie „Termene și condiții” de Lauren Asher

de | mai 25, 2023 | Recenzii cărți

Seria „Miliardarii de la Dreamland” este o serie extrem de populară pe Tik Tok și a zburat rapid în preferințele cititorilor, în special cei de gen feminin. Am citit toată seria acum câteva luni și sincer, din cele trei cărți apărute, aceasta a fost cea mai bună. Totuși, nu sunt o fană înfocată a ei, pentru că nu m-am simțit swept away de poveste, însă este o carte reușită, care sigur va avea priză la public.

Povestea îi urmărește pe Declan, fratele cel mare din „dinastia” Kane și asistenta sa, Iris. Cei care au citit „Fine Print” știu exact intriga care declanșează intențiile frățiilor Kane și lupta această acerbă pentru o moștenire lăsată de bunicul lor. Pentru a o putea accesa, trebuie să îndeplinească regulile lăsate de el, dacă nu, o pierd. Condiția lui Declan nu este deloc ușoară și nu se potrivește deloc cu modul sau de a fi și de a trăi – trebuie să se însoare și să facă un copil…

Declan – îmi e scris să devin următorul director executiv al imperiului media pe care îl deține familia mea. Singurul impediment? Clauza de moștenire a bunicului. Să-i împlinesc ultima dorință, aceea de a mă căsători și de a avea un urmaș, părea o misiune imposibilă, până când asistenta mea personală s-a oferit să mă ajute. Căsătoria noastră trebuia să fie soluția perfectă pentru cea mai dificilă dintre problemele cu care mă confrunt. Totuși, cu cât ne prefacem mai mult a fi îndrăgostiți în public, cu atât mai nesigur mă simt în legătură cu contractul nostru. Să nutresc sentimente profunde față de Iris nu a făcut parte niciodată din înțelegere. Nu atunci când să-i frâng inima este inevitabil.

Iris – planul meu de a mă căsători cu Declan era simplu. Teoretic. Ne mutăm împreună. Organizăm o nuntă de ochii lumii. Facem un copil. Stabilim reguli pentru a preveni orice fel de probleme. Reguli care nu ar trebui niciodată încălcate, oricât de mult mă tentează Declan. Dar ce se întâmplă când relația noastră falsă se transformă într-una cât se poate de reală? Să mă îndrăgostesc nu a fost o opțiune nici măcar o secundă. Cel puțin nu pentru mine.

Acest lucru o să fie o mare problemă pentru Declan, pentru că este un personaj rece și aproape lipsit de sentimente. El vede doar afaceri și gândește pentru ele, fiind mânat de această răceală ce îi este caracteristică. Este atât de rece încât și logodnica sa contractuală l-a părăsit la petrecerea de logodnă, iar Iris, vrând să-l ajute, i-a luat locul și a anunțat că cei doi urmreaza să fie soț și soție. Evident, nu trebuie să vă mai spun, între cei doi se va înfiripa ceva mult mai frumos, dar care are nevoie de timp pentru a se transforma în dragoste.

Povestea a primit de la mine un rating relativ mare datorită lui Iris și datorită modului în care ea a fost creionată. Este o fată extrem de smart și de amuzantă și mi-au plăcut la nebunie dialogurile dintre ei și modul în care i-a dat replică lui Declan, deși acesta poate să fie extrem de intimidant. Este ambițioasă și perseverentă, însă clar poate face mult mai mult decât în actuală ei poziție. Emană #girlpower prin toți porii și mi-a plăcut extraordinar de mult de ea.

Știm clar că frații Kane nu au avut o creștere exemplară și că tatăl lor i-a neglijat și maltratat. Însă modul în care toți 3 au fost creionati m-a scos puțin din minți, pentru că au plecat toți de la o singură idee – nu merităm să ne îndrăgostim și să fim fericiți. Ideea aceasta o au toți și m-au obosit în această stare de milă și de self-pitty. Îi voiam puțin mai asumați și mai hotărâți, însă karma s-a întors puțin și aceștia au primit în schimb personaje feminine extrem de interesante, care au factorul de decizie mereu cu ele.

Declan nu a fost un personaj masculin cu care să țin, pentru că a fost arogant și a avut multe momente în care s-a purtat urât cu Iris. Deși în a doua jumătate se schimbă și revine la realitate, multe scene deja îmi erau impregnate în memorie și nu am reușit să îl iert…

În mare, intriga nu este complexă sau ceva variată, se bazează strict pe trope-ul fake dating/marriage și este dezvoltat până la final în această manieră. Se putea mai mult? Clar. 😀

Titlu: TERMENE ȘI CONDIȚII
Autor: Lauren Asher
An apariție : 2023
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 3707

Alte recenzii de la Lauren Asher:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden
Recenzie “Secretele pierdute ale rugăciunii” de Gregg Braden

Multă vreme oamenii s-au împărțit în două tabere, cei care credeau numai în ceea ce se putea dovedi pe căi științifice și cei care credeau într-o forță superioară, respectiv, o cale spirituală. Omul de știință Gregg Braden s-a axat pe analiza conexiunii dintre știință...

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 4 luni, 27 zile și a scris până acum 567 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments