Recenzie: “The Company of Women” de Mary Gordon

by | Oct 28, 2019 | Beletristică, Familie, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA THE COMPANY OF WOMEN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

“The Company of Women” de Mary Gordon este un roman despre maturizare, un bildungsroman care prezintă evoluția unui personaj feminin. Cartea a fost publicată inițial în anul 1980. Eu am citit-o în limba engleză și este prima scriere pe care o citesc de la autoarea americană.

Romanul “The Company of Women” prezintă povestea unor femei religioase care au o prietenie foarte strânsă

Ne sunt prezentate cinci femei catolice care lucrează și care nu au soți sau iubiți. Ele sunt fie văduve, fie soții le-au părăsit. Fie nu simt nevoia unui tovarăș de gen masculin în viața lor.

Însă, există totuși un bărbat în jurul căruia gravitează toate. Este vorba de un preot catolic carismatic. Părintele Cyprian este cel datorită căruia ajung să se cunoască între ele și să devină foarte legate una de cealaltă. Una dintre aceste femei are o fetiță, care este iubită și educată de fiecare dintre ele.

Această fiică se numește Felicitas și va crește într-o lume exclusiv a femeilor. Doar preotul este o figură mai mult paternă pe care fata o stimează și o iubește. Aceste personaje credincioase, diferite, dar apropiate, vor descoperi că deși crescută de ele în valorile în care cred, Felicitas le va transforma. Dar le va și amenința lumea.

Fata a fost crescută într-un cocon, religia fiind baza lumii ei și singurii prieteni avuți fiind prietenele mamei ei și preotul Cyprian

Decesul tatălui ei când ea era mică și faptul că nu l-a cunoscut o face pe Felicitas să caute compania bărbaților dominanți. Cum este și părintele. Acesta însă o iubește pe fată și o educă în stilul său. El nu este atras de lucrurile lumești, fizice. El caută să îi cultive simțul religiei, răbdării și mai ales mintea.

De asemenea, preotul îi cere fetei o loialitate maximă. Nefiind de acord ca ea să se încurce asemenea celorlați cu lucrurile materiale. Fiecare dintre cei din jurul ei își doresc ca Felicitas să le îndeplinească destinul pe care ei nu l-au putut trăi. Doresc pentru ea ceva măreț și o cresc și educă în sensul acesta. Pentru femei și preot, ea este Sfântul lor Graal. Care va ajunge să le bucure bătrânețile și să le cinstească numele.

Însă atunci când ea va începe studiile la Universitatea Columbia, se va schimba total

Ea se răzvrătește împotriva celor care au crescut-o. Și dorește să tăiască o viață asemenea tuturor fetelor de vârsta ei.

Se va îndrăgosti de un profesor și va renunța la studii din cauza pasiunii bolnăvicioase pentru el. Ba tot din cauza acestei legături ascunse față de familie, Felicitas va avea un copil. Este vorba tot de o fetiță. Care parcă vine pe lume pentru a continua destinul măreț pe care și l-au închipuit femeile din familie pentru tânăra acum mamă.

“The Company of Women” de Mary Gordon este o poveste despre atașament, prietenie, dragoste, destin și dorința de depășire a condiției în viață. Și deși există multă lume care își dorește să aibă o viață lipsită de emoții puternice, dragostea și pasiunea reușesc să vicieze parcursul promițător. Așa se întâmplă și în acest roman.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții THE COMPANY OF WOMEN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mary Gordon sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE COMPANY OF WOMEN CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: The Company Of Women
Autor: Mary Gordon
An apariție : 1981
Editura: BALLANTINE BOOKS
Nr. Pagini: 293
Limba: Engleză
Gen Literar: Limbi straine
Publicată la 28.10.2019
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recent am avut o colaborare cu cei de la Books Express și mi-au oferit cartea Sălbaticele (Wilder Girls în engleză). Era pe lista mea de cărți de citit de când a apărut în străinătate și, să fiu sinceră, m-a atras coperta. Este minunată și atrăgătoare, iar culorile și...

Recenzie ”Despre Franța” de Emil Cioran

Recenzie ”Despre Franța” de Emil Cioran

Emil Cioran a fost un filozof și scriitor român care și-a petrecut cea mai mare parte din viață în Franța. Lucrările sale sunt cunoscute în întreaga lume, iar prima lui carte, apărută în 1934, se numește Pe culmile disperării.   ”Despre Franța” este o carte subțire ca...

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 987 zile și a scris până acum 276 articole. Se află pe poziția 3 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments