Recenzie “The Darkest Star” de Jennifer L. Armentrout

by | Jan 23, 2019 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA THE DARKEST STAR PE BooksExpress

Seria “Lux” mi-a plăcut la nebunie și am devenit foarte repede super fan al acesteia. Am plâns, am râs și am leșinat de emoții alături de Daemon și Katy. După ce au luat sfârșit cele 5 cărți ale seriei, am rămas cu sufletul frânt și mi-am dorit foarte mult să le citesc în continuare aventurile, fiind o poveste ce m-a captivat total. Cred că Jennifer mi-a citit (relativ) gândurile și s-a gândit să facă un spin-off al seriei, unde să presare personajele atât de iubite, dar să îl centreze în intrigă pe Luc, simpaticul Origin pe care l-am cunoscut în volumul 4 cu același nume. Nu este tocmai Daemon, însă merge și așa :)))

Dap, “The Darkest Star” de Jennifer L. Armentrout este dedicată lui Luc și plasează evenimentele la 5 ani după “Opposition”. Dacă ați rămas cu întrebări despre acest enigmatic personaj, această carte va dă ocazia să îi cunoașteți trecutul și să vă formați o părere mai unitară despre el. În afara acestui lucru, Luc va cunoaște evident, dragostea, însă exact pe modelul Daemon-Katy, drumul este presărat cu probleme și cu situații periculoase. Era sigură că Jennifer o să îmi facă viața grea și nu m-am înșelat, deoarece s-a jucat destul de mult cu nervii mei. Dar când vine vorba despre ea, are voie orice:)

Nu am fost EXTREM de mulțumită de poveste, dar fiindcă vorbim de un debut de serie, orice început este puțin mai greoi până când te acomodezi cu personajele noi și acțiunea în care sunt plasate. Lumea s-a schimbat de la finalul lui “Opposition”, acum vedem cum oamenii și extratereștrii coexistă și încearcă să se înțeleagă. Este o atmosferă extrem de ciudată pentru că nu toată lumea este de acord cu acest stil de viață, disprețul pentru ființele din altă galaxie fiind extrem de vizibil. Practic, orice greșeală poate perturba umbra de liniște care s-a așternut. Atunci când oamenii încep să dispară, toată atenția este îndreptată către Luxeni și de aici lucrurile se complică. Evie este căutare de răspunsuri, vrea să elucideze moarte tatălui său dar în același timp vrea să se regăsească, pentru că foarte multe informații nu se pun corect cap la cap. Îl cunoaște pe Luc, care este la fel de arogant ca acum 5 ani, însă am simțit că a evoluat, că este mai sigur pe sine și pe abilitățile sale. M-au enervat uneori răutățile lui, care dau totuși spre partea copilărească. Într-un fel, în esență seamănă cu Daemon, amândoi sarmanți, misterioși, cu o aură de bad boy, dar de fapt ascund altceva exact opus.

Relația lor este una tensionată, dar este evident cât de mult se atrag. Încă de la început am știut că Luc ascunde ceva, că Evie ascunde ceva, dar nu am reușit să clarific foarte bine nedumeririle mele decât atunci când Jennifer m-a lovit din plin. Este maestră în răsturnări de situație, în povești tensionate care să te dea peste cap și să te amețească. Aici aș fi vrut să fie puțin mai bine structurată acțiunea, pentru că au fost unele părți puuuțin plictisitoare. Minusul meu pentru carte nu merge spre Luc, merge spre Evie, pentru că nu am reușit să înțeleg foarte bine cu personajul ei, sau poate nu am avut timp suficient să o simpatizez pe deplin. De aceea spun că volumul de debut uneori nu îți sedimentează părerea despre un personaj și mai ai nevoie de timp pentru a-l cunoște mai bine, implicit de mai multe volume.

Fanii Jennifer Armentrout trebuie neapărat să aibă “The Darkest Star” în bibliotecă. Sper să fie tradusă și la noi cât de curând >> aviz Leda Edge:)

ACUM GĂSEȘTI CARTEA THE DARKEST STAR PE BooksExpress

Titlu: The Darkest Star
Autor: Jennifer L. Armentrout
An apariție : 2018
Editura: MACMILLAN USA
Nr. Pagini: 368
Limba: Engleza
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 23.01.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Nicolae Iorga afirma că “Un popor care nu-și cunoaşte istoria este ca un copil care nu-și cunoaşte părinţii!”.  Pe acest principiu, autorul, din dorința de a informa opinia publică română asupra Genocidului din 1915, subiect încă prea puțin cunoscut populației din...

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Bună, dragi cititori! Vă îmbrățișez cu aroma de ceai de toamnă și vă invit să descoperim o lume magică împreună. Astăzi este mai mult pentru cei care au în casă sau cunosc un princhindel căruia i-ar putea dărui o carte încântătoare. Romanul Meșterul ceasornicar se...

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Ce mai faceți?! Mi-a fost de dor de voi. Am citit mult zilele acestea și am fost dornică să vă împărtășesc ce am mai descoperit prin lumea cărților. Culorile anotimpului mi-au adus, cu iz de toamnă, cartea Magia punctelor scrisă de Ștefania Tudorache.  Volumul...

Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1367 zile și a scris până acum 358 articole. Se află pe poziția 4 din 151 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments