Recenzie ”The last thing to burn” de Will Dean

by | Jun 2, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA THE LAST THING TO BURN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

O fermă izolată, un soț, o soție, un trai rudimentar, dar tihnit…

sau:

Un psihopat, o sclavă, o fermă – închisoare și un coșmar interminabil…

da, așa cred că ne apropiem mai bine de poveste.

Jane, care nu e de fapt Jane, a ajuns în Anglia în urmă cu nouă ani din Vietnam, împreună cu sora sa, și cu speranța unei vieți noi și mai bune. Doi ani au muncit din greu la o fermă, încercând să-și plătească datoriile pentru transport și intrarea ilegală în țară. Nu le-a fost ușor, dar erau împreună și aveau încă speranța că vor reuși.

foto credit: http://www.byckrobertson.com/

photo credit: http://www.byckrobertson.com/

Dar totul s-a năruit când s-a trezit vândută unui bărbat și obligată să trăiască cu acesta în casa lui izolată, fără nicio legătură cu lumea exterioară. Identitatea ei este ștearsă și este rebotezată de “soț” Jane, ca pe răposata lui mamă. A acceptat ororile și coșmarul deoarece în caz de fugă sau sinucidere a fost amenințată că sora ei va fi deportată înapoi în Vietnam.

Becoming Jane…varianta dark…

 

Acțiunea este aproape inexistentă, dar cartea îți menține atenția până la ultimul rând, are suspans și menține tensiunea la cote maxime. Este un scenariu macabru, viața lui Thanh Dao, alias Jane, este incredibil de greu de digerat. N-are voie nici să trăiască, nici să moară. Doar să se supună. Și deși și-a depășit demult limitele rezistenței, nu poate renunța, nu-și permite să își asume vina de a-și condamna sora. Timp de șapte ani strânge din dinți și se târăște la propriu pentru a nu deranja dispoziția monstrului. Știe că fuga în situația ei este aproape imposibilă. Ar putea să scape apelând la sinucidere și de câteva ori ia în serios această variantă. Dar n-o face, nu-și trădează sora.

Dar lucrurile se schimbă, și deși credea că mai rău de atât nu se poate, viața și monstrul cu care împarte patul îi demonstrează că orice e posibil. Rămâne însărcinată și urăște copilul care crește în interiorul ei inițial, dar maternitatea ei se trezește la viață și îi schimbă radical prioritățile și ordinea persoanelor care contează.

Sinuciderea nu mai e opțiune. Doar evadarea îi poate oferi siguranță copilului. Nu mai e singură, nu mai răspunde doar de propria viață. Acum și alte vieți atârnă de același fir de păr.

Este remarcabil cât de bine a reușit autorul să redea imaginea monstrului fără a apela la multe scene violente. Este la fel de bine redată starea emoțională a victimei, teroarea pe care o trăiește zilnic. Dar imaginea de ansamblu este terifiantă: trafic de persoane, sechestrare, răpire, violuri, dependență, maltratare, abuz, control, cruzime. Și totuși pe lângă tot acest coșmar, este povestea curajului și rezistenței unei femei, a refuzului ei de a renunța și a dragostei ei necondiționate.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții THE LAST THING TO BURN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Will Dean sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE LAST THING TO BURN CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: The Last Thing To Burn
Autor: Will Dean
An apariție : 2021
Editura: ATRIA/EMILY BESTLER BOOKS
Nr. Pagini: 256
Limba: Engleză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 2.06.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 885 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 4 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments