Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

by | Feb 28, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA THE SUN AND HER FLOWERS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Dacă cineva ar întreba cum arată despărțirea, i-aș da această carte pentru a o citi. Dacă cineva ar întreba ce înseamnă durerea, aș deschide la primele două părți ale acestei cărți și i-aș arăta în cuvinte acest lucru.

Rupi Kaur este cunoscută pentru celebra carte de poezii, Milk and Honey, pe care probabil că toți am citit-o sau, cel puțin, din care toți am regăsit măcar un citat la un moment dat, pe undeva.

La fel ca și în Milk and Honey, în The sun and her flowers este vorba despre o despărțire, despre iubirea de sine, despre viața femeilor și despre sentimente. Scrisă în versuri scurte, însă cu un impact foarte mare și cu emoții foarte profunde, este o carte care mie cumva mi-a frânt inima. Mi-a frânt-o pentru că sunt adevăruri, sunt situații similare și povești pe care le-am trăit și în care m-am regăsit, frumoase și dureroase.

La fel ca la Milk and honey, nu pot spune că versurile sunt sublime sau că există o mulțime de metafore, numai că există adevăr și există ceva simplu care în această simplitate se transformă în ceva complex. Mi-a plăcut mult și m-a pus pe gânduri, indiferent de cât de scurtă ar fi, indiferent de limbaj, indiferent de așteptările pe care eu le aveam de la poezii.

Sunt convinsă că Rupi Kaur a scris din propriile trăiri, din viața ei și din povestea ei, tocmai de aceea noi ne regăsim în strofele ei și tocmai de aceea mie mi s-a părut atât de uman și de real totul, de la despărțire, la felul în care sunt femeile privite, la prime și ultime iubiri, la nedreptăți, vindecare și fericire.

what is stronger

that the human heart

which shatters over and over

and still lives

 

in a dream

i saw my mother

with the love of her life

and no children

it was the happiest i’d ever seen her

-what if

Poate că nu oricui i-ar plăcea, poate că nu toți iubim poezia sau frazele scurte înșirate printre emoții, dar mie mi-au plăcut aceste cărți atât de banale de la care nu m-aș fi așteptat să trec prin atatea emoții și mă bucur că le-am dat o șansă, că am trecut peste anumite principii impuse de mine însămi și am apreciat desenele stângace, fără proporții, cu imperfecțiuni, defecte, la fel ca oamenii, la fel ca viața, pentru că asta evidențiază Rupi Kaur, cât de perfectă este de fapt  imperfecțiunea.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții THE SUN AND HER FLOWERS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Rupi Kaur sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA THE SUN AND HER FLOWERS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: The Sun And Her Flowers
Autor: Rupi Kaur
An apariție : 2017
Editura: ANDREWS MCMEEL PUBLISHING
Nr. Pagini: 267
Limba: Engleză
Gen Literar: Poezie
Publicată la 28.02.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 439 zile și a scris până acum 139 articole. Se află pe poziția 5 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments