Recenzie „Milk and Honey” de Rupi Kaur

de | apr. 23, 2020 | Beletristică, Dragoste, Limbi Străine, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MILK AND HONEY ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

“Milk and Honey” este prima carte de poezie publicată de autoarea indiano-canadiană Rupi Kaur. Colecția de poeme și proze scurte a apărut inițial în anul 2014, după ce Rupi deja trecuse pe platformele Instagram și Tumblr cu scrierile ei emoționante, ilustrate tot de ea. A doua sa carte de poeme se intitulează “The Sun and Her Flowers” în original. Și a apărut în anul 2017.

De colecția de poezii scurte și ilustrate “Milk and Honey” auzisem mai demult, când era o adevărată isterie cu apariția ei

Dar eu am decis să o răsfoiesc și să mă delectez cu poemele sale înduioșătoare abia anul acesta. Ca mai apoi să trec și la lecturarea lentă și profundă a poemelor din a doua sa carte, “Soarele și florile sale”, traducerea titlului în limba română.

Eu am citit ambele sale cărți, sau mai bine zis le-am parcurs, în limba engleză. Și având în vedere că sunt poezii scurte, atipice, recomand a fi citite în limba originală. Astfel înțelesul lor este mai profund iar felul în care se exprimă Rupi Kaur poate fi mai bine înțeles. Am găsit cărțile în format electronic pe Scribd și m-am pus pe treabă.

Deși volumul “Milk and Honey” are mai bine de 200 de pagini, este foarte ușor de parcurs. În unele cazuri, cele mai multe, poeziile sale abia ocupă o mică parte dintr-o pagină. Dar împreună cu ilustrațiile autoarei compun bucăți de gânduri capabile să te zdruncine. Cartea în sine se citește ușor. Poți parcurge mai multe poeme într-o oră sau câte unul la un interval mai mare de timp, dându-ți timp să cugeți și să te emoționezi datorită mesajului lor.

Acest lucru este valabil pentru ambele colecții de poezii scurte ale lui Rupi Kaur

Cartea de față este împărțită în patru capitole, fiecare dintre acestea axându-se pe un anumit gen de poezie. Sau mai bine zis pe o anumită stare de spirit legată de relațiile de tot felul în care ne implicăm fiecare. Cele 4 părți sunt: “The Hurting”, “The Loving”, “The Breaking” și “The Healing”.

Colecția de poezie și proză scurtă este despre supraviețuire, dexpre experimentarea violenței, a dragostei, suferinței, abuzului și femininății. Dar și despre dragostea de origini, de tradiție și despre cultura proprie. Fiecare poezie te atinge în felul său deoarece toate sunt despre viața reală și suferințele sau experiențele prin care trecem cu toții. De felul meu nu citesc poezie prea des. Dar aceste scurte versuri mi-au plăcut în mod absolut.

Las aici și câteva rânduri care mi-au plăcut foarte mult și care sper să vă inspire să căutați și să citiți cartea:

you must enter a relationship

with yourself

before anyone else.”

 

“to be

soft

is

to be

powerful.”

 

“you were a dragon long before

he came around and said

you could fly

you will remain a dragon

long after he’s left.”

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MILK AND HONEY?

Vezi toată lista de cărți scrise de Rupi Kaur sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MILK AND HONEY CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Milk And Honey
Autor: Rupi Kaur
An apariție : 2015
Editura: ANDREWS MCMEEL PUBLISHING
Nr. Pagini: 208
Limba: Engleză
Gen Literar: Poezie
Publicată la 23.04.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Recenzie ”Tuck pentru totdeauna” de Natalie Babbitt

Prezentarea acțiunii: Povestea acestei cărți începe cu Winnie Foster, o fetiță de 10 ani care locuiește cu familia ei dintotdeauna în Treegap. Familia ei deține pădurea de acolo și, în același timp izvorul. Într-o zi, după o discuție cu broscoiul ei, Winnie decide să...

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Recenzie ”Soarele a murit în zori” de Haralamb Zincă

Prezentarea acțiunii din Soarele a murit în zori: Totul începe când scriitorul Corneliu Cara primește o vizită neașteptată de la un străin, în miezul nopții. Deși nu îl mai văzuse în viața lui pe omul care se arată la ușa lui, Cara decide să îl asculte. Mulți ar spune...

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

Recenzie ”Cimitirul Animalelor” de Stephen King

O scurtă prezentare a acțiunii: Ar putea Stephen King să scrie o poveste care să-l sperie chiar și pe el însuși? Să-l sperie într-un asemenea hal încât să-i fie frică să o scrie până la sfârșit? Cimitirul animalelor pare să fie chiar această poveste. Tu, cititorule,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1113 zile și a scris până acum 297 articole. Se află pe poziția 3 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments