Recenzie “Milk and Honey” de Rupi Kaur

by | Apr 23, 2020 | Beletristică, Dragoste, Limbi Străine, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MILK AND HONEY ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Milk and Honey” este prima carte de poezie publicată de autoarea indiano-canadiană Rupi Kaur. Colecția de poeme și proze scurte a apărut inițial în anul 2014, după ce Rupi deja trecuse pe platformele Instagram și Tumblr cu scrierile ei emoționante, ilustrate tot de ea. A doua sa carte de poeme se intitulează “The Sun and Her Flowers” în original. Și a apărut în anul 2017.

De colecția de poezii scurte și ilustrate “Milk and Honey” auzisem mai demult, când era o adevărată isterie cu apariția ei

Dar eu am decis să o răsfoiesc și să mă delectez cu poemele sale înduioșătoare abia anul acesta. Ca mai apoi să trec și la lecturarea lentă și profundă a poemelor din a doua sa carte, “Soarele și florile sale”, traducerea titlului în limba română.

Eu am citit ambele sale cărți, sau mai bine zis le-am parcurs, în limba engleză. Și având în vedere că sunt poezii scurte, atipice, recomand a fi citite în limba originală. Astfel înțelesul lor este mai profund iar felul în care se exprimă Rupi Kaur poate fi mai bine înțeles. Am găsit cărțile în format electronic pe Scribd și m-am pus pe treabă.

Deși volumul “Milk and Honey” are mai bine de 200 de pagini, este foarte ușor de parcurs. În unele cazuri, cele mai multe, poeziile sale abia ocupă o mică parte dintr-o pagină. Dar împreună cu ilustrațiile autoarei compun bucăți de gânduri capabile să te zdruncine. Cartea în sine se citește ușor. Poți parcurge mai multe poeme într-o oră sau câte unul la un interval mai mare de timp, dându-ți timp să cugeți și să te emoționezi datorită mesajului lor.

Acest lucru este valabil pentru ambele colecții de poezii scurte ale lui Rupi Kaur

Cartea de față este împărțită în patru capitole, fiecare dintre acestea axându-se pe un anumit gen de poezie. Sau mai bine zis pe o anumită stare de spirit legată de relațiile de tot felul în care ne implicăm fiecare. Cele 4 părți sunt: “The Hurting”, “The Loving”, “The Breaking” și “The Healing”.

Colecția de poezie și proză scurtă este despre supraviețuire, dexpre experimentarea violenței, a dragostei, suferinței, abuzului și femininății. Dar și despre dragostea de origini, de tradiție și despre cultura proprie. Fiecare poezie te atinge în felul său deoarece toate sunt despre viața reală și suferințele sau experiențele prin care trecem cu toții. De felul meu nu citesc poezie prea des. Dar aceste scurte versuri mi-au plăcut în mod absolut.

Las aici și câteva rânduri care mi-au plăcut foarte mult și care sper să vă inspire să căutați și să citiți cartea:

you must enter a relationship

with yourself

before anyone else.”

 

“to be

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rupi Kaur

soft

is

to be

powerful.”

 

“you were a dragon long before

he came around and said

you could fly

you will remain a dragon

long after he’s left.”

Titlu: Milk And Honey
Autor: Rupi Kaur
An apariție : 2015
Editura: ANDREWS MCMEEL PUBLISHING
Nr. Pagini: 208
Limba: Engleză
Gen Literar: Poezie
Publicată la 23.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Recenzie ,,Prin ochii ei” de Sarah Pinborough

Louise are nevoie să iasă din rutină iar când îl întâlnește pe David la bar, atracția dintre ei este zguduitoare. Însă David se retrage după un sărut iar șocul lor apare atunci când află că vor munci împreună și că David va fi șeful ei. David îi arată lui Louise că nu...

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Recenzie ,,Frânturi de lumină” de Amie Kaufman și Meagan Spooner

Sofia a plecat de pe Avon cu un an în urmă, când tatăl ei a murit. Acum singurul ei scop este să îl omoare pe cel care i-a distrus viața, cel care conduce universul și din cauza căruia se pierd atâtea vieți nevinovate. Gideon este un hacker expert, cu o viață secretă...

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Recenzie ,,Fărâme de șoapte” de Amie Kaufman & Meagan Spooner

Treaba lui Jubilee Chase este  să supună coloniștii rebeli de pe Avon.  Și să aibă grijă la cei care sunt afectați de Furie pentru că ea este singura pe care nu o poate afecta întrucât ea nu visează. Nu a mai visat din copilărie. Și nici dacă ar fi visat nu ar fi...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 755 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 7 din 151 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments