ACUM GĂSEȘTI TIMPUL PENTRU UN NOU ÎNCEPUT DE PE:

Nu știu voi cum sunteți, dar eu recunosc: sunt săptămâni când nu mă întreb pe mine nici ce mi-ar plăcea să mănânc la cină. Iar o conversație cu sufletul meu despre ceea ce simte, ce își dorește să facă este un lux prea mare ca să îl accesez. ☺
Cu obiective, lucruri de făcut, termene de respectat uit uneori și în ce zi a săptămânii suntem. Lecturând am simțit cum autoarea desface în fața mea lent, atentă la detalii un cadou.

Cu grijă, adulmecând fiecare etapă, savurând culorile și texturile, mi-a fost prezentată în pagini de carte – VIAȚA – darul pe care îl avem toți și mulți dintre noi nu știm ce să facem cu el.
La început este prezentată științific, apoi printre emoții adunate din experiența proprie a autoarei.

Frecvențele creierului, harta conștiinței cu nivelurile energiei, atitudinea față de bani, sexualitate, divinitate, dependențele, armonia, arta de a fi tu însuți și multe alte subiecte abordate care m-au ținut captivă până la ultima pagină.

Autoarea vorbește din suflet și simți asta prin felul în care este așezată fiecare frază.
Știi și tu senzația de gol în suflet? Când parcă nimic nu te bucură, simți că ceva lipsește, nu ești complet și nici nu știi ce ai avea nevoie să-ți oferi?

Este pentru prima dată când am descoperit descrisă într-o carte senzația de vid din suflet așa de bine. Sunt descrise detaliat cauzele, etapele manifestării și felul în care poți înlocui acest gol cu armonie.
Modul în care sunt așezate informațiile mi-a dat impresia că a fost multă muncă până cartea a văzut tiparul, un întreg proces de cercetare și căutare atât în exterior, dar mai ales în interior.

Deși conține multe detalii, acestea sunt structurate într-o formă aerisită, ușor de citit și înțeles. Pentru fiecare problemă atinsă este specificată cauza, efectele și metodele de salvare, vindecare.
Pe tot parcursul cărții am simțit că îmi vorbește o mamă protectoare care mă sfătuiește cu cele mai bune, calde și sincere intenții.

“Dacă nu-ți place de cineva te poți îndepărta de el, dar dacă nu-ți place de tine însuți, oriunde te-ai duce, tu vei fi acolo. Te poți ascunde de oricine altcineva dar nu de propria ta judecată.” (pag. 32)

Spune-mi ce frică ai și îți voi spune ce oameni vei atrage în viața ta.
“teama că nu meriți să fii iubit, automat vei atrage un partener care nu îți dovedește prea multă afecțiune, teama de a vorbi în public și de a-ți impune punctul de vedere, vei atrage în jurul tău buni oratori, cumva care reușesc să compenseze “nevoia” ta de a verbaliza;“ (pag. 22)

Aici găsești răspunsul la întrebări care te ajută să-ți clarifici ce este viața, care este rolul tău aici și înveți să te bucuri de ceea ce ești tu.

Tot parcursul cărții este ca o călătorie spre tine, spre cele mai profunde colțuri ale sufletului tău. O călătorie din care te întorci cu rucsacul plin de hărți clare spre Sinele tău. Acestea îți dezvăluie calea spre:

 • a te concentra pe activități care te ajută să te simți bine, care îți aduc bucurie, stare de calm, de liniște, care te fac să apreciezi viața.
 • controlul total asupra vieții tale și formula prin care să trăiești cu bucurie în prezent.
  puterea ta interioară pe care o simți amorțită după toate situațiile și trăirile prin care ai trecut.
  arta de a medita și starea de liniște.
 • reprogramarea minții pentru a scăpa de criticism, presiunea stresului, fobii și frici.
  pacea cu trecutul și ancorarea în prezent pentru a-ți fi bine cu tine în viitor.
  activarea succesului individual – fericirea, bucuria, extazul, dragostea – ca rezultat direct al dialogului tău interior, al gândurilor și credințelor tale din subconștient, al atitudinii și reacției proprii la ceea ce ți se întâmplă.

Cartea îți reamintește că sălășluiește în tine puterea creatoare, puterea de a schimba paradigma vieții pe care ai creat-o în jurul tău.

Am să vă las cu fragmentul care mi-a plăcut cel mai mult, mi-a atins cele mai fine corzi ale sufletului:
“Aș vrea să vă gândiți și să vă puneți întrebarea, măcar pentru o secundă: v-ați gândit vreodată că viața voastră este un dar? știți că viața voastră a fost un dar pentru părinții voștri? Sau pentru copiii voștri? Gândiți-vă la prietenii voștri…credeți că sunteți un dar pentru ei? Sunteți acolo, cu o vorbă bună…cu un zâmbet…cu o mână întinsă…cu un suflet mare…..cu o ușă deschisă. v-ați gândit vreodată că lumea din care facem parte este ca o
mare de energie, care curge prin noi.” (pag. 52)

Mulțumesc, Cristina Ștefan, pentru toate lecțiile care m-au ajutat să îmi văd viața ca pe cel mai frumos dar pe care l-am primit și de care trebuie să mă bucur până la cel mai mic detaliu! Mi-ar plăcea pe viitor să citesc o carte scrisă de tine în care să dezvolți capitolul IX – Relația cu copilul și adolescentul & relația de cuplu.

Titlu: Timpul Pentru Un Nou început De
Autor: Cristina Ștefan
An apariție : 2019
Editura: CRISTINA STEFAN
Nr. Pagini: 277
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 10.03.2020
Nota recenzorului: 10/10

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1173 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate