Recenzie ”Fii părintele pe care și-l dorește copilul tău” de Cristina Ștefan

de | oct. 30, 2021 | Educație, Familie, Părinți și copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FII PĂRINTELE PE CARE ȘI-L DOREȘTE COPILUL TĂU ARE REDUCERE PE:

Fii părintele pe care și-l dorește copilul tău e cartea care te va ajuta în primul rând să scoți la iveală din tine copilul viu și autentic, dar și adultul răbdător și respectat pe care copiii tăi vor vrea să-l aibă în preajmă. E, dacă vrei, un manual de utilizare a calității de părinte pe care atunci când o dobândim adesea ne simțim copleșiți și plini de întrebări legat de creșterea corectă a copilului.

Cartea este plină de sfaturi și idei pe care le poți pune în practică imediat atât pentru a-ți ușura viața, dar și pentru a consolida relația cu cei mici.

Vei putea descoperi o serie de calități pe care vei vrea ca cel mic să și le însușească, dar vei înțelege de ce este nociv ca lista să fie impusă, să fie o condiție pentru a primi iubire și alte beneficii din partea părintelui.

Dacă îți place recenzia cărții FII PĂRINTELE PE CARE ȘI-L DOREȘTE COPILUL TĂU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Cristina Ștefan

Facem copii pentru a avea sprijin la bătrânețe?

Dacă ți-ai pus cel puțin o dată întrebarea, atunci trebuie să pui mâna pe cartea asta ca să înțelegi motivul și fricile din spatele acesteia.

Cartea tratează și unul dintre cele mai importante aspecte: cum comunici cu copilul tău? De ce este crucial aspectul acesta? Pentru că cei mici au nevoie să fie susținuți, să primească încredere și apreciere, să spună ceea ce simt părintelui, să i se aprecieze progresul. Felul în care comunicăm e de fapt o formă de modelare a bagajului emoțional a copilului tău, așa cum ne sugerează foarte frumos autoarea, Cristina Ștefan.

Și, ca să înțelegi că nu am exagerat deloc cu ideea că această carte e un manual de utilizare al părintelui, uite câte chestiuni interesante vei descoperi în carte și cum vei evolua cu fiecare pagină:

  • cultivarea respectului de sine – fără de care copilul nu se dezvoltă sănătos, nu are rezultate școlare, e anxios și poate chiar să aibă tulburări de alimentație etc.
  • nevoile emoționale ale copilului – cum să realizezi o punte de comunicare cu acesta astfel încât să se simtă înțeles și iubit
  • efectele comunicării repezite, agresive, a țipetelor, a certurilor și cum să le eviți
  • de ce e bine să-l lași să greșească și să găsească singur soluții
  • ce înseamnă și ce trebuie să faci pentru a fi un părinte pozitiv
  • importanța complimentelor și pericolul criticilor
  • cum facem față răzvrătirilor adolescenților
  • iubirea necondiționată și cum poți evita să-l faci să se simtă neiubit.
  • și multe altele…

E o carte cu adevărat complexă care trebuie citită și recitită pe parcursul evoluției copilului tău, dar și a ta ca părinte. Partea foarte interesantă la această carte este că are și un ghid cu principii de viață pentru copii și adolescenți – o cărticică de 103 pagini care tratează exact ce spune titlul:

Principii de viață pentru copii și adolescenți.

În timp ce tu citești cartea, adolescentul (cred că este totuși 12+) va putea citi acest ghid care să-i ofere atât principii, cât și multe încurajări, fiind foarte motivațională.

Micul ghid vorbește atât despre valori pe care orice om trebuie să le aibă, cât și despre subiecte mai delicate. Astfel, copilul tău va putea învăța despre integritate, despre importanța urmării propriului drum și de a da tot ce e mai bun, despre cum să-și controleze emoțiile, despre bani, despre propriul corp, despre adevăr și limite, despre responsabilitate, prietenii, frici și vise, despre cum să facă imposibilul posibil, despre motivație, pasiuni și pozitivitate, despre cum să fii de neoprit, despre excelență, autoeducare și multe altele.

Acest pachet de cărți este o mină de aur pe care o poți avea și tu, în biblioteca ta, o mină pe care o vei putea explora și exploata împreună cu copilul tău, și care vă va îmbogăți pe viață pe amândoi, cultivând o relație sănătoasă și armonioasă. Recomandăm cu încredere!

Lectură plăcută tuturor părinților și copiilor!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FII PĂRINTELE PE CARE ȘI-L DOREȘTE COPILUL TĂU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Fii Părintele Pe Care și-l Dorește Copilul Tău
Autor: Cristina Ștefan
An apariție : 2021
Editura: PUBLICATă INDEPENDENT
Nr. Pagini: 257
Limba: Română
Gen Literar: Parenting si familie
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1269

Alte recenzii de la Cristina Ștefan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este unul dintre liderii spirituali ai epocii noastre, care a insistat pe importanța momentului prezent. De regulă oamenii își lasă mintea să alerge printre amintiri, prin trecut sau să facă proiecții asupra viitorului și astfel ratează cel mai important...

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Fiecare carte scrisă de Colleen Hoover mi-a lăsat o impresie bună, indiferent de subiectul abordat. Dacă scrie o poveste de dragoste sau un thriller psihologic, știe să creeze ceva inedit, fără a fi clișeic. De data aceasta, autoarea a scris ceva cu totul diferit de...

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Conexiunea în fractal de Emil Străinu este o carte interesantă din domeniul parapsihologiei, dezvoltării personale și spirituale. Este oare nevoie pe piața de carte din România de o astfel de carte? Da, cu siguranță. Este nevoie ca omul să cunoască regulile și...

0 0 votes
Article Rating
Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 3021 zile și a scris până acum 581 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Booknation.ro aici. Booknation.ro are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Din dragoste pentru cărți, ne-am apucat de scris și s-a născut Booknation.ro 🙂
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments