Recenzie ”Ținutul mlaștinilor” de Virginia Hartman

de | aug. 22, 2023 | Familie, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA ȚINUTUL MLAȘTINILOR ARE REDUCERE PE:

Loni Murrow s-a născut într-un mic orășel situat în zona mlaștinilor din Florida, dar a părăsit locul natal de ani buni și trăiește în Washington unde face ceea ce și-a dorit: desenează pasări pentru Institutul Smithsonian. Este un angajat dedicat și talentat și asta ar trebui să fie suficient pentru a nu-și pierde locul de muncă. Viața ei a fost marcată de un eveniment tragic produs pe când avea 12 ani și încă trăia în Florida cu părinții săi: moartea tatălui, un accident petrecut la pescuit ce s-a soldat cu înecarea acestuia, dar despre care au existat bârfe și zvonuri care trimiteau către o sinucidere sau chiar către o crimă. Oficial, cazul este clasificat ca accident și este închis de douăzeci de ani. Loni trăiește destul de retras, socializarea nu este unul dintre talentele sale speciale.

Dar, în ciuda deciziei sale de a nu reveni acasă, soarta are alte planuri. Se vede nevoită să-și ia un concediu și să se întoarcă acasă pentru o perioadă de câteva săptămâni din cauza stării de sănătate a mamei și a insistențelor fratelui său. Întoarcerea în spațiul în care a copilărit îi declanșează amintirile pe care s-a luptat atâția ani să le dea uitării. Imaginea tatălui, misterul ce încă planează în jurul morții acestuia, amărăciunea pierderii o fac pe tânăra femeie să-și dorească să descopere adevărul chiar dacă înțelege că implicarea și redeschiderea acestui caz vechi pot fi riscante pentru propria viață.

Mi-au plăcut foarte mult detaliile despre flora și fauna din acest ținut luxuriant, plimbările lui Loni cu barca pe canalele năpădite de vegetație și modul cum a fost construită povestea de dragoste dintre fată și misteriosul proprietar al debarcaderului cu bărci de închiriat. Mi-au plăcut amintirile despre tatăl lui Loni și relația dintre cei doi, modul în care i-a insuflat dragostea pentru natură, mi-au plăcut fragmentele din jurnalul mamei și detaliile despre gradina și ierburile pe care aceasta le cultiva.

He gave me the birds, and he gave me the swamp. At some point he stopped trying to teach me the finer points of fishing. He saw what I liked about the place and supplied a way to describe it. „Pond chicken,” he’d say, at the movement of something purple in the reeds, or „Kingfisher,” when a small rocket flew past and ahead of us, close to the water.
Once, in the same tone of voice, he said, „Swamp girl.”
I turned, quick, to see.
„That’s you, Loni Mae.” He looked at me sideways and laughed. Shafts of sunlight shone through the Spanish moss above him. „Or no. I got a better name for you. The Marsh Queen.

Dacă îți place recenzia cărții ȚINUTUL MLAȘTINILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Virginia Hartman

Adevărul despre moartea tatălui se dovedește a fi un ghem încâlcit de probleme și complicații, dar mergând pe firul amintirilor și căutând noi indicii, Loni are șansa de a-și repara relația cu familia care i-a rămas: mama, fratele și cumnata. Deși inițial ai senzația că relațiile au evoluat greșit din cauza temperamentului foarte exploziv al lui Loni, realizezi că fiecare are dreptate în propria versiune a poveștii, că fiecare a suferit și toți merită o a doua șansă.

Deși are un ritm lent, cartea are suspans și te ține în tensiune până la ultima pagină. Simți pericolul venind, descoperi destul de clar cine e personajul negativ, dar realizezi destul de târziu genul de pericol pe care îl reprezintă.

Este o poveste despre durere și nesiguranță care lasă urme adânci în psihicul și mentalitatea victimelor. Este o poveste despre secrete din trecut, relații reparate, puterea dragostei de a vindeca și noi începuturi. O recomand romanticilor incurabili, iubitorilor de pasări, celor pasionați de artă și desen, dar și celor ce știu să aprecieze o plimbare prin natură.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ȚINUTUL MLAȘTINILOR CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ȚINUTUL MLAȘTINILOR
Autor: Virginia Hartman
Traducător: Bogdan Perdivară
An apariție : 2023
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 2072

Alte recenzii de la Virginia Hartman:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 4 ani, 10 luni, 18 zile și a scris până acum 553 articole. Se află pe poziția 3 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments