Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

de | sept. 15, 2023 | Beletristică, Ficțiune, Istorie, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA TOATE FLORILE PARISULUI ARE REDUCERE PE:

Toate florile Parisului coperta„Toate florile Parisului” de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna.

Viețile a două femei se întretaie iar povestea se perindă când în trecut, când în prezent pentru a ne relata faptele, pentru a prezenta personajele și dramele lor sfâșietoare. Și totuși, ce mi-a plăcut nespus la acest roman e faptul că speranța își găsește calea și reușește să schimbe măcar puțin destinele marcate ale protagoniștilor.

Cartea aceasta e o comoară. Te umple de emoție, te întristează, dar îți dă și încredere în faptul că binele există și se manifestă în diferite forme.

Destinele a două femei se intersectează prin timp de orașul Paris, de misterele și istoria lui.

Dacă îți place recenzia cărții TOATE FLORILE PARISULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Sarah Jio

Un teanc de scrisori de dragoste, pierderi grele și secrete șocante care răzbat din timpurile celui de-Al Doilea Război Mondial până în prezent dau acestei povești sevă și atractivitate.

Dragostea, recunoștința și iertarea definesc romanul ”Toate florile Parisului”

Mi-a plăcut nespus de mult această ficțiune istorică. Deși sfâșietoare prin evenimente și episoadele reale istorice și fictive ale poveștii personajelor, este de pus la inimă și de păstrat aproape.

În prezent, Caroline, o americancă se trezește fără memorie într-un spital din Paris. Este foarte confuză și vrea sa-și recompună trecutul pentru a vedea cine este și ce e cu ea. Atunci când află de la cei din jur că viața ei până în acel moment părea tristă și ascunsă, femeia locuind singură într-un apartament de pe o stradă cu istorie din Paris, decide să trăiască altfel și se schimbă.

Întâlnește un bucătar șef dintr-un restaurant din vecinătate, se împrietenește cu mai multă lume dar încet încet amintirile încep să-i revină. Și străfulgerările din trecutul ei o întristează atât de mult încât mai că va da cu piciorul la prezentul nou pe care și-l crease pentru a jeli un trecut peste care nu crede că va putea trece vreodată.

În trecut, în Parisul aflat sub ocupația nazistă din timpul războiului, tânăra văduvă Celine încearcă să-și reconstruiască viața și să-și regăsească iubirea, în același timp dorind un trai bun pentru fiica ei, Cosi, și pentru tatăl ei în vârstă alături de care lucrează în florăria familiei.

Dar răul este inevitabil atunci când e vorba de germani și în curând aceștia află despre originile evreiești ale familiei

Iar atunci tot micul ei univers este amenințat. Iar ea va fi nevoită să suporte cele mai rele lucruri pentru a proteja cea mai dragă ființă – pe fiica ei iubită.

În prezent, când Caroline dă de scrisorile ascunse de Celine în apartamentul ei din Paris, realizează că acest imobil și în special această locuință ascunde un trecut teribil, secrete întunecate, care nu ar fi trebuit să vadă lumina zilei. Așa că în suferința ei, odată cu memoria ce i-a revenit, Caroline încearcă să recompună povestea lui Celine și destinul ei.

Dar nu își dă seama decât atunci când i se întâmplă, povestea franțuzoaicei din timpul ocupației se aseamănă foarte mult cu a ei și o va elibera de frică și chin, oferindu-i oportunitatea să spere la un prezent mai luminos, unde dragostea și prietenia sunt din nou posibile.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOATE FLORILE PARISULUI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: TOATE FLORILE PARISULUI
Autor: Sarah Jio
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 318
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1948

Alte recenzii de la Sarah Jio:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 24 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments