Recenzie „The Violets of March” de Sarah Jio

de | mart. 10, 2020 | Beletristică, Dragoste, Mister, Recenzii cărți

“The Violets of March” este un roman de dragoste, cartea de debut a autoarei americane Sarah Jio. Volumul a fost lansat inițial în anul 2011. Tot de la această scriitoare sunt și romanele “Destine înlănțuite”, “The Last Camellia”, “Morning Glory”, “Always” și “The Bungalow”.

Aveam această carte în engleză în bibliotecă de câțiva ani buni. A fost cumpărată de la un târg de carte împreună cu alte volume. Însă pe când celorlalte le-a venit timpul mai devreme, aceasta a fost citită abia în prezent. Deși are aproape 300 de pagini, nu am putut-o lăsa la o parte odată începută. Așa că mi-am petrecut ore bune din zi și din noapte descoperind cu plăcere și emoție povestea de dragoste din ea.

Și cu toate că este un roman de iubire, ceea ce citesc mai rar ce-i drept, m-a prins foarte tare. Nici nu zici că e încadrat neapărat în acest gen de literatură. Deoarece are și mister din plin, și o istorie de familie.

“The Violets of March” de Sarah Jio este o carte superbă, emoționantă, plină de taine și dragoste

Mie mi s-a părut că este în stilul scrierilor lui Kristin Hannah. Volumul de dragoste este despre o scriitoare proaspăt divorțată care merge pe o insulă a copilăriei pentru a se vindeca în casa mătușii sale. Însă acolo nu va întâlni doar doi bărbați frumoși și interesați de ea, ci și un jurnal vechi, plin de secrete.

Astfel că treptat misterele familiei sale sunt scoase la iveală pe măsură ce înaintează cu lectura. Ceea ce părea o ciornă pentru un manuscris fictiv este cât se poate de real. Însă procesul de a afla despre cine din familia ei e vorba în jurnal este îngreunat de faptul că nimeni din jurul ei nu îi face sarcina mai ușoară. Din contra, aproape toți par să țină pentru ei adevărata istorie.

În acest roman de dragoste misterul abundă, dar bărbații frumoși și ei

O femeie blondă din trecut pare să se afle în centrul poveștii vechi ce nu este doar ficțiune. Așa cum va afla curând Emily, scriitoarea ajunsă pe insulă.

“The Violets of March” de Sarah Jio este o carte frumoasă și misterioasă. Este perfectă de citit când te afli într-o stare emoțională profundă. Iar dacă nu te simți așa, vei intra cu certitudine într-o asemenea stare de îndată ce vei citi cartea.

Titlu: THE VIOLETS OF MARCH
Autor: Sarah Jio
An apariție : 2011
Editura: PLUME BOOKS
Nr. Pagini: 296
Limba: Engleză
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 930

Alte recenzii de la Sarah Jio:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 11 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments