Recenzie ”Toria” de Nicoleta Tudor

Titlu: Toria
Autor: Nicoleta Tudor
An apariție : 2017
Editura: Librex Publishing
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 21.05.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Toria” de Nicoleta Tudor
Acordă o notă

Cea de a treia carte din seria Cercurile mistice, intitulată ”Toria”, ne aduce ceva în plus în plan stilistic, scriitoarea Nicoleta Tudor dând dovadă de pricepere în îmbinarea omogenă a celor trei planuri: realitatea cotidiană, misticismul și fantasmagoria.

Aflată pe o evidentă pantă ascendentă a creației literare Nicoleta Tudor își clădește principalul pilon al narațiunii din Toria pe povestea de iubire dintre Naum și Mădălina.

Stilul devine ceva mai îndrăzneț și incisiv, dovadă a strădaniei scriitoarei de a evolua stilistic și inovator.

Din rodul acestei munci, făcută cu sârg și indubitabilă pasiune, s-a născut Toria , o magnifică poveste de iubire dintre două personaje cu trăiri și simțiri vulcanice, care se pierd și se regăsesc într-o înlănțuire a luptei și a delăsării, pigmentată pe alocuri cu un erotism care nu cade sub nicio formă în plasa desuetudinii, încercând să ne apropie cât mai mult cu putință de trăirile eroilor acestei cărți.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Nicoleta Tudor.

Rapacitatea evenimentelor, cu dese răsturnări de situație, oferă sufletelor cititorilor un mătăsos siaj al unei senzații de complicitate și compasiune, precum un prietenos cordon ombilical care leagă palpabilul de impalpabil într-o cursă rectilinie între trăiri și netrăiri.

Toria este un fascinant joc de puzzle a cărui taină se lasă descoperită odată cu fiecare pagină a cărții într-o labirintică șerpuire care combină strălucitor antagonismul a două lumi diferite într-un metisaj de real și ireal misticist, cu dese infuziuni de romantism glazurat cu o căldură onestă și aristocratică în care se vede finețea senzorială a scriitoarei, dar mai ales acea mângâiere a metaforelor și epitetelor unei gândiri care încă mai crede în sinceritatea bucuriei și în nedisimulata bunătate a sufletelor semenilor.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

O poveste altfel spusă pe înțelesul tuturor.

Aspecte Negative:

Lipsa descriptivismului arhitectural lasă loc de interpretare.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Article Tags

POST A COMMENT.