Recenzie “Tot ce rămâne din nimic” de Andreea Corneanu

de | feb. 11, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOT CE RĂMÂNE DIN NIMIC ARE REDUCERE PE:

Tot ce rămâne din nimic, de scriitoarea Andreea Corneanu, este o poveste de dragoste între Austin și Oliver, într-o perioadă în care homosexualitatea era pedepsită de lege. Actiunea se petrece in anul  1958, in Birmingham, UK.

Protagonistul romanului, Austin, este profesor. Predă literatura engleză studenților de la facultatea Aston. De când a venit în Birmingham, s-a simtit mereu izolat, singur. Colegii de facultate îi sunt străini, nu reușise să lege prietenii cu nici unul;  Și, la fel se întâmplă acum cu colegii de catedră:

… nu-mi luase mult să-mi dau seama că nu aveam nimic în comun cu ei.

Cum schimbă dragostea viața lui Austin?

Întâlnindu-l pe Oliver, viața lui Austin se schimbă. Este capabil să-și accepte adevarata natură, cunoaște oameni cu aceeași orientare sexuală, merge în cluburi și locuri destinate acestor persoane, începe să se bucure de viață. Austin scrie un roman, o carte despre povestea lui de iubire dar și despre problemele cu care se confruntă comunitatea din care face parte.

Au trecut aproape 80 de ani și noi suntem în același punct, fără scăpare de legile care ne spun că nu suntem oameni, că suntem stricați pe interior și că trebuie să fim pedepsiți pentru ceva ce noi simțim ca natural, iar ei ne spun că este greșit, „nenatural”, ieșit din comun, maladiv, da, o boală.

Prin romanul său, Austin dorește să trezească societatea la sentimente de toleranță, empatie și înțelegere. Același lucru încercă să-l facă Andreea Corneanu cu această carte.

Tot ce rămâne din nimic este romanul de debut al scriitoarei Andreea Corneanu. Volumul a văzut lumina tiparului la Editura Neverland.  Cititorul poate afla mai multe informații despre autoare și cartea sa din interviul pe care aceasta l-a dat colegilor de la Booknation sau de pe pagina de Facebook.

Ți-a plăcut recenzia cărții TOT CE RĂMÂNE DIN NIMIC?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Andreea Corneanu

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOT CE RĂMÂNE DIN NIMIC CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Tot Ce Rămâne Din Nimic
Autor: Andreea Corneanu
An apariție : 2021
Editura: NEVERLAND
Nr. Pagini: 207
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 150

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

5 1 vote
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 978 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 14 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments