Recenzie “Tot ce rămâne din nimic” de Andreea Corneanu

de | feb. 11, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOT CE RĂMÂNE DIN NIMIC ARE REDUCERE PE:

Tot ce rămâne din nimic, de scriitoarea Andreea Corneanu, este o poveste de dragoste între Austin și Oliver, într-o perioadă în care homosexualitatea era pedepsită de lege. Actiunea se petrece in anul  1958, in Birmingham, UK.

Protagonistul romanului, Austin, este profesor. Predă literatura engleză studenților de la facultatea Aston. De când a venit în Birmingham, s-a simtit mereu izolat, singur. Colegii de facultate îi sunt străini, nu reușise să lege prietenii cu nici unul;  Și, la fel se întâmplă acum cu colegii de catedră:

… nu-mi luase mult să-mi dau seama că nu aveam nimic în comun cu ei.

Cum schimbă dragostea viața lui Austin?

Întâlnindu-l pe Oliver, viața lui Austin se schimbă. Este capabil să-și accepte adevarata natură, cunoaște oameni cu aceeași orientare sexuală, merge în cluburi și locuri destinate acestor persoane, începe să se bucure de viață. Austin scrie un roman, o carte despre povestea lui de iubire dar și despre problemele cu care se confruntă comunitatea din care face parte.

Dacă îți place recenzia cărții TOT CE RĂMÂNE DIN NIMIC, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Andreea Corneanu

Au trecut aproape 80 de ani și noi suntem în același punct, fără scăpare de legile care ne spun că nu suntem oameni, că suntem stricați pe interior și că trebuie să fim pedepsiți pentru ceva ce noi simțim ca natural, iar ei ne spun că este greșit, „nenatural”, ieșit din comun, maladiv, da, o boală.

Prin romanul său, Austin dorește să trezească societatea la sentimente de toleranță, empatie și înțelegere. Același lucru încercă să-l facă Andreea Corneanu cu această carte.

Tot ce rămâne din nimic este romanul de debut al scriitoarei Andreea Corneanu. Volumul a văzut lumina tiparului la Editura Neverland.  Cititorul poate afla mai multe informații despre autoare și cartea sa din interviul pe care aceasta l-a dat colegilor de la Booknation sau de pe pagina de Facebook.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOT CE RĂMÂNE DIN NIMIC CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: TOT CE RĂMÂNE DIN NIMIC
Autor: Andreea Corneanu
An apariție : 2021
Editura: NEVERLAND
Nr. Pagini: 207
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 286

Alte recenzii de la Andreea Corneanu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

5 1 vote
Article Rating
Alexandra Mircea este redactor Booknation.ro de 1096 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 13 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Mircea aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments