Recenzie „Totul se termină cu noi” de Colleen Hoover

by | May 18, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOTUL SE TERMINĂ CU NOI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Totul se termină cu noi este prima carte de Colleen Hoover pe care am citit-o și am înțeles de ce este atât de îndrăgită de adolescenți. Autoare a numeroase bestselleruri, Colleen integrează într-o poveste cu dramă și umor, o lecție de viață.

Facem cunoștință cu protagonista cărții, Lily Bloom, care se află în orășelul unde s-a născut, la înmormântarea tatălui ei în ipostaza de a ține un discurs comemorativ, însă rănile emoționale provocate de un tată violent cu mama sa, o face să nu aibă nici măcar un singur cuvânt de spus despre amintirile plăcute cu acesta. Așa că nu spune nimic, spre surprinderea mamei care se teme de ce vor crede ceilalți, așa încât pune comportamentul ei pe seama emoțiilor provocate de această situație. Lily a judecat-o întotdeauna pe mama ei că nu a găsit puterea de a divorța de un soț abuziv.

Întoarsă acasă în Boston, dorind să-și facă ordine în gânduri, Lily se urcă într-o seară pe terasa unui bloc, unde îl întâlnește pe Ryle Kincaid, un neurochirurg în căutarea succesului. Frumos, inteligent și hotărât, Ryle are toate calitățile pentru ca Lily să fie atrasă de el, doar că nu-și dorește o relație serioasă, în timp ce Lily visează la căsătoria cu bărbatul perfect pentru ea. Cum ar fi ca doi oameni să își spună „adevărul gol-goluț” încă de la prima întâlnire? – este jocul pe care cei doi îl joacă în acea seară.

Șase luni mai târziu de la întâlnirea întâmplătoare de pe bloc, Lily Bloom (tradus din engleză: crin înflorit) își urmează pasiunea și face ceea ce pare predestinat pentru ea – își dă demisia și deschide o florărie. Allysa, dorește să se angajeze și ajunge să o ajute pe Lily la deschiderea noii afaceri, iar acestea devin cele mai bune prietene. Întâmplător sau nu, Allysa este chiar sora mai mare a lui Kyle, iar acesta reapare în viața lui Lily.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Colleen Hoover

Lily îl face pe Ryle să își dorească o relație de durată, iar cei doi par un cuplu potrivit. Pe măsură ce relația se dezvoltă, apar și întrebările legate de aceasta. Iese la suprafață o altă latură a lui Ryle care o face pe Lily să nu dorească să îl judece, din tema de a nu se lăsa influențată de întâmplările asemănătoare pe care le cunoaște.

Prin intermediul jurnalelor din adolescență, Lily ne face cunoștință cu prima ei iubire, Atlas Corrigan, un tânăr fără adăpost, cu care a avut o legătură deosebită. Atlas reapare pe neașteptate  în viața lui Lily și ar putea schimba totul.

În interiorul lui Lily se dă o luptă între acceptarea și ruperea unui tipar familiar, cum ar trebui să fie dragostea adevărată și pe cine va prioritiza în viața ei.

Titlu: Totul Se Termină Cu Noi
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2018
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 406
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 18.05.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 190 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 149 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments