Recenzie ”Totul se termină cu noi” de Colleen Hoover

by | May 7, 2021 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TOTUL SE TERMINĂ CU NOI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Colleen Hoover este o autoare celebră care a scris numeroase romane pentru tineri și adulți, dintre care câteva figurează ca bestselleruri New York TimesCollen locuiește cu soțul ei și cu cei trei băieți ai lor în Texas. 

”Totul se termină cu noi” este un roman de dragoste care arată și fața mai puțin perfectă a unei relații: abuzul, traumele din copilărie, iubirea care ne poate întuneca rațiunea, vina și alegerile mici care ne transformă viața. Colleen se lasă inspirată de trăirile dureroase ale mamei sale și scrie o poveste compusă din frânturi de realitate și ficțiune. 

Scrisă într-un stil simplu, cartea poate fi citită cu ușurință și de adolescenți, dar și de adulți. Urmărește două fire narative care o au ca protagonistă pe Lily, o tânără sensibilă cu un suflet mare. După moartea tatălui ei, vrea să înceapă o viață nouă și să uite trecutul în care mama ei era abuzată în mod repetat. Dar trecutul nu poate fi alungat așa de ușor când începe să-și citească jurnalele din copilărie și retrăiește clipele de fericire petrecute alături de Atlas, un băiat al străzii, dar și momentele pline de frică și oroare atunci când tatăl ei era violent. 

Când Ryle apare în viața ei toate încep să meargă bine. El e neurochirurg, iar ea are curajul să-și înceapă propria afacere. Numai că niște incidente o fac să-și dea seama că trecutul mamei sale poate fi și al ei, iar asta o înspăimântă. Când apare și Atlas în peisaj, lucrurile se complică și Lily se vede pusă într-o situație care nu pare să aibă o rezolvare fericită. 

”Greutatea îmi apasă fiecare parte a corpului. Atât de multă gravitate îmi strivește sentimentele. Totul se sfărâmă. Lacrimile, inima, zâmbetul, sufletul meu. Toate cad ca o ploaie de sticlă spartă în jurul meu. ” 

Întâmplările din copilărie ne urmăresc toată viața și uneori ne ajută să luăm decizii mai bune, alteori ne încurcă și ne hrănesc cu frustrare și frică. Pentru Lily, faptul că a trăit într-o casă în care violența era prezentă, o face temătoare și vulnerabilă. Are nevoie de protecție, dar uneori oamenii pe care îi alegem au nevoie și ei la rândul lor de reparații, de aceea nu toate relațiile sunt potrivite pentru noi. Și totuși atunci când iubești poți să renunți la un om pentru că îți face rău? 

”Toți oameni fac greșeli. Ceea ce definește caracterul unei persoane nu sunt greșelile pe care le face, ci modul în care tratează acele greșeli și cum le transformă în lecții, mai degrabă decât în scuze.” 

Nu e un roman lipsit de clișee, de multe ori mi-a venit să râd pentru că unele scene se îndepărtau destul de mult de realitate, dar cu toate acestea, am apreciat mesajul pe care vrea să-l  aducă în atenția cititorilor. Știu că are un public format în mare parte din adolescente și de aceea mă bucur că în poveștile ei de dragoste pune și ingrediente care o diferențiază de restul, probleme care există în viața reală și pe care trebuie să le cunoaștem.   

Lupta unei femei e descrisă foarte bine. Arată cum din exterior totul poate părea roz și ușor, dar în interiorul sufletului unei femei care a fost lovită de un bărbat la care ține se dau multe lupte pe care sfătuitorii din exterior nu le văd.  

”Toți avem o limită. Ceea ce suntem dispuși să facem înainte de a ceda. Când m-am căsătorit cu tatăl tău, știam exact care îmi era limita. Dar ușor…cu fiecare incident….limita mea a crescut din ce în ce mai mult. Și mai mult.” 

E o carte relaxantă, perfectă pentru momentele în care nu prea aveți chef de citit. Eu am citit-o într-o zi pentru că paginile se întorc atât de repede încât nici nu îți dai seama când ajungi la final. Epilogul și nota autoarei au fost părțile mele preferate pentru că m-au emoționat și m-au determinat să văd și din alt unghi povestea. Sper să-i dați o șansă dacă vă place genul romance, dar nu numai.  

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TOTUL SE TERMINĂ CU NOI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Colleen Hoover sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TOTUL SE TERMINĂ CU NOI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Totul Se Termină Cu Noi
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2018
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 7.05.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Beatrice Juravle este redactor Booknation.ro de 78 zile și a scris până acum 8 articole. Se află pe poziția 23 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Beatrice Juravle aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments