Recenzie „Twisted Love” de Ana Huang

de | mai 18, 2023 | Recenzii cărți

Sunt în continuare în cumpănă cu această carte, dar nici nu o pot ridica în slăvi așa cum apare PESTE tot pe rețelele de socializare. Ana Huang este o autoare care se bazează foarte mult pe diversitate și îi place să aducă acest element în cărțile sale. „Twisted Love” este al 4 lea volum din seria „Twisted” și primul tradus la noi. Din ce am înțeles, „Twisted Games” va apărea la Bookfest peste 2 săptămâni. Pe lângă această serie, autoarea mai pregătește una, care se cheamă „Kings of Sin”, publicând deja 2, cu personajele care au apărut anterior.

Ce pot să spun despre această carte fără să stric entuziasmul cititorilor dar și fără să o aduc la rang de artă. Dacă te uiți la recenziile de pe social media, toată lumea o iubește și nu sunt de acord cu acest hype, pentru că mi se pare că nu are nimic special. Am citit FOARTE multe povești de dragoste și consider că sunt în măsură să judec atunci când se exagerează despre o carte. Da, lumea exagerează despre „Twisted Love” și nu văd de ce.

Personajele principale sunt Alex Volkov și Ava Chen, două personaje total diferite, ce aparțin unor lumi diferite. El caută răzbunarea și va face orice să o obține, dar Ava trăiește (din punctul meu de vedere) într-o lume ideală. Modul în care aceste două personaje au fost construite este extrem de exagerat și această diferența mi s-a părut deranjantă. El este de gheață și nimic nu-l clintește, în timp ce ea este bunătatea întruchipată, aproape prea greu de crezut. Crede în dragoste și fluturași și inimioare, iar Alex consideră că niciodată nu va cunoaște dragostea. Evident, el se simte atras de Ava și deși încearcă să stea departe de ea, forțele gravitaționale îi fac în ciudă.

Altă exagerare este inteligența și starea socială a lui Alex, el fiind bun la ABSOLUT ORICE și având bani pe care îi învârte cu găleată. Cunoaște pe toată lumea, poate face orice și la un moment dat începuse să mă enerveze acest statut pe care autoarea i l-a oferit, pentru că nu este verosimil, chiar și pentru o operă de ficțiune. Ce mi-a plăcut în schimb – au existat unele scene cu Ava în care Alex chiar s-a purtat uman și a învățat-o diverse lucruri, arătând chiar că e în stare să simtă ceva și să lase trecutul în urmă. Nu a durat foarte mult, dar a avut niște scântei de umanitate. Nici scenele romantice nu au avut ceva sare și piper, ba chiar le-am catalogat drept cringe…

Am o relație destul de ciudată cu Ana Huang, pentru că în momentul de față eu am citit toată seria „Twisted” și cele 2 apărute de la „Kings of Sin”. Pur și simplu nu înțeleg aceste oscilații de stil, deoarece unele volume au fost foarte prost construite, în timp ce altele mi s-au părut foarte mișto și pe care le-am citit cu plăcere, chiar dat punctaj maxim. Probabil este o dilemă pe care nu o voi dezlega niciodată.

 

Titlu: TWISTED LOVE
Autor: Ana Huang
An apariție : 2023
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 2755

Alte recenzii de la Ana Huang :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

5 1 vote
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 3 luni, 26 zile și a scris până acum 565 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments