Recenzie „Ugly love” de Colleen Hoover

de | aug. 30, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

ugly loveAm citit toate cărțile autoarei și încă sunt surprinsă de unicitatea fiecărei scriituri în parte. John Green, spre exemplu, a descoperit într-o seară frumoasă de vară rețeta cărții care prinde la public, și de-atunci o folosește în fiecare roman. Colleen Hoover vine de fiecare dată cu ceva nou, fresh, gata să cucerească. Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii. a scrijelit în mine un tatuaj imens de durere și emoție, fiind o carte pe care cu siguranță nu o voi uita prea curând.

Nu aș fi crezut că un roman young adult poate fi atât de profund și emoționant, care să trezească în mine atâtea suspine. Recomand Ugly love celor de peste 16 ani, deoarece sunt destul de multe (prin destul de multe vreau să zic foarte multe) scene de natură sexuală și cu limbaj oarecum obscen, dar nu deranjant, cred eu.

God gives us the ugliness so we don’t take the beautiful things in life for granted.

Tate e o tânără de 23 de ani (pe care am urât-o în primă instanță, nu știu de ce, n-am reușit să o înțeleg din prima) care se mută alături de fratele ei, Corbin. A pus dintotdeauna iubirea pe ultimul loc, dedicându-se lucrurilor profesionale, vrând o carieră. Miles e un tip arătos și carismatic pe care l-am urât la început. Mă enerva și da, speram să dispară din peisaj. Mă bucur că nu a fost așa, deoarece chiar m-am atașat de el. Un tânăr care și-a promis că nu va mai iubi și că nu își va mai deschide sufletul în fața niciunei femei. Ajunge să creadă doar în atracția carnală, crezând că nu se mai poate atașa de nimeni.

Când cei doi se întâlnesc pentru întâia oară, Tate cunoaște dragostea la prima vedere, îndrăgostindu-se pe loc de Miles. Miles stabilește regulile jocului dintre ei, deoarece legătura dintre cei doi nu poate fi numită relație. Miles hotărăște așadar, că niciunul dintre ei nu are voie să întrebe despre trecutul celuilalt și că niciunul nu trebuie să se aștepte la un viitor împreună. Ce se întâmplă însă când regulile jocului se schimbă și inima nu te mai ascultă? Ce faci când nu vrei să te îndrăgostești și totuși o faci?

Acțiunea e relatată pe două planuri, trecut și prezent, cel trecut prezentând povestea lui Miles și despre cum, cu mulți ani în urmă, a cunoscut-o pe Rachel, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Relația lor a fost dedicată eșecului deoarece tânăra urma să devină…sora lui vitregă.

Ugly love este un roman pe care l-am citit dintr-o suflare, un roman pe care l-am urât pentru că l-am iubit. M-am luptat cu stările lui Miles, n-am înțeles de la început de ce se opune unei iubiri care vine în valuri. Pe Tate am găsit-o naivă la început, de asta nu mi-a plăcut, dar, pe parcurs, am aflat lucruri despre ea care m-au făcut să o înțeleg și să o admir.

Citind Ugly love am trecând prin toate stările posibile. De la ură la admirație, de la emoție la suspine de dezamăgire. M-am simțit captivă printre pagini precum un leu în cușcă. Ugly love este un roman care te face să realizezi că fericirea vine la noi, dar de multe ori suntem prea obsedați de trecut ca să o observăm. Și în capcana întinsă de trecut, uităm să trăim în prezent și riscăm să ne ratăm dreptul la fericire.

Titlu: UGLY LOVE
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2016
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 347
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 4592

Alte recenzii de la Colleen Hoover:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir
Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir

,,Toată furia mea”, pe scurt, tot ce a însemnat această carte și ce m-a făcut să simt „Toată furia mea” este o poveste intensă despre viața a doi tineri pakistanezi, Salahudin și Noor. Totul începe când Noor, la doar șase ani, fără să știe o boabă de engleză, este...

Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu
Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu

Istoria celor cuminți de Titus Radu m-a făcut curioasă încă de la început. Titlul romanului nu mi-a spus foarte multe, iar asta nu este un motiv de îngrijorare pentru mine, dimpotrivă. Îmi plac mult de tot cărțile care-și păstrează doza de mister prin orice mijloace:...

Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë
Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë

Când simt nevoia de a evada din anostul prezentului și a mă imersa într-o narativă învăluită în eleganța vremurilor trecute, mereu apelez la romanele clasice. Iar unii autorii clasici, cum e și Emily Brontë, o scriitoare reprezentativă a literaturii victoriene, au...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc a fost redactor Booknation.ro și a scris 176 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

De acord cu tine 🙂 . O carte superba, o poveste care te macina 🙂