Recenzie „Ugly love” de Colleen Hoover

Titlu: Ugly Love
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2016
Editura: Editura Epica
Nr. Pagini: 347
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 30.08.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Ugly love” de Colleen Hoover
Acordă o notă

ugly loveAm citit toate cărțile autoarei și încă sunt surprinsă de unicitatea fiecărei scriituri în parte. John Green, spre exemplu, a descoperit într-o seară frumoasă de vară rețeta cărții care prinde la public, și de-atunci o folosește în fiecare roman. Colleen Hoover vine de fiecare dată cu ceva nou, fresh, gata să cucerească. Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii. a scrijelit în mine un tatuaj imens de durere și emoție, fiind o carte pe care cu siguranță nu o voi uita prea curând.

Nu aș fi crezut că un roman young adult poate fi atât de profund și emoționant, care să trezească în mine atâtea suspine. Recomand Ugly love celor de peste 16 ani, deoarece sunt destul de multe (prin destul de multe vreau să zic foarte multe) scene de natură sexuală și cu limbaj oarecum obscen, dar nu deranjant, cred eu.

God gives us the ugliness so we don’t take the beautiful things in life for granted.

Tate e o tânără de 23 de ani (pe care am urât-o în primă instanță, nu știu de ce, n-am reușit să o înțeleg din prima) care se mută alături de fratele ei, Corbin. A pus dintotdeauna iubirea pe ultimul loc, dedicându-se lucrurilor profesionale, vrând o carieră. Miles e un tip arătos și carismatic pe care l-am urât la început. Mă enerva și da, speram să dispară din peisaj. Mă bucur că nu a fost așa, deoarece chiar m-am atașat de el. Un tânăr care și-a promis că nu va mai iubi și că nu își va mai deschide sufletul în fața niciunei femei. Ajunge să creadă doar în atracția carnală, crezând că nu se mai poate atașa de nimeni.

Imagine book, tate, and ugly love

Când cei doi se întâlnesc pentru întâia oară, Tate cunoaște dragostea la prima vedere, îndrăgostindu-se pe loc de Miles. Miles stabilește regulile jocului dintre ei, deoarece legătura dintre cei doi nu poate fi numită relație. Miles hotărăște așadar, că niciunul dintre ei nu are voie să întrebe despre trecutul celuilalt și că niciunul nu trebuie să se aștepte la un viitor împreună. Ce se întâmplă însă când regulile jocului se schimbă și inima nu te mai ascultă? Ce faci când nu vrei să te îndrăgostești și totuși o faci?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Colleen Hoover.

Acțiunea e relatată pe două planuri, trecut și prezent, cel trecut prezentând povestea lui Miles și despre cum, cu mulți ani în urmă, a cunoscut-o pe Rachel, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Relația lor a fost dedicată eșecului deoarece tânăra urma să devină…sora lui vitregă.

Ugly love este un roman pe care l-am citit dintr-o suflare, un roman pe care l-am urât pentru că l-am iubit. M-am luptat cu stările lui Miles, n-am înțeles de la început de ce se opune unei iubiri care vine în valuri. Pe Tate am găsit-o naivă la început, de asta nu mi-a plăcut, dar, pe parcurs, am aflat lucruri despre ea care m-au făcut să o înțeleg și să o admir.

Citind Ugly love am trecând prin toate stările posibile. De la ură la admirație, de la emoție la suspine de dezamăgire. M-am simțit captivă printre pagini precum un leu în cușcă. Ugly love este un roman care te face să realizezi că fericirea vine la noi, dar de multe ori suntem prea obsedați de trecut ca să o observăm. Și în capcana întinsă de trecut, uităm să trăim în prezent și riscăm să ne ratăm dreptul la fericire.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.