Recenzie „Ultimul mesaj” de Laura Dave

de | aug. 10, 2022 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ULTIMUL MESAJ ARE REDUCERE PE:

Ultimul mesaj de Laura Dave„Ultimul mesaj” de Laura Dave este un thriller antrenant, dar și psihologic apărut la Editura Litera, în colecția Buzz Books. Este despre dispariția subită a unui bărbat în urma unei acuzații de fraudă la compania la care lucra.

Deși asta e lăsat să se vadă la o primă vedere, tipul nu dispare doar pentru că ar fi vinovat de cooperare cu șeful lui pentru comiterea unei infracțiuni. El nici măcar nu este cine știe toată lumea că este, cel puțin nu cei din prezent din jurul lui.

Owen Michaels, dispărutul, aduce tristețe și nervi în cadrul familiei sale atunci când nu mai vine acasă. Dar înainte de a pleca pe nepusă masă, reușește să transmită un mesaj către soția sa, Hannah„Protejeaz-o”. Și de asemenea lasă un mesaj alături de o geantă plină cu bani fiicei sale, Bailey.

Dar chiar mai rău decât că Owen dispare este faptul că Bailey e fiica vitregă a femeii, cea de-a doua soție a lui, cu care nu are o relație tocmai strânsă. Ba din contra. Iar faptul că Bailey este la vârsta de 16 ani nu ajută deloc, deoarece toată lumea știe cât de dificili pot fi adolescenții atunci.

Dacă îți place recenzia cărții ULTIMUL MESAJ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Laura Dave

În plus, fata care acum a rămas fără tată, rămăsese și fără mamă de la o vârstă mică. Asta o înspăimântă destul de mult pe mama vitregă care trebuie să o protejeze cu orice preț. Chiar dacă, ea însăși vrea ca totul să fie doar o glumă proastă, ca soțul ei să se întoarcă acasă și să râdă de ele.

„Ultimul mesaj” de Laura Dave este un thriller antrenant despre sacrificiu și iubire, trădare și devotament

Dacă până acum totul sună dramatic, dar încă cu posibilitate de happy end, odată ce Hannah se trezește cu tot felul de polițiști și agenți federali acasă cu tot felul de întrebări despre Owen, acțiunea începe să ia amploare.

Suspansul crește și nu se mai lasă domolit odată ce femeia află că Owen nu ar fi de fapt Owen și deloc persoana care a lăsat-o să creadă că ar fi. În plus, s-ar părea că atât el, cât și fiica lui ar fugi de un trecut întunecat, despre care fata nu își mai amintește mare lucru deoarece era tare mică.

Pe măsură ce avansezi cu lectura, avansează și investigațiile proprii ale lui Hannah cot la cot cu Bailey

Cele două dau peste tot felul de indicii și persoane care le vor pune în sfârșit față în față cu acel trecut de care Owen a încercat cu disperare să scape și să-l șteargă cu buretele.

Însă tocmai ceea ce s-a întâmplat atunci are legătură mai mult cu dispariția din prezent a bărbatului. Ce a fost atât de rău atunci de a trebuit să își părăsească fiica cu care forma un duo încă de când era ea mică, de după moartea mamei ei?

De ce a ales să o lase în urmă pe soția lui cu care se înțelegea atât de bine și mai ales să o însărcineze cu protecția și creșterea fetei lui, care ei îi era practic doar o străină? Încrederea în oameni sau lipsa acesteia este evidențiată foarte bine în romanul „Ultimul mesaj”.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ULTIMUL MESAJ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ultimul Mesaj
Autor: Laura Dave
Traducător: Mihaela Serea
An apariție : 2021
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 9154

Alte recenzii de la Laura Dave:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

Recenzie „Pericol la petrecere!”

Recenzie „Pericol la petrecere!”

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1454 zile și a scris până acum 344 articole. Se află pe poziția 4 din 54 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments