Recenzie „Ultimul trandafir din Shanghai” de Weina Dai Randel

de | aug. 24, 2023 | Dragoste, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ULTIMUL TRANDAFIR DIN SHANGHAI ARE REDUCERE PE:

Ultimul trandafir din Shanghai de Weina Dai Randel urmăreşte o poveste de dragoste care trebuie să treacă foarte multe obstacole semnificative: rasismul acut, războiul nemilos şi extrem de multe prejudecăţi.

Vieţile celor doi indrăgostiţi nu sunt deloc simple şi au parte de multe răsturnări de situaţie. Prin ei ni se infăţişează tot tabloul Shanghaiului , dintr-o extremă în alta: bogăţiile sale, luxul, neajunsurile şi viaţa de stradă.

Suntem în război (1940) şi ceea ce azi are sens şi valoare, mâine poate fii nociv, ilegal sau periculos.

Nu mi se pare a fii totuşi o poveste romantică ci mai degrabă una care descrie lupta pentru supravieţuire. Dragostea se naşte în momentul cel mai nepotrivit, ca un copil din flori, neplanificat dar care până la urmă, când vine pe lume, umple goluri de a căror existenţă nu ştia nimeni.

Dacă îți place recenzia cărții ULTIMUL TRANDAFIR DIN SHANGHAI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Weina Dai Randel

Scriitoarea se axează mai mult pe prezentarea faptelor decât pe descrierea trăirilor, ca şi cum nu ar vrea să piardă timpul insistând pe o singură situaţie. Nu, când sunt atâtea detalii de spus şi să nu cumva să se piardă vreunul.

În acest roller coaster al evenimentelor arta este centura de siguranţă. Mai exact pianul şi clapele lui magice care amestecă realitatea şi deciziile raţionale cu impulsurile sentimentale si intuiţia.

Aşadar Shanghaiul este invadat de japonezi şi nimeni nu mai este în siguranţă. Mai ales Ernest (el), un refugiat care nu are ce să caute aici si Aiyi (ea) care provine dintr-o familie influentă, vizată de invadatori.

Toate personajele de la începutul poveştii îşi schimbă radical destinul până la sfârşit. Un sfârşit care se dovedeşte destul de neaşteptat dar oarecum fericit în cele din urmă.

Cu siguranţă toţi avem câte ceva de învăţat din această carte. Istoricii vor afla detalii care nu apar în cărţile de specialitate, romanticii se vor simţi şi ei destul de împliniţi iar practicii vor trage concluzii edificatoare.

Lectură plăcută! Nu veţi regreta!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ULTIMUL TRANDAFIR DIN SHANGHAI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ULTIMUL TRANDAFIR DIN SHANGHAI
Autor: Weina Dai Randel
Traducător: Edith Negulici
An apariție : 2022
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 502
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1655

Alte recenzii de la Weina Dai Randel:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Elena Batis este redactor Booknation.ro de 3 luni, 10 zile și a scris până acum 18 articole. Se află pe poziția 31 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Elena Batis aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments