Recenzie ” Un an bun” de Peter Mayle

by | Feb 2, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN AN BUN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Scrisă într-un stil extrem de facil, putând fi citită atât de împătimiți, cât și de amatori, ca mijloc de destindere după o aprigă zi de muncă, romanul ”Un an bun”, de Peter Mayle, care sa bucurat în anului 2006 de o holywoodiană ecranizare de succes, este oaza de lumină dintr-o nișă literară mai puțin discutată și apreciată.

Facilitatea stilului decongestionat, lipsit de împodobiri redundante, o apropie de zona comercialului, departe de artă și capodoperă. Totuși, prin intermediul unei incontestabile dibăcii, cartea nu este un kitsch, având o anumită originalitate, cu precădere din punct de vedere descriptivist.

Rețeta este respectată întru totul, având toate ingredientele necesare unei cărți în care modernismul se îmbie cu un strop de arhaic, iar cei din lumea oamenilor de afaceri se bucură de o oază de liniște într-un colț de lume unde bucolicul și campestrul sunt principalii martori ai unei aventuri în care personajele se redefinesc, trăiesc și simt într-un joc al rătăcirii și regăsirii, mai mereu într-un ritm jovial, unde flirtul, afacerile și intriga țes păienjenișul unei intrigi ce crește în intensitate odată cu fiecare pagină a cărții.

 

Ne aflăm în regiunea franceză Provence, mai precis în Luberon, exact locul în care scriitorul britanic locuiește împreună cu soția sa. Regiunea franceză, patrie a vinurilor sofisticate, care atrage, în mod inevitabil, atât pasionați, cât și snobi, pare locul ideal pentru desfășurarea acțiunii acestei cărți. Un loc cald și ospitalier, unde anumite animozități dintre britanici și galici sunt șterse cu radiera veseliei tipice Hexagonului, unde femeile se pot transforma oricând în veritabile gazele, știind să ascundă sub căldura surâsului mai mult decât o simplă arcuire de buze, unde pământul și via trăiesc legământul contopirii la intensitate maximă, într-un patrulater al gurmanzilor pasionali, care se pricep de minune să iubească și să urască cu aceeași unitate de măsură.

Peter Mayle ne dezvăluie, în paginile acestei cărți, Franța văzută dincolo de perdeaua unor șablonardisme, o țară tentaculară și totuși mătăsoasă, cu oameni impulsivi dar,în același timp ospitalieri, cu vise și idealuri pe care sobrietatea britanică nu le poate înțelege în adevărata lor profunzime.

O carte antrenantă.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții UN AN BUN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Peter Mayle sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN AN BUN CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Un An Bun
Autor: Peter Mayle
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.02.2017
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2110 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments