Recenzie „Un strop de distrugere” de Scarlett St. Clair

de | feb. 19, 2023 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN STROP DE DISTRUGERE ARE REDUCERE PE:

Nu putem să fim toți buni, dar, dacă trebuie să fim răi, măcar să servim unui scop.                  

Scarlett St. Clair este o autoare de origine americană care s-a făcut remarcată datorită pasiunii sale pentru mitologie, Scarlett a cucerit inimile cititorilor din toată lumea cu seria sa de debut Hades x Persefona. Dacă în urmă cu câteva luni eram fermecată de această serie, astăzi a venit momentul să continui povestea uneia dintre cele mai bune serii pe care le-am citit.

Există anumite puteri cu care jurnalismul nu se poate lupta, iar una dintre ele sunt banii.

Dacă îți place recenzia cărții UN STROP DE DISTRUGERE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Scarlett St. Clair

„Un strop de distrugere” de Scarlett St. Clair este volumul doi al seriei fenomen, care ni-i aduce în prim-plan pe Hades și Persefona în noua lor postură de cuplu gata să-și revendice iubirea în fața tuturor, muritori și zei deopotrivă.

Romanul se axează de data aceasta pe noi teme menite să îi umanizeze pe zei. Astfel, o vedem pe Persefona confruntându-se cu durerea unei pierderi și o urmăm îndeaproape atunci când face alegeri menite să distrugă, doar din cauza egoismului său și al fricii de moarte. Știu că acest volum este destul de criticat de către cititori, în mare din cauza comportamentului Persefonei care, recunosc, poate fi considerat pueril și un pic cam iritant de la un anumit punct, însă odată ce termini romanul, realizezi că, pentru a se maturiza și pentru a-și înțelege atât rolul, cât și regulile lumii după care trăiește, eroina era nevoită să treacă prin acel drum inițiatic, oricât de enervant ar fi fost el pentru cititori.

Nu știu să pierd pe cineva.

Totodată, relația celor două personaje principale este atacată de fostele iubirii ale lui Hades, ceea ce o face pe Persefona să se confrunte cu un nou sentiment – gelozia. Iubirea lor pare să atragă foarte mulți dușmani gata să facă orice pentru a-i destrăma, însă am apreciat determinarea cu care Hades luptă pentru relația lor și dorința Persefonei de a învăța să fie ceea ce el are nevoie.

-N-am iubit pe nimeni așa cum te iubesc pe tine (…) Nu pot să descriu în cuvinte – nu există cuvinte care să se apropie măcar de a exprima ceea ce simt.

Stilul de scriere rămâne unul dintre preferatele mele, deși este la persoana a treia, cartea te prinde în mreje și nu te poți opri până nu afli deznodământul. Per total, pot spune că a fost o continuare foarte bună și că abia aștept să văd cum va evolua povestea în următorul volum, unde de data aceasta îi avem pe protagoniști într-o nouă ipostază – aceea de logodnici.

Îi ofer cărții nota 9.5 din 10.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN STROP DE DISTRUGERE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: UN STROP DE DISTRUGERE
Autor: Scarlett St. Clair
An apariție : 2022
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 447
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 9.5 / 10
Vizualizari recenzie: 1797

Alte recenzii de la Scarlett St. Clair:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Laura este redactor Booknation.ro de 2 ani, 8 luni, 4 zile și a scris până acum 36 articole. Se află pe poziția 23 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments