Recenzie “Unul dintre noi minte” de Karen McManus

by | Feb 5, 2018 | Beletristică, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA UNUL DINTRE NOI MINTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Să recapitulăm:

Bronwyn este eleva cu note perfecte, care nu-și permite să facă nici măcar o greșeală și își dorește să intre la Yale pentru a-i face fericiți pe părinți.

Nate este delicventul. Nu ai la ce să te aștepți de la un băiat eliberat condiționat pentru vânzare de droguri. Rămas doar cu tatăl, care este bețiv, într-o casă ce stă să cadă, Nate încearcă să scape de asistenta socială care îi stă pe cap, iar pentru asta ori își mușamalizează “afacerea”, ori renunță la ea.

Cooper este sportivul. Cu aptitudinile sale poate conduce o întreagă echipă de baseball la câștig. Cu toată atenția asupra sa, are nevoie să primească cât mai multe oferte de la facultăți renumite. Bine, asta este ceea ce vrea tatăl lui. Ceea ce dorește el cu adevărat nu poate fi discutat și nici nu are curajul de a-și spune dorințele.

Addy este prințesa. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Nu are demnitate și nici nu este independentă. Nu-i place nimic la ea, sau ce-i place ei, nu-i place lui. Și ce altă viață ar putea jindui, când are un iubit perfect?

Simon este popular prin site-ul pe care l-a creat. Pe el ajung cele mai urâte și ascunse secrete ale unui elev, lucru care atrage mulți dușmani și colegi care-i pot dori moartea.

Așadar, avem cinci adolescenți care ajung în sala de detenție a liceului Bayview pentru că au fost găsite telefoane asupra lor. Însă aceste telefoane nu le aparțin lor. La finalul orei în care cei cinci își ispășesc pedeapsa, totul o ia razna și ajung să iese  de acolo, în viață, doar patru. Simon moare, însă nu este un accident.

Luni încetează a mai trăi, iar marți tinerii sunt deja suspecți. Pe site-ul lui Simon, polițiștii găsesc o postare nepublicată care conține cele mai mari secrete ale celor patru. Secrete pe care toți ar fi vrut să le ascundă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Karen McManus

Ancheta pare să pornească prost și tot așa să evolueze, însă adolescenții suspecți decid cât să mărturisească. Fiecare știe că nu el l-a omorât pe Simon. Dar fiecare are secrete. Depinde doar de cât de departe pot merge pentru a le ține ascunse.

Unul dintre noi minte este romanul de debut al lui Karen McManus, o poveste care reușește să te prindă încă din primele pagini. Nu este cel mai bun thriller, dar prin personaje și twist-uri te ține pe tot parcursul cărții în suspans.

Eu una nu am putut să prevăd finalul. A fost unul neașteptat, însă dacă analizai detaliile, avea logică. Realizai că totul era acolo, pus pe tavă, numai că nu ai știut ce să alegi.

Cel mai mult mi-a plăcut personajul lui Bronwyn. Cu o fire curioasă, cât și retrasă, pare cel mai activ personaj. Are o pasiune pentru pian, lucru care m-a făcut să empatizez și mai mult cu ea, și alături de celelalte personaje principale evoluează pe parcursul poveștii.

Cartea este scrisă la persoana I din perspectiva celor patru. Fiind totuși un roman pentru adolescenți, este prezentă și o poveste de dragoste pe care, fie vorba între noi, am ajuns să o ador. Limbajul folosit este unul lejer, cartea întreagă pare ușor de lecturat, iar de rapid nici nu mai vorbim. Îndată ce te prinde în miezul acțiunii, încerci să rezolvi misterul odată cu protagoniști și nici nu simți când trec capitolele.

Singurul aspect care nu m-a încântat este rapiditatea finalului. Și aici mă refer la final-final, nu la momentul în care ancheta se termină. Îmi doream să savurez mai mult, totul cu mai multe detalii. Epilogul pare ușor… incomplet. Voiam să aflu câte ceva despre toate personajele.

Dar lăsând asta deoparte, mie chiar mi-a plăcut. Romanul îți antrenează mintea și îți oferă fiori pentru că povestea din spatele personajelor s-ar putea să te șocheze.

🔥 CARTEA UNUL DINTRE NOI MINTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Unul Dintre Noi Minte
Autor: Karen McManus
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 390
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1228 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
evaancutahamza

Și mie mi-a plăcut foarte mult cartea.