Recenzie „Vampirii din Morganville 1: Casa de sticlă” de Rachel Caine

Titlu: Vampirii Din Morganville 1: Casa De Sticlă
Autor: Rachel Caine
An apariție : 2010
Editura: Leda
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Alexandru Niță
Publicată la 3.12.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA VAMPIRII DIN MORGANVILLE 1: CASA DE STICLĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Vampirii din Morganville 1 casa de sticla de Rachel Caine

Roxanne Logstreet Conrad, sub noul pseudonim de Rachel Caine, publică prima parte a colecţiei Vampirii din Morganville în 2006, ajungând până în prezent la spectaculosul număr de 15 romane, comparabile cu Saga Amurg.

Cum vampirii nu sunt tocmai creaturile prietenoase despre care s-ar putea povesti pe şleau, aventura lui Claire Danvers debutează odată cu mutarea în Morganville, departe în Texas, unde urmează să studieze de la o vârstă fragedă. Întâlnindu-se cu vicisitudinile vieţii de colegiu, sau, mai bine zis, dând nas în nas cu problemele fetelor studioase, aceasta intră în conflict cu Monica, cea care a făcut un scop din a-i arăta faţa negativă a lumii.

După ce Claire hotărăşte pe cont propriu că se va muta, îi întâlneşte pe Eve, Shane şi Michael, coproprietari ai Glass House, dar ceea ce ea nu ştie este faptul că oraşul acesta în care nu există activitate după lăsarea întunericului ascunde o poveste mult mai sinistră decât liceul.

Cu toate acestea, vampirii nu par să fie cea mai neobişnuită forţă: supranaturalul are mai multe de oferit. Claire, deşi ar fi trebuit să se retragă cât mai departe de Morganville, insistă să rămână aproape de noii ei prieteni, când aceştia au probleme, caracterizându-se prin spiritul de sacrificiu şi curaj dus până la extrem.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rachel Caine.

Departe de toate acestea, romanul satisface întocmai dorinţele cititorilor de fantastic, urmând treptat panta ascendentă către o poveste verosimilă, în ciuda creaturilor şi întâmplărilor incredibile.

Dacă vampirii apar ca o stricare a echilibrului între viaţă şi moarte, de ce înclină balanţa spre moarte?

Vampirii din Morganville face parte într-adevăr din categoria ficţiune pentru adolescenţi, însă, ca în orice roman, există un mesaj ascuns, perceptibil la un moment dat, asemenea unui cod al lui da Vinci. Acesta este existenţa responsabilităţilor, a datoriilor de care oamenii fug şi din care apar fiinţele fictive, mitice le-am putea considera, care ne devorează cu o sete crescândă de sânge proaspăt.

🔥 CARTEA VAMPIRII DIN MORGANVILLE 1: CASA DE STICLĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.