Recenzie “Verișorii” de Karen M. McManus

by | May 29, 2021 | Familie, Ficțiune pentru Adolescenți, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VERIȘORII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Pe insula exclusivistă Gull Cove, familia Story și averea ei fabuloasă sunt în topul bârfelor localnicilor. După moartea patriarhului familiei, în urmă cu câteva decenii, soția acestuia, Mildred, și-a dezmoștenit cei patru copii și le-a interzis să o mai caute vreodată. Singura explicație pe care aceștia au primit-o ca motivație a acestui gest extrem a fost o scrisoare oficială, trimisă de avocatul familiei, cu un text foarte succint și ambiguu:

Știți ce-ați făcut!

Vă duce cu gândul la un titlu de film, nu??!

Ce-ar fi putut s-o determine pe această femeie să ia această decizie radicală?

După această bruscă și ireversibilă lipsire de luxul și confortul cu care fuseseră obișnuiți, cei patru frați s-au îndepărtat și fiecare s-a descurcat cum a putut. Cei patru Story nu prea au mai avut de-a face unii cu alții. S-au văzut de câteva ori când copiii lor erau mici, iar amintirile acestora sunt vagi.

Dar vara aceasta pare că lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Cei trei veri, Milly, Aubrey și Jonah, au primit o invitație de a-și petrece vacanța pe insula “cu pretenții” a familiei unde vor lucra în resortul aflat în proprietatea bunicii. Invitația vine chiar din partea acesteia, a bunicii Mildred, femeia pe care n-au cunoscut-o decât din relatările părinților.

Familia, înainte de orice!

Verii Story sunt adolescenți, iar invitația le cam strică planurile făcute pentru vară. Bunica, această femeie bogată și retrasă, este o străină pentru ei, dar problemele familiale cu care fiecare se confruntă și insistența părinților de a accepta invitația în care văd o oportunitate excelentă de a-și recâștiga statutul de moștenitori, nu le lasă prea multe opțiuni. Ajunși pe insulă, măcinați de curiozitate, reuniți după atâția ani, realizează că bunica habar n-are de sosirea lor.

Dar cine ar fi putut trimite invitația și care ar fi motivele?

Capitolele sunt redate succesiv prin ochii celor trei veri, temperamente diferite, fiecare cu secretul și motivația lui, care alcătuiesc un trio spumos și simpatic, legătura dintre ei devenind din ce în ce mai strânsă pe măsură ce încearcă să dezlege misterul care le-a distrus familia. Există și câteva capitole ce redau trecutul din perspectiva mamei lui Milly, adolescenta Allison, unul dintre copiii dezmoșteniți.

Povestea ei este destul de succint prezentată. Mi-aș fi dorit ca autoarea să contureze mai bine această parte, să pună accent pe partea morală și pe implicațiile emoționale ale ei. De asemenea, relația lui Allison nu are destulă greutate  și profunzime pentru a motiva urmările, lucrurile petrecându-se într-o perioadă de timp mult prea scurtă.

Efortul celor trei copii neglijați, de a descoperi secretul pe care părinții susțin că nu-l cunosc și care a stat în spatele hotărârii bunicii, are un start destul de lent deoarece întâi facem cunoștință cu personajele și ne acomodăm cu personalitatea fiecăruia.

Care a fost greșeala făcută de cei patru în urmă cu 24 de ani pe care bunica n-a putut-o ierta?

Deși finalul, față de celelalte cărți ale autoarei, este previzibil și cam improbabil, cartea este captivantă și o recomand adolescenților deoarece transmite mesaje pozitive, legate de familie și cât de important este să te bucuri de cei dragi cât îi ai lângă tine. Este de asemenea, despre influența familiei, despre datoria pe care o simți de a-i proteja pe cei dragi, despre încredere și cui o oferi. Dar și despre limitele acestei obligații puse în balanță cu dreptatea, despre vinovați care se ascund în spatele celor nevinovați și despre cei prinși la mijloc. Este despre alegeri și cât de tare îți pot afecta viitorul.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții VERIȘORII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Karen M. McManus sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VERIȘORII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Verișorii
Autor: Karen M. McManus
An apariție : 2021
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 337
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 29.05.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

5 2 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 885 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 4 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments