Recenzie “Unul dintre noi urmează” de Karen M. McManus

de | mart. 1, 2022 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

Unul dintre noi urmează – Karen M. McManusDupă ce am citit cu sufletul la gură Unul dintre noi minte, am trecut și la al doilea volum semnat de Karen M. McManus, Unul dintre noi urmează., la fel de captivant ca primul. De data aceasta, personajele principale nu mai sunt “Cei patru din Bayview”, adică Bronwyn, Nate, Addy și Cooper. Acțiunea se petrece tot la liceul Bayview, la mai bine de un an de la evenimentele din primul volum. Protagoniștii sunt Phoebe, Maeve – sora lui Bronwyn – și Knox.

Mai multe aplicații dedicate bârfelor au apărut după ce a murit Simon, în stilul controversatei Despre asta, dar nu au reușit să o imite pe cea originală. Nimeni nu cunoștea cele mai întunecate secrete ale tuturor așa cum o făcea Simon.

“După moartea lui Simon, au apărut ca ciupercile o grămadă de aplicații care o imitau pe a lui. Câteva s-au fâsâit în mai puțin de o săptămână, dar una dintre ele, Simon Spune, a rezistat mai bine de o lună, toamna trecută, până ce școala a decis că trebuie să se implice și să o închidă. Nu prea a luat-o nimeni în serios, totuși, pentru că persoana care o înființase – unul dintre acei elevi șterși a căror existență nici nu o remarci – nu a postat vreo bârfă care să nu fi fost cunoscută deja.”

Însă elevii sunt luați prin surprindere atunci când apare jocul Adevăr și Provocare.

Regulile sunt simple: fie alegi adevărul, fie alegi o provocare, iar cea de-a doua variantă ar putea fi mai potrivită decât să se afle despre tine un adevăr pe care nu ai vrut să-l faci niciodată cunoscut. Dar nu toată lumea alege provocarea. În plus, la acest joc, nu mai este Simon cel care dezvăluie secretele, ci o persoană anonimă.

Phoebe este prima țintă a acestui necunoscut. Este o fată aparent superficială, dar fermecătoare și a cărei viață nu este deloc ușoară. Atunci când alege să nu-i răspundă anonimului și nu alege nici adevăr, nici provocare, iese la iveală un secret pe care credea că doar ea îl cunoaște. Acest secret îi dă viața de la liceu peste cap, dar și relația cu sora ei mai mare.

Maeve, sora lui Bronwyn. nu a ieșit niciodată în evidență și nici nu și-a dorit acest lucru. Întotdeauna sinceră, Maeve nu are nimic de ascuns și niciun secret nu ar putea să-i compromită viața. Sau, cel puțin, așa credea ea. Knox, tipul cuminte și nepopular, este luat și el în vizor de persoana anonimă care torturează liceenii din Bayview.

La un moment dat, lucrurile devin cu adevărat periculoase. O nouă tragedie agită apele în Bayview. 

Nimeni nu știe cine este în spatele jocului “Adevăr și Provocare”, iar Maeve este dispusă să meargă până-j pânzele albe pentru a afla adevărul. Cine este cel care vrea să ducă mai departe “moștenirea” lui Simon? De ce vrea persoana respectivă să se răzbune?

Unul dintre noi urmează este la fel de captivantă, poate chiar mai mult decât prima carte. Este scrisă într-un ritm mai alert și apar legături care, la prima vedere, par total lipsite de sens. Răsturnările de situație nu lipsesc nici ele, iar secrete pe care le afli pe parcurs despre personaje sunt de-a dreptul șocante.

Cartea este relatată din perspectiva fiecăruia dintre cele trei personaje principale, lucru care o face mult mai ușor de parcurs și de înțeles. Suspansul atinge cote maxime și nu poți lăsa cartea din mână până nu afli și tu adevărul. Lucrurile nu sunt deloc cum te aștepți în acest volum. Nu am prevăzut deloc finalul, lucru care mi-a plăcut, pentru că autoarea s-a jucat cu mintea mea pe parcursul cărții.

Titlu: Unul Dintre Noi Urmează
Autor: Karen M. McManus
An apariție : 2020
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 2119

Alte recenzii de la Karen M. McManus:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă a fost redactor Booknation.ro și a scris 126 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments