Recenzie: “Yeruldelgger” de Ian Manook

Titlu: Yeruldelgger
Autor: Ian Manook
An apariție : 2017
Editura: Crime Scene Press
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Recenzie de Simona Mihalache
Publicată la 13.07.2019
Nota recenzorului: 9/10

🔥 CARTEA YERULDELGGER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Romanul “Yeruldelgger” este primul roman scris de un autor francez a cărui acțiune se petrece în Mongolia pe care l-am citit. Pe cât de greu mi-a fost să învăț să pronunț numele presonajului principal Yeruldelgger Khaltar Quichyguinnkhen, pe atât de mult mi-a plăcut romanul și abordarea proaspătă și amuzantă a autorului Ian Manook.

Despre Ian Manook pot să va spun că numele lui real este Patrick Manoukian. Este un om care a iubit călătoriile. La 18 ani a început o călătorie pentru a vedea America și Canada. Această călătorie a realizat-o în decursul a 2 ani cu autostopul și a parcurs nu mai puțîn de 40.000 de km.

Este specializat în drept, științe politice și jurnalism studiile realizându-le la Universitatea Sorbona și Institutul Francez de Presă.

“Yeruldelgger” este primul roman scris de autor. A fost publicat în 2013 și de atunci s-a bucurat de un real succes pe piață literară fiind multiplu premiat. Din seria comisarului Yeruldelgger autorul a mai publicat două romane care nu sunt încă traduse în țara noastră. Romanul de față a fost tradus în 7 limbi, printre care și română.

În țara noastră, cartea a fost publicată în 2017 la editura Crime Scene Press.

Yeruldelgger – poveste și personaje

Povestea pe care autorul francez ne-o prezintă este cât se poate de actuală. Se petrece în Mongolia zilelor noastre. O Mongolie despre care recunosc, eu nu știam prea multe. Autorul ne oferă posibilitatea de a afla mai multe detalii despre această țară. Despre o țară nu foarte diferită de țara noastră la treizeci de ani de la căderea comunismului. O țară plină de tradiții, cu oameni care încă se mai roagă la spirite și respectă vechile obiceiuri. O țară în care omul și natura încă sunt frați și comunica spiritual.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ian Manook.

Anchetatorul nostru trebuie să investigheze o crimă atroce asupra unui copil descoperită de nomazi în stepele Mongoliei, nu de parte de capitala Ulan Bator. Această crimă trezește în polițistul nostru sentimente uitate despre crima nesoluționată încă a propriei fiice.

Pe lângă această crimă adânc legată de amintirile sale, Yeruldelgger trebuie să ancheteze și moarte a 3 chinezi. Astfel autorul ne aduce în prezentul economic al Mongoliei de astăzi în care chinezii fac legea.

Care este legătură dintre aceste crime? Cine sunt Oyun și Solongo? Cum îl pot ei ajuta pe Yeruldelgger? Astea sunt întrebări la care va las pe voi să răspundeți pe măsură ce veți citi cartea.

Yeruldelgger – impresii personale

Polițistul nostru este un personaj captivant și extrem de colorat din punct de vedere al personalității. Este un roman care abundă de situații amuzante și de un comic de situație foarte bine realizat. Descrierea Mongoliei este atât de reușită încât sincer va spun că pe viitor îmi doresc să fac o escapadă pe aceste meleaguri nomade. A reușit să mă facă să simt tradițiile și obiceiurile și să le trăiesc alături de personaje.

 

🔥 CARTEA YERULDELGGER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.