Recenzie: “Yeruldelgger” de Ian Manook

by | Jul 13, 2019 | Beletristică, Horror și Thriller, Mister, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA YERULDELGGER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Romanul “Yeruldelgger” este primul roman scris de un autor francez a cărui acțiune se petrece în Mongolia pe care l-am citit. Pe cât de greu mi-a fost să învăț să pronunț numele presonajului principal Yeruldelgger Khaltar Quichyguinnkhen, pe atât de mult mi-a plăcut romanul și abordarea proaspătă și amuzantă a autorului Ian Manook.

Despre Ian Manook pot să va spun că numele lui real este Patrick Manoukian. Este un om care a iubit călătoriile. La 18 ani a început o călătorie pentru a vedea America și Canada. Această călătorie a realizat-o în decursul a 2 ani cu autostopul și a parcurs nu mai puțîn de 40.000 de km.

Este specializat în drept, științe politice și jurnalism studiile realizându-le la Universitatea Sorbona și Institutul Francez de Presă.

“Yeruldelgger” este primul roman scris de autor. A fost publicat în 2013 și de atunci s-a bucurat de un real succes pe piață literară fiind multiplu premiat. Din seria comisarului Yeruldelgger autorul a mai publicat două romane care nu sunt încă traduse în țara noastră. Romanul de față a fost tradus în 7 limbi, printre care și română.

În țara noastră, cartea a fost publicată în 2017 la editura Crime Scene Press.

Yeruldelgger – poveste și personaje

Povestea pe care autorul francez ne-o prezintă este cât se poate de actuală. Se petrece în Mongolia zilelor noastre. O Mongolie despre care recunosc, eu nu știam prea multe. Autorul ne oferă posibilitatea de a afla mai multe detalii despre această țară. Despre o țară nu foarte diferită de țara noastră la treizeci de ani de la căderea comunismului. O țară plină de tradiții, cu oameni care încă se mai roagă la spirite și respectă vechile obiceiuri. O țară în care omul și natura încă sunt frați și comunica spiritual.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ian Manook

Anchetatorul nostru trebuie să investigheze o crimă atroce asupra unui copil descoperită de nomazi în stepele Mongoliei, nu de parte de capitala Ulan Bator. Această crimă trezește în polițistul nostru sentimente uitate despre crima nesoluționată încă a propriei fiice.

Pe lângă această crimă adânc legată de amintirile sale, Yeruldelgger trebuie să ancheteze și moarte a 3 chinezi. Astfel autorul ne aduce în prezentul economic al Mongoliei de astăzi în care chinezii fac legea.

Care este legătură dintre aceste crime? Cine sunt Oyun și Solongo? Cum îl pot ei ajuta pe Yeruldelgger? Astea sunt întrebări la care va las pe voi să răspundeți pe măsură ce veți citi cartea.

Yeruldelgger – impresii personale

Polițistul nostru este un personaj captivant și extrem de colorat din punct de vedere al personalității. Este un roman care abundă de situații amuzante și de un comic de situație foarte bine realizat. Descrierea Mongoliei este atât de reușită încât sincer va spun că pe viitor îmi doresc să fac o escapadă pe aceste meleaguri nomade. A reușit să mă facă să simt tradițiile și obiceiurile și să le trăiesc alături de personaje.

 

🔥 CARTEA YERULDELGGER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Yeruldelgger
Autor: Ian Manook
An apariție : 2017
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 13.07.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 639 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 25 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments