Recenzie „Zi dupa zi” de David Levithan

de | apr. 8, 2017 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

Deși am intrat în lumea cărților destul de târziu, din păcate, am reușit mereu însă să fac diferența între o carte bună și una excelentă.

Ei bine, da. Zi după zi de David Levithan este o carte excelentă. E genul de roman care îți rămâne întipărit mai întâi în inimă, apoi în minte. Îți răscolește toate așteptările pe care ți le-ai putut face despre acțiune. Iar despre final nici nu mai vorbesc.

Am făcut o noapte albă pentru a afla povestea lui A. Am rămas prinsă în firul cărții, încât efectiv nu am putut să o las din mână. David Levithan m-a vrăjit în 300 de pagini, cum nu au reușit alții să o facă prin 3 volume.

Este incitant să te întrebi ce este până la urmă acest A. Fată, băiat, demon, înger? Pentru el nu contează.

Faptul că împrumută pentru o zi viața unei persoane de vârsta sa, îl face să realizeze cât de important este să îți trăiești clipa, prezentul. Următoarea zi se putea trezi la mii de km distanță, departe de persoanele pe care le cunoscuse ziua trecută.

Chiar și mie mi se pare bulversant peste măsură acest fel de viață, iar tocmai de aceea, A. își crează niște reguli de „supraviețuire”. Reguli care funcționează de minune până o întâlnește pe Rhiannon. O fată care i se pare absolut uimitoare, care îl face să vrea să-și petreacă întreaga sa viață lângă ea. Nu numai o zi.

Sfârșitul este unul dulce-amărui. Nu te face să sari în sus de bucurie. Ba pe mine chiar m-a făcut să plâng. Am avut senzația aia rară că vreau să citesc mai repede, dar nu vreau să termin.

Voi dacă ați fi în locul lui A. ați face orice pentru a petrece încă o zi cu persoana iubită? Ce ați face în momentul în care ați afla că nu sunteți singuri în asta? Că mai există alții că tine?

Dar dacă ați fi în locul lui Rhiannon, ați lasă un corp de 100 de kg să stea în fața iubirii voastre? Sau ați ignora fațada și ați privi interiorul? Ați putea face asta cu toată lumea de față? Ați face sacrificii pentru asta?

Încă nu te-ai convins să citești această carte? Mare păcat. Te v-a lasă cu inima topită de la prima pagină citită.

 

Titlu: ZI DUPA ZI
Autor: David Levithan
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 315
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3115

Alte recenzii de la David Levithan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas
Recenzie „Punk 57” de Penelope Douglas

Așteptam de mult o carte scrisă de Penelope Douglas, dar care să fie diferită de seria ei de renume "Devil's Night", pentru că aveam nevoie de ceva mai soft și mai ales, ROMANTIC. "Punk 57" este o poveste pe care am citit-o acum mulți ani, dar pe care am recitit-o...

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

0 0 votes
Article Rating
Irina Nicoleta a fost redactor Booknation.ro și a scris 55 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
simona

Am citit aceasta carte acum doi ani si, vorba ta, aveam senzatia ca vreau sa citesc mai repede, dar nu sa termin. Rar mi s-a intamplat sa trec dincolo de cuvinte si sa intru atat de simplu si usor in actiunea cartii. Da, ai subliniat foarte bine concluzia, aceea ca trebuie traita clipa prezenta la intensitate maxima pentru ca nu stii unde te vei afla maine. Mai exista inca o carte, imi scapa acum titlul, care prezinta povestea din punctul de vedere al lui Rhiannon. Am refuzat sa o citesc la momemtul acela pentru ca oricum mi-a luat mult sa… Read more »