Recenzie „Zi dupa zi” de David Levithan

Titlu: Zi Dupa Zi
Autor: David Levithan
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 315
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 8.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Zi dupa zi” de David Levithan
Acordă o notă

Deși am intrat în lumea cărților destul de târziu, din păcate, am reușit mereu însă să fac diferența între o carte bună și una excelentă.

Ei bine, da. Zi după zi de David Levithan este o carte excelentă. E genul de roman care îți rămâne întipărit mai întâi în inimă, apoi în minte. Îți răscolește toate așteptările pe care ți le-ai putut face despre acțiune. Iar despre final nici nu mai vorbesc.

Am făcut o noapte albă pentru a afla povestea lui A. Am rămas prinsă în firul cărții, încât efectiv nu am putut să o las din mână. David Levithan m-a vrăjit în 300 de pagini, cum nu au reușit alții să o facă prin 3 volume.

Este incitant să te întrebi ce este până la urmă acest A. Fată, băiat, demon, înger? Pentru el nu contează.

Faptul că împrumută pentru o zi viața unei persoane de vârsta sa, îl face să realizeze cât de important este să îți trăiești clipa, prezentul. Următoarea zi se putea trezi la mii de km distanță, departe de persoanele pe care le cunoscuse ziua trecută.

Chiar și mie mi se pare bulversant peste măsură acest fel de viață, iar tocmai de aceea, A. își crează niște reguli de “supraviețuire”. Reguli care funcționează de minune până o întâlnește pe Rhiannon. O fată care i se pare absolut uimitoare, care îl face să vrea să-și petreacă întreaga sa viață lângă ea. Nu numai o zi.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de David Levithan.

Sfârșitul este unul dulce-amărui. Nu te face să sari în sus de bucurie. Ba pe mine chiar m-a făcut să plâng. Am avut senzația aia rară că vreau să citesc mai repede, dar nu vreau să termin.

Voi dacă ați fi în locul lui A. ați face orice pentru a petrece încă o zi cu persoana iubită? Ce ați face în momentul în care ați afla că nu sunteți singuri în asta? Că mai există alții că tine?

Dar dacă ați fi în locul lui Rhiannon, ați lasă un corp de 100 de kg să stea în fața iubirii voastre? Sau ați ignora fațada și ați privi interiorul? Ați putea face asta cu toată lumea de față? Ați face sacrificii pentru asta?

Încă nu te-ai convins să citești această carte? Mare păcat. Te v-a lasă cu inima topită de la prima pagină citită.

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. simona
  Reply

  Am citit aceasta carte acum doi ani si, vorba ta, aveam senzatia ca vreau sa citesc mai repede, dar nu sa termin. Rar mi s-a intamplat sa trec dincolo de cuvinte si sa intru atat de simplu si usor in actiunea cartii. Da, ai subliniat foarte bine concluzia, aceea ca trebuie traita clipa prezenta la intensitate maxima pentru ca nu stii unde te vei afla maine.
  Mai exista inca o carte, imi scapa acum titlul, care prezinta povestea din punctul de vedere al lui Rhiannon. Am refuzat sa o citesc la momemtul acela pentru ca oricum mi-a luat mult sa ma dezmeticesc dupa lectura acestei carti si cred ca a trecut mai bine de o saptamana pana sa reusesc sa ma apuc de o carte noua. Insa acum imi pun intrebarea cum a vazut ea toata aceasta poveste.
  O zi placuta

  • Irina Nicoleta Irina Nicoleta
   Reply

   Din cate stiu, exista intr-adevar un volum din perspectiva personajului feminin, iar daca imi amintesc bine, se numeste ,,Inca o zi”. Multmesc frumos pentru apreciere! Vreau sa precizez ca aceeasi reactie am avut si eu dupa ce am terminat cartea. Nu am inceput alta decat dupa vreo cinci zile. Multumesc din nou.
   O seara placuta!

POST A COMMENT.