Recenzie „Zile stranii” de Adriana Crihan

de | iun. 16, 2022 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZILE STRANII ARE REDUCERE PE:

Misiunea de a scrie, de a dărui lumii niște cuvinte bine alcătuite, omogenizate în texte memorabile nu e deloc ușoară. Dimpotrivă, se dovedește a fi destul de dificilă și competitivă, mai ales dacă e să studiem cifrele de pe piața editorială românească. Unii scriitori își țin lucrările în sertar, așteptând vremurile bune când le pot scoate la iveală. Alții se încumetă, exersează, muncesc și scriu ca pe un exercițiu terapeutic.

Literatura contemporană cunoaște, în prezent, un dezgheț major. O multitudine de autori își fac curaj să spună lumii istorii memorabile, iar alții își încearcă norocul la o „tombolă” a bunătății cititorilor, or de aceștia depinde verdictul: va fi sau nu cartea acceptată, se va înscrie sau nu în itinerariul literar al momentului.

În tot acest vacarm pe care îl are piața editurilor din România, îmi place să descopăr autori tineri, debutanți sau care abia au gustat din savoarea scrierii. De fiecare dată sunt surprinsă sau fericită să văd cărți care păstrează o părticică din sufletul autorului.

Dacă îți place recenzia cărții ZILE STRANII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Adriana Crihan

O astfel de carte este volumul „Zile stranii” de Adriana Crihan, o sumă de proze scurte, inedite, la granița dintre realitate și ficțiune. Stilistica Adrianei Crihan e convingătoare, fermă, despuiată de șabloane, pe alocuri extrem de dezinhibată, ușor de parcurs și descărcată de prejudecăți.

Cred că „Zile stranii” este o incursiune juvenilă în tot ce înseamnă observare a realității, a creionării unor situații fantasmagorice, atât de necesare cititorului. Sunt ferm convinsă că acest volum își va găsi cu ușurință cititorii.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZILE STRANII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ZILE STRANII
Autor: Adriana Crihan
An apariție : 2022
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 110
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 9094

Alte recenzii de la Adriana Crihan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2346 zile și a scris până acum 114 articole. Se află pe poziția 9 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments