Recenzie „Zile stranii” de Adriana Crihan

de | iun. 16, 2022 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZILE STRANII ARE REDUCERE PE:

Misiunea de a scrie, de a dărui lumii niște cuvinte bine alcătuite, omogenizate în texte memorabile nu e deloc ușoară. Dimpotrivă, se dovedește a fi destul de dificilă și competitivă, mai ales dacă e să studiem cifrele de pe piața editorială românească. Unii scriitori își țin lucrările în sertar, așteptând vremurile bune când le pot scoate la iveală. Alții se încumetă, exersează, muncesc și scriu ca pe un exercițiu terapeutic.

Literatura contemporană cunoaște, în prezent, un dezgheț major. O multitudine de autori își fac curaj să spună lumii istorii memorabile, iar alții își încearcă norocul la o „tombolă” a bunătății cititorilor, or de aceștia depinde verdictul: va fi sau nu cartea acceptată, se va înscrie sau nu în itinerariul literar al momentului.

În tot acest vacarm pe care îl are piața editurilor din România, îmi place să descopăr autori tineri, debutanți sau care abia au gustat din savoarea scrierii. De fiecare dată sunt surprinsă sau fericită să văd cărți care păstrează o părticică din sufletul autorului.

O astfel de carte este volumul „Zile stranii” de Adriana Crihan, o sumă de proze scurte, inedite, la granița dintre realitate și ficțiune. Stilistica Adrianei Crihan e convingătoare, fermă, despuiată de șabloane, pe alocuri extrem de dezinhibată, ușor de parcurs și descărcată de prejudecăți.

Cred că „Zile stranii” este o incursiune juvenilă în tot ce înseamnă observare a realității, a creionării unor situații fantasmagorice, atât de necesare cititorului. Sunt ferm convinsă că acest volum își va găsi cu ușurință cititorii.

Ți-a plăcut recenzia cărții ZILE STRANII?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Adriana Crihan

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZILE STRANII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Zile Stranii
Autor: Adriana Crihan
An apariție : 2022
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 110
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.06.2022
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 2911

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2129 zile și a scris până acum 101 articole. Se află pe poziția 9 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments