Recenzie „Zile stranii” de Adriana Crihan

de | iun. 16, 2022 | Beletristică, Recenzii cărți

Misiunea de a scrie, de a dărui lumii niște cuvinte bine alcătuite, omogenizate în texte memorabile nu e deloc ușoară. Dimpotrivă, se dovedește a fi destul de dificilă și competitivă, mai ales dacă e să studiem cifrele de pe piața editorială românească. Unii scriitori își țin lucrările în sertar, așteptând vremurile bune când le pot scoate la iveală. Alții se încumetă, exersează, muncesc și scriu ca pe un exercițiu terapeutic.

Literatura contemporană cunoaște, în prezent, un dezgheț major. O multitudine de autori își fac curaj să spună lumii istorii memorabile, iar alții își încearcă norocul la o „tombolă” a bunătății cititorilor, or de aceștia depinde verdictul: va fi sau nu cartea acceptată, se va înscrie sau nu în itinerariul literar al momentului.

În tot acest vacarm pe care îl are piața editurilor din România, îmi place să descopăr autori tineri, debutanți sau care abia au gustat din savoarea scrierii. De fiecare dată sunt surprinsă sau fericită să văd cărți care păstrează o părticică din sufletul autorului.

O astfel de carte este volumul „Zile stranii” de Adriana Crihan, o sumă de proze scurte, inedite, la granița dintre realitate și ficțiune. Stilistica Adrianei Crihan e convingătoare, fermă, despuiată de șabloane, pe alocuri extrem de dezinhibată, ușor de parcurs și descărcată de prejudecăți.

Cred că „Zile stranii” este o incursiune juvenilă în tot ce înseamnă observare a realității, a creionării unor situații fantasmagorice, atât de necesare cititorului. Sunt ferm convinsă că acest volum își va găsi cu ușurință cititorii.

Titlu: ZILE STRANII
Autor: Adriana Crihan
An apariție : 2022
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 110
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 9625

Alte recenzii de la Adriana Crihan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake
Recenzie ”Anna O” de Matthew Blake

„Al său propriu lăcaş îşi este mintea şi doar ea poate din Rai un Iad şi-un Iad din Rai să facă” – Paradisul Pierdut de Milton Rezumat Doctorul Ben Prince, un psiholog criminalist specializat în cazurile de crimă comise de oameni în timpul somnului, dezvoltă o obsesie...

Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie ”Hideaway” de Penelope Douglas

Noaptea Diavolului continuă, chiar și după șase ani... În urmă cu șase ani, a avut loc evenimentul celebru din seara cunoscută sub numele de Noaptea Diavolului, dar acum Kai pare să-și fi pierdut interesul pentru Rika, iubita lui Michael, care a fost ținta atenției...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 7 ani, 6 luni, 2 zile și a scris până acum 126 articole. Se află pe poziția 7 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments