Recenzie „Zile stranii” de Adriana Crihan

de | iun. 16, 2022 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZILE STRANII ARE REDUCERE PE:

Misiunea de a scrie, de a dărui lumii niște cuvinte bine alcătuite, omogenizate în texte memorabile nu e deloc ușoară. Dimpotrivă, se dovedește a fi destul de dificilă și competitivă, mai ales dacă e să studiem cifrele de pe piața editorială românească. Unii scriitori își țin lucrările în sertar, așteptând vremurile bune când le pot scoate la iveală. Alții se încumetă, exersează, muncesc și scriu ca pe un exercițiu terapeutic.

Literatura contemporană cunoaște, în prezent, un dezgheț major. O multitudine de autori își fac curaj să spună lumii istorii memorabile, iar alții își încearcă norocul la o „tombolă” a bunătății cititorilor, or de aceștia depinde verdictul: va fi sau nu cartea acceptată, se va înscrie sau nu în itinerariul literar al momentului.

În tot acest vacarm pe care îl are piața editurilor din România, îmi place să descopăr autori tineri, debutanți sau care abia au gustat din savoarea scrierii. De fiecare dată sunt surprinsă sau fericită să văd cărți care păstrează o părticică din sufletul autorului.

Dacă îți place recenzia cărții ZILE STRANII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Adriana Crihan

O astfel de carte este volumul „Zile stranii” de Adriana Crihan, o sumă de proze scurte, inedite, la granița dintre realitate și ficțiune. Stilistica Adrianei Crihan e convingătoare, fermă, despuiată de șabloane, pe alocuri extrem de dezinhibată, ușor de parcurs și descărcată de prejudecăți.

Cred că „Zile stranii” este o incursiune juvenilă în tot ce înseamnă observare a realității, a creionării unor situații fantasmagorice, atât de necesare cititorului. Sunt ferm convinsă că acest volum își va găsi cu ușurință cititorii.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZILE STRANII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Zile Stranii
Autor: Adriana Crihan
An apariție : 2022
Editura: SMART PUBLISHING
Nr. Pagini: 110
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 5 / 10
Vizualizari recenzie: 8960

Alte recenzii de la Adriana Crihan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 2282 zile și a scris până acum 110 articole. Se află pe poziția 9 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments