„Reconstituind-o pe Amelia” de Kimberly McCreight

by | Jan 19, 2021 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA RECONSTITUIND-O PE AMELIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

E greu să îți găsești cuvintele după o lectură care ți-a tăiat până și respirația. Am citit-o pe nerăsuflate. Am stat până la trei dimineața pentru a afla ce s-a întâmplat.

Mama Ameliei află în timpul unei ședințe că fiica ei s-a sinucis. Era imposibil. Amelia era un copil bun, fericit, era deschisă față de mama ei. Învăța bine, citea mult și avea o prietenă minunată. Iubea oamenii, iar oamenii o iubeau pe ea. Asta e povestea pe care o cunoaște mama ei.

În realitate, Amelia avea o cu totul altă viață. Se simțea singură, și-a căutat prieteni într-o grupare cel puțin dubioasă, avea o relație, își căuta tatăl pe care mama ei l-a ținut mereu ascuns.

Cel mai mult mi-a plăcut modul în care se îmbină articolele de pe site-ul de bârfe al școlii cu mesajele dintre elevi și cu firul narativ. Mai mult, perspectiva prezentului se impletește cu cea a trecutului. Finalul este unul surprinzător, emoționant, care m-a uimit puternic, iar suspansul se menține de la primele rânduri până la ultimul cuvânt.

Am avut multe momente când citeam și tremuram de emoție și de revoltă față de sistem, față de oameni, față de adolescenți.

O recomand adolescenților pentru a învăța să se ferească de anumiți oameni, să își aleagă prietenii și să știe că până și cea mai mare nenorocire nu înseamnă sfârșitul vieții.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții RECONSTITUIND-O PE AMELIA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Kimberly McCreight sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RECONSTITUIND-O PE AMELIA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Reconstituind-o Pe Amelia
Autor: Kimberly McCreight
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 19.01.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Recenzie ”Conversație la Catedrală” de Mario Vargas Llosa

Llosa a urcat în ultimul timp în topul autorilor mei preferați. Conversație la Catedrală nu-i o carte ușor de citit, nici măcar nu compensează acest lucru cu o poveste frumoasă, dar în ciuda acestor lucruri, n-am putut-o lăsa din mână. Tot ceea ce ne este dezvăluit...

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Recenzie ”The sun and her Flowers” de Rupi Kaur

Dacă cineva ar întreba cum arată despărțirea, i-aș da această carte pentru a o citi. Dacă cineva ar întreba ce înseamnă durerea, aș deschide la primele două părți ale acestei cărți și i-aș arăta în cuvinte acest lucru. Rupi Kaur este cunoscută pentru celebra carte de...

0 0 vote
Article Rating
Andra Stefania Derla este redactor Booknation.ro de 176 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 21 din 26 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andra Stefania Derla aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments