Cronicile lui Magnus de Bane de Cassandra Clare, Maureen Johnson, Sarah Rees Brennan

Ce s-a întâmplat de fapt la Hotelul Dumort? Cum a devenit vampir Raphael Santiago? Ce îi cumperi iubitului tău vânător de umbre cu care nu ieși în mod oficial? Și de ce a fost Magnus alungat din Peru?Magnus nu va putea niciodată să-și spună toate poveștile sale. Nimeni nu-l va crede. Dar aveți aici unsprezece povestiri care vă pot ajuta să-l înțelegeți mai bine – și despre care își dorește probabil să nu se afle niciodată.

Vezi cartea!

Prințesa de hârtie. Familia Royal de Erin Watt

Niciunul n-o vrea pe Ella în casa lor, mai ales Reed. Dar Ella se simte atrasă de el și va trebui să lupte din toate puterile să nu-i cadă în plasă… Dacă vrea să rămână la familia Royal, trebuie să învețe regulile jocului.
Un roman incitant despre o Cenușăreasă a zilelor noastre și despre complicata lume a adolescenților americani bogați.

Vezi cartea!

Un bărbat și o femeie de Jojo Moyes

Uneori, Jess simte că totul se năruie în jurul ei… Însă în viața lor apare Ed Nicholls, un bărbat a cărui existentă este un adevărat haos și care fuge de un viitor absolut incert. Dar Ed are la dispoziție tot timpul din lume. Știe cum e să fii singur. Și vrea să ajute… Un bărbat și o femeie este o poveste captivantă, originală despre două suflete rătăcite, care se întâlnesc în cele mai insolite circumstanțe.

Vezi cartea!

Copilul mării de Marius Mihai Lungu

Cartea Copilul mării este o autobiografie ficționalizată a autorului, o poveste de viață, care ca orice altă poveste, merită povestită. Lectura ne poartă prin drama părăsirii locului  copilăriei și la găsirea ulterioară a unei noi perspective asupra vieții. Ajungem la adolescență și implicit la prima iubire și trecem prin transformări majore odată cu fiecare conștientizare a personajului principal.

Vezi cartea!

Iată-mă de Jonathan Safran Foer

O panoplie de rude: bunici, străbunici, veri şi unchi intră în scenă pentru a întregi tabloul, nefăcând altceva decât să complice şi mai mult lucrurile, care se vor reaşeza în cele din urmă, reconfigurând relaţiile din interiorul familiei. Punând în discuţie ce înseamnă să fii uman, Iată-mă e un mare roman american al vremurilor noastre, având în centrul lui disoluţia unei familii şi dispariția valorilor morale, o capodoperă despre cum trăim acum.

Vezi cartea!

Teatru de Mircea Daneliuc

„Deși prin miză, dezlănțuire și motoare turate la maximum ar putea fi încadrat într-un permanent nou val, Mircea Daneliuc nu aparține nici unui curent literar. Dacă în film și roman disecă anatomia autohtonă pînă la derizoriul cu putere distructivă (amplificată de ascensiuni în fantastic), în teatru autorul optează pentru conversia în absurd. Un absurd extrem de firesc – cu derapaje controlate înspre grotesc –, unde artistul își folosește cu virtuozitate filtrele de lumină pentru a crea din tușe precise o lume-scriitură nocturn-tragică, aparent temperată de registrul comic magistral mînuit. Deoarece umorul irezistibil duce la un plonjon în abis: se rîde într-o lume complet dereglată.”
Răzvan Petrescu

Vezi cartea!

Povestea fetiței pierdute de Elena Ferrante

A început o afacere de succes, dar asta a adus-o mai aproape de conflictele violente din sânul comunității măcinate de ură, şovinism şi agresivitate. Cele două eroine se atrag, se resping, se influențează reciproc, se îndepărtează şi apoi se regăsesc, se invidiază şi se admiră la nesfârşit. Viața le supune la noi provocări, dar Lila şi Elena descoperă, fiecare în ea însăşi, dar şi în cealaltă, forța necesară pentru a merge mai departe.

Vezi cartea!

Vocea lui Archer de Mia Sheridan

„Vocea lui Archer” este despre întâlnirea dintre o fată blocată în amintirea unei nopți terifiante și a unui bărbat pentru care iubirea reprezintă cheia vindecării și libertății lui. Este povestea unui tânăr care trăiește cu o rană îngrozitoare și a unei fete care îl va ajuta să-și găsească „vocea”. E un roman emoționant și captivant despre suferință, destin și puterea tămăduitoare a dragostei.

Vezi cartea!

Soția plantatorului de ceai de  Dinah Jefferies

Tânăra Gwendolyn Hooper ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare să înceapă o viață nouă ca soție. O întâmpină însă un soț distant, secretos și întotdeauna ocupat. Explorând singură plantația de ceai, Gwendolyn descoperă uși încuiate, rochii vechi și alte semne ale unui trecut necunoscut. Când trebuie să aducă pe lume un copil, trebuie și să-i dezvăluie lui Laurence adevărul.

Vezi cartea!

Gașca pofticioșilor de David Arnold

O poveste inteligentă despre foamea de prietenie care a ajuns instant bestseller New York Times.Gașca pofticioșilor face parte din categoria literatură pentru tineri. Comandă cartea online, scrisă David Arnold și apărută la editura Young Art.

Vezi cartea!

Emanuela Istrate
Autor: Emanuela Istrate
Emanuela e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1178 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Emanuela Istrate