Top 38 Cărți despre păsări din 2024

1. Descoperim cu Apolodor, in Delta, pasarile-n zbor - Florin Bican

Apolodor a calatorit in toata lumea. A vazut multe minunatii si a adunat tot felul de vesti despre viata din ape, din aer, din spatiu si de pe uscat. Prin Delta Dunarii a calatorit cu Maimutica si cu pisoiul Tit. Prietenos cum il stim, impartaseste acum cu noi tot ce a aflat despre locuitoarele inaripate dintre Dunare si Marea Neagra.  • 11 pasari, printre care egreta, cormoranul, pelicanul, gasca cu cravata • 12 miniplanse cu explicatii stiintifice pe intelesul tuturor • 1 glosar cu peste 40 de cuvinte  Apolodor, personajul lui Gellu Naum , cel din volumele lui pentru copii (de toate varstele!), si-a gasit un prieten rar - pe Florin Bican, un subtil apolodorofil, care s-a hotarat sa-l duca spre noi aventuri. Florin Bican il calauzeste de data aceasta pe celebrul pinguin prin Delta Dunarii, unde ni se deschide o incantatoare lume cu pasari de tot felul, de care ne despartim greu. Dar ni se promite ca pinguscriicalatorul Apolodor o sa-si urmeze calea mai departe spre alte lumi, spre-o alta carte. Sa adaugam si ca in noile lui trasee e insotit si de minunatul cronicar in imagini Dan Ungureanu . - Simona Popescu Ilustratii color de Dan Ungureanu .

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

2. Pasari salbatice de pe la noi - Cartonase - Silvia Ursache

Colectia Sa cunoastem lumea impreuna! este destinata prescolarilor si elevilor claselor primare. Autor, conceptie si selectarea imaginilor: Silvia Ursache Acest set contine 16 cartonase cu imagini color si texte informative.  Aici vei intalni: - Privighetoarea - Pupaza - Cucul - Pitigoiul - Graurul - Grangurul - Potarnichea - Cioara - Cotofana - Lebada - Rata salbatica - Cucuveaua - Uliul - Ciocanitoarea - Gaita - Dropia

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

3. Pasari decorative - Johannes Oldenettel

Cresterea pasarilor de ornament in gradina sau in apropierea casei constituie pentru multi iubitori de animale o dorinta arzatoare. In aceasta carte autorul prezinta aproximativ 40 de specii recomandate pentru crestere si ii face cunoscuta cititorului experienta sa de peste 40 de ani in acest domeniu, astfel incat sa poata profita de aceste informatii atat crescatorii incepatori cat si cei initiati. Temele importante sunt: ratele, gastele, lebedele, fazanii, paunii, bibilicile, prepelitele - cresterea in libertate, cresterea in tarcuri, iazurile, iernatul, reproducerea si cresterea, furajul si metode de hranire, bolile si tratarea acestora, timpul si costurile necesare.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

4. Cine face...? Animale si pasari din Asia - Dorin Bujdei

De-a lungul si de-a latul Pamantului, in adancurile marilor si oceanelor sau in inaltul cerului, traiesc o sumedenie de pasari si animale pe care un copil trebuie sa le cunoasca inca de mic. Unele dragute, altele de-a dreptul fioroase, unele mici, altele uriase, pe toate le leaga un lucru: impart suprafata Pamantului cu omul. Omul le este prieten, dar le poate fi si cel mai mare dusman. Multe specii de pasari si animale sunt in pericol sa dispara, altele deja au disparut pentru totdeauna. De aceea copilul trebuie sa le cunoasca, sa le iubeasca, sa le respecte si sa le apere atunci cand va creste si va deveni adult

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

5. Plansa: 50 de pasari

  Plansa educativa cu ilustratiile color si denumirile a 50 de pasari salbatice care populeaza Delta, padurile sau orasele din Romania: • randunica, gugustiuc sau vrabie • huhurez, bufnita sau cotofana • lebada, cocor sau cormoran • ciocanitoare, sorecar sau gaita • si multe altele.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

6. Cine face...? Animale si pasari din Africa - Dorin Bujdei

De-a lungul si de-a latul Pamantului, in adancurile marilor si oceanelor sau in inaltul cerului, traiesc o sumedenie de pasari si animale pe care un copil trebuie sa le cunoasca inca de mic. Unele dragute, altele de-a dreptul fioroase, unele mici, altele uriase, pe toate le leaga un lucru: impart suprafata Pamantului cu omul. Omul le este prieten, dar le poate fi si cel mai mare dusman. Multe specii de pasari si animale sunt in pericol sa dispara, altele deja au disparut pentru totdeauna. De aceea copilul trebuie sa le cunoasca, sa le iubeasca, sa le respecte si sa le apere atunci cand va creste si va deveni adult.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

7. Despre pasarile salbatice. Culegere de texte literare

Culegerea contine mai multe texte literare scrise de autori pasionati de lumea pasarilor si este destinata cadrelor didactice din invatamantul prescolar, scolar, dar si parintilor care doresc sa contribuie la imbogatirea cunostintelor copiilor despre pasarile salbatice din mediul inconjurator. Cuprinsul lucrarii este urmatorul: "Barza", "Bufnita", "Codobaturi", "Legenda corbului", "Puii de cioara", "Tarca", "Cotofana-hotofana", "Cucul si puii sai", "Ciocanitoarea", "Cantecul ciocarliei", "Patania gaitei", "Grauri", "Singuraticii", "Bunicul da cu imprumut pitiogoilor micuti", "Cantecul privighetorii", "Privighetoarea", "Legenda prepelitei", "Pupaza", "Povestea cuiburilor din stuf", "Cuibul randunelelor", "Invatatura stancutelor", "Ce ne-a spus sticletele?", "Sticletele", "Vrabioiul cenusiu", "Vulturul de stanca", "Legenda vulturului", "Cine are cele mai frumoase si mai aratoase pene".

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

8. Pasarile de la zoo - Silvia Ursache

      Paginile cartonate ale cartii prezinta, prin imagini colorate si informatii concise, lumea interesanta a pasarilor de la zoo. • Fa cunostinta cu tucanul, paunul, strutul, pelicanul, lebada, papagalul si alte pasari • afla cum arata, ce mananca, unde traiesc, ce obiceiuri au, etc. • amuza-te cu poezioarele scurte • raspunde la intrebari

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

9. Despre mamifere si pasari domestice. Culegere de texte literare - Dosa Daniela

Lucrarea "Despre mamifere si pasari domestice" cuprinde texte literare scrise de autori pasionati de lumea animalelor (mamifere, pasari etc.). In aceasta culegere, pentru fiecare animal, au fost selectate mai multe texte literare care redau trasaturi lor caracteristice. Pare ciudat ca tocmai despre animalele cele mai cunoscute noua sa nu existe prea multe texte literare care sa ni le prezinte. Probabil ca lipsa cartilor despre animale, in general, este cauza unor confuzii privind numele acestor vietuitoare. Astfel uneori, putem auzi descrieri despre pasari, pesti, fluturi si animale. Dar de fapt, toate aceste vietuitoare sunt animale. Culegerea este destinata cadrelor didactice din invatamantul prescolar si scolar, avand ca scop imbogatirea cunostintelor copiilor despre cunoasterea mediului inconjurator si exersarea limbajului. Totodata, este destinata si parintilor care doresc sa ofere copiilor lecturi atractive despre animalele domestice.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

10. Sa invatam... Animale si pasari domestice. Carte de colorat - Dana Popescu

Cartea de colorat de format A4 are ilustratii de mari dimensiuni, cu contur gros, clar delimitat, pentru a fi usor de colorat de copiii mai mici, care acum deprind tainele hasurarii. Imaginile colorate cu animale si pasari domestice sunt insotite de poezioare amuzante care ii vor bucura pe micuti. Cu ajutorul acestei carti, prin joc si colorare, copiii vor invata cum arata diverse animale si pasari domestice si le vor deosebi.   Ilustratii color de Dana Popescu.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

11. Prima mea carte despre pasari - Catherine D. Hughes

Zboara in lumea pasarilor cu aceasta incantatoare introducere in lumea locuitoarelor inaripate ale planetei. Fotografii stralucite ilustreaza fiecare pagina plina de date, prezentand micilor cititori zeci de pasari, de la macalendri si gaite albastre la pufini si tucani. In carte vei gasi: • Peste 200 de fotografii incredibile • Explicatii adecvate varstei privind rolul pe care fiecare pasare il are in mediu • Intrebari care incurajeaza invatarea interactiva • Un text simplu, destinat cititorilor incepatori sau cititului cu voce tare, plus informatii amuzante la fiecare pagina • Sfaturi pentru parinti, vizand extinderea experientei dincolo de paginile acestei carti

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

12. Cine face...? Animale si pasari din America - Dorin Bujdei

De-a lungul si de-a latul Pamantului, in adancurile marilor si oceanelor sau in inaltul cerului, traiesc o sumedenie de pasari si animale pe care un copil trebuie sa le cunoasca inca de mic.  Unele dragute, altele de-a dreptul fioroase, unele mici, altele uriase, pe toate le leaga un lucru: impart suprafata Pamantului cu omul. Omul le este prieten, dar le poate fi si cel mai mare dusman. Multe specii de pasari si animale sunt in pericol sa dispara, altele deja au disparut pentru totdeauna. De aceea copilul trebuie sa le cunoasca, sa le iubeasca, sa le respecte si sa le apere atunci cand va creste si va deveni adult.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

13. Prima mea enciclopedie: Pasari - Autor Anonim

Prima mea enciclopedie. Pasari ii va introduce pe cei mici in lumea pasarilor. Ei vor afla care este talia celei mai mari pasari a paradisului, cu ce se hraneste ciocanitoarea, ce culoare are pasarea flamingo si multe altele. Vocabularul de la final vine ca o completare a intregii enciclopedii si explica unele cuvinte intalnite de-a lungul celor 48 de pagini.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

14. Atlasul penelor. Totul despre pasari - Tish Rabe

Sunteti pregatiti pentru o noua aventura? Cotoi cu Palarioi lasa nazdravaniile acasa si, cu umor si voie buna, ne poarta intr-o calatorie fascinanta prin universul pasaresc, in care invatam fel de fel de lucruri interesante despre suratele inaripate. Daca vreti sa aflati despre bufnite si canari, gaite si lopatari, despre kiwi, pitigoi si alte pasari de soi, atunci nu-i timp de pierdut! Haideti sa-l insotim pe Cotoi cu Palarioi in jurul lumii si sa ne facem o multime de prieteni cu pene!   Ilustratii de Aristides Ruiz.   Traducere din limba engleza de Florin Bican.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

15. Legende despre pasari

▸ Vezi detalii carte & PDF

16. Animale si pasari omnivore - Silvia Ursache-Brega

Prima carte-jucarie a bebelusului. Consta din 5 pagini de carton unite cu o sfoara de bumbac si un cubulet de lemn.   Colectia Prima mea carticica este alcatuita din 36 de carticele-jucarii care contin desene viu colorate si poezioare de un catren. Ea ii va ajuta pe cei mici nu doar sa cunoasca lumea inconjuratoare, dar si sa-si dezvolte si sa-si antreneze memoria, atentia, dictia si functiile motorii.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

17. Lumea animala a Moldovei. Vol.3: Pasari - Andrei Munteanu , Tudor Cozari , Nicolae Zubcov

Volumul ofera o prezentare accesibila a peste 200 de specii de pasari (din cele 8 600 cunoscute pe Terra), care populeaza spatiul Republicii Moldova. Autorii au selectat cele mai reprezentative specii sedentare, cuibaritoare, periclitate si, partial, migratoare, descriindu-le in ordinea evolutiva a acestora, clasificandu-le in sase grupe ecologice reprezentative in functie de locul amplasarii cuibului si a celui de dobandire a hranei.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

18. Zece pasari trilulilu - Olina Ortiz

Zece Pasari Trilulilu ii poate deprinde pe copiii mici sa numere pana la zece si chiar sa invete scaderea, prin rime usor de memorat.   - Uite alta cantareata! Cine e? Este maiastra? / Ga-ga-ga-ga-ga-ga-ga! facea cantareata noastra. - Asta-i gasca! Nu prea-mi place! E-o gasca salbatica! / Zise una dintre pasari si indata - zbrrr! - pleca.   O carte minunata in versuri rimate pentru copiii  de pana la trei ani, cu excelente sugestii de jocuri si activitati de la Oana Moraru , din care aflam de ce trebuie sa le citim copiilor care inca nu vorbesc. Colectia Unicorn Univers coordonata de Ioana Chicet-Macoveiciuc . Ilustratii color de Doina Zavadschi.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

19. Pasari domestice

Cel mic se poate folosi de desenul-model pentru a colora imaginea de alaturi. Descopera pasarile domestice!

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

20. Pasari si mamifere

Esti curios sa afli mai multe lucruri interesante despre pasari, de la modul in care isi fac cuiburi si depun oua la felul in care migreaza si supravietuiesc? Sau poate te intereseaza mai mult mamiferele, care au trasaturi speciale pentru adaptarea la mediul in care traiesc... Cu informatii simple, dar detaliate, aceasta carte superb ilustrata aduce la viata lumea vietuitoarelor cu pene si cu blana.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

21. Legende despre pasari - Simion Florea Marian

Marele merit al lui S. Fl. Marian e de a fi prins pentru totdeauna mitologia aceea fermecatoare pe care poporul a legat-o de aripile si penele zburatoarelor noastre.   O mitologie care mai mult decat legendele legate de oameni da dovada de cat lirism, de cat umor, de cata duiosie, subtilitate si fineta poetica e capabil sufletul poporan in fantaziile si visurile sale. - Ion Pillat

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

22. Cine face...? Animale si pasari domestice - Dorin Bujdei

Cartea contine desenele colorate ale animalelor si pasarilor domestice.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

23. Mica enciclopedie. Pasari din gradina si cantecele lor. Carte cu sunete

Mica enciclopedie Pasari din gradina si cantecele lor este o carte cu sunete care aduce la viata corul diminetii! Sa reusesti identificarea catorva specii de pasari dupa cantecul lor, iata o abilitate pe care aceasta minunata lucrare te va ajuta sa o capeti. Pastrati mica enciclopedie pe pervazul ferestrei, la indemana tuturor, si vedeti cine din familie va deveni primul expert in cantecele pasarilor.   O carte care va deveni, cu siguranta, una dintre preferatele dumneavoastra! Include 3 baterii tip pastila AG-13, ce pot fi inlocuite.    Avertisment: Nu pastrati bateriile la indemana copilului. Copilul nu trebuie sa utilizeze acest produs decat daca capacul compartimentului bateriei a fost fixat corespunzator.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

24. Enciclopedia picilor: Animale si pasari - Silvia Ursache

   Enciclopedia are paginile cartonate si prezinta, in culori vii: animale salbatice autohtone si din lumea intreaga • animale si pasari domestice •  pasari exotice si autohtone

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

25. Alfabetul naturii vol. 1: Pasari printre flori - Nicolae Dragos

▸ Vezi detalii carte & PDF

26. Ce pasare este aceasta? - Volker Dierschke

Cartea cuprinde descrierea a peste 440 de specii de pasari din Europa, inclusiv detalii despre specii din Romania. Cartea a fost publicata in colaborare cu Societatea Ornitologica Romana.   • Bogat  ilustrat - Fiecarei specii ii sunt dedicate mai multe fotografii si desene. Acestea prezinta pasarea, masculul sau femela, in zbor, cu penaj de baza sau nuptial.   • Distractiva - Pe langa toate informatiile necesare pentru identificare, exista numeroase sfaturi pentru observare, multe date si fapte interesante despre lumea pasarilor.   • Explicita - Toate caracteristicile importante sunt explicate direct pe imagine. Cu ajutorul codului de culori va puteti orienta foarte rapid in carte.   Cartea prezinta metodele dupa care se pot identifica pasarile: • dimensiune • forma • culori si modele ale penajului • modul de zbor • comportament • raspandire • cantec Ilustratii color.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

27. In zbor. Pasarile migratoare - Capucine Mazille , Michel Francesconi

Seria Nemi Explorator cuprinde titluri care exploreaza lumea naturala, de o maniera accesibila si prietenoasa. Primele patru titluri au vorbit despre: vulcani, planete, stele si viata la poli. La serie se adauga titluri despre cai, dinozauri, caini, pisici si pasari migratoare.   Ce invata micii cititori: • Cum se orienteaza pasarile migratoare • Cum am aflat ca pasarile migreaza • Ce este acela un teritoriu de cuibarit • Ce este acela un cartier de iernare • Care sunt speciile migratoare, care sunt speciile sedentare si care sunt speciile nomade • Ce distante parcurg pasarile migratoare in zbor   Pasari sedentare, pasari nomade, pasari migratoare, ce diferente sunt intre ele? De ce isi parasesc atatea specii de pasari cuiburile si pleaca pe alte continente? Cum anume se orienteaza in zbor? E poate cel mai bine pastrat secret al lor, iar cercetatorii inca afla lucruri noi. La toate aceste intrebari si la atatea altele isi propune sa raspunda aceasta carte, de care se poate bucura intreaga familie.   Ce recomanda aceasta serie este echilibrul intre o experienta literara si precizia stiintifica. Se intampla rar sa plonjezi intr-o carte de non-fictiune cu placerea cu care citesti o poveste. La toate acestea se adauga ilustratiile superbe, acuarele aproape de realitate, cu grija pentru detaliu si multa minutiozitate.   Legaturi cu programa scolara: • Se pot organiza excursii de observare a pasarilor migratoare • Discutii despre pasarile migratoare din Romania • Discutie despre felurile in care urmarim migratiile pasarilor • Cum este afectata migratia pasarilor de schimbarile climatice si de alti factori, cum e de pilda iluminatul public

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

28. Montessori. Vocabular: Pasari din Romania

     In pedagogia montessoriana, notiuni aparent complexe le sunt prezentate copiilor de la o varsta frageda. Maria Montessori era de parere ca nu exista „cunostinte usoare si cunostinte grele". „Mintea absorbanta" a copilului poate sa asimileze cu aceeasi usurinta atat cuvintele simple, cat si pe cele considerate complicate. De la nastere si pana la 3 ani, copilul isi dezvolta lirnbajul si isi insuseste spontan notiuni si cuvinte, oricat de complexe. Este, asadar, ideal sa-i stimulati acest interes natural, chiar inainte ca micutul sa inceapa sa vorbeasca. Nu va temeti ca demersul este prematur. Cuvintele pot fi cunoscute inainte de a fi rostite. Nu subestimati copilul si nu ratati perioada senzitiva caracterizata de interesul pentru limbaj, ci folositi-o din plin, facilitand achizitia de termeni utili pentru cultura sa generala.     Pachetul "Pasari din Romania • Vocabular" familiarizeaza copilul cu diversele pasari care traiesc sau cuibaresc pe teritoriul tarii noastre, insistand asupra caracteristicilor fiecareia. Cardurile sunt utile in procesul de invatare si au avantajul de a putea fi luate si folosite oriunde, in multiple activitati.     Contine: • 50 de carduri cu pasari • denumiri bilingve (romana / engleza) • pictograme pentru sortare facila si clasificare • informatii utile • sugestii de activitati si jocuri

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

29. Pasari salbatice din tara noastra - Daniela Dosa

Setul contine 40 de jetoane cu pasari salbatice, 8 jetoane cu tipuri de cuiburi; 6 jetoane cu medii de viata in care traiesc pasarile (pe uscat: campie, padure, munte; in apa: lac, mare); 2 jetoane cu ziua si noaptea (pentru activitatea pasarilor diurne si nocturne); 2 jetoane cu hrana (omnivora si carnivora); 2 jetoane cu alcatuirea corpului si poluare. Acest set poate fi utilizat pentru organizarea unor jocuri de asociere si de grupare a pararilor in functie de diferite criterii, in vederea sistematizarii cunostintelor copiilor despre pasarile salbatice.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

30. Animale si pasari domestice. Editie bilingva

Editia bilingva romana-engleza Animale si pasari domestice, frumos ilustrata, ii invata pe cei mici primele notiuni despre mediul inconjurator. Cartea are paginile cartonate si colturile rotunjite. Cu ajutorul carticelei de fata copii invata cum arata diferite animale si pasari domestice care traiesc in ferme sau pe langa casa omului. Totodata copiii invata si denumirea in limba engleza a animalului.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

31. Animale si pasari (Rucsacelul cu povesti 3-5 ani)

O frumoasa povestioara in versuri in care copiii invata despre animale si pasari domestice si salbatice, insotita de vesele ilustratii color.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

32. Cine face...? Animale si pasari din Australia - Dorin Bujdei

De-a lungul si de-a latul Pamantului, in adancurile marilor si oceanelor sau in inaltul cerului, traiesc o sumedenie de pasari si animale pe care un copil trebuie sa le cunoasca inca de mic. Unele dragute, altele de-a dreptul fioroase, unele mici, altele uriase, pe toate le leaga un lucru: impart suprafata Pamantului cu omul. Omul le este prieten, dar le poate fi si cel mai mare dusman. Multe specii de pasari si animale sunt in pericol sa dispara, altele deja au disparut pentru totdeauna. De aceea copilul trebuie sa le cunoasca, sa le iubeasca, sa le respecte si sa le apere atunci cand va creste si va deveni adult.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

33. Flori si pasari

Aceasta carte de colorat imbina pura placere a folosirii culorilor cu imaginile cele mai delicate ale naturii- flori, pasari si fluturi, pentru o experienta artistica relaxanta, la indemana tuturor. Va invitam sa luati o pauza din programul zilnic si sa creati ceva simplu si rafinat.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

34. Enciclopedie: Pasari

Terminologia stiintifica referitoare la lumea animalelor este dificil de inteles, ceea ce ii face pe copii sa nu fie prea entuziasmati de subiect.   De aceea am initiat atractiva serie de enciclopedii Lumea Animalelor, care cuprinde titlurile: Pasari, Paianjeni si insecte, Mamifere, Amfibieni, Pesti, Balene si delfini, Primate, Creaturile marii si Dinozauri.   Fiecare dintre aceste carti are imagini frumos colorate, ciudatenii ale lumii animalelor si texte simplificate, care atrag atentia copiilor si ii fac sa studieze subiectul cu interes. De aceea, exista in cuprinsul cartilor si sesiuni de intrebari si raspunsuri, iar la final cate un glosar.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

35. Din lumea pasarilor salbatice

Din lumea pasarilor salbatice. Texte literare ilustrate Contine 50 planse care ilustreaza mai multe texte literare despre cele mai intalnite pasari salbatice din mediul inconjurator (folositoare, de prada, migratoare sau sedentare). Plansele pot fi folosite de catre cadrele didactice din invatamantul prescolar si scolar in cadrul activitatilor de Cunoasterea mediului, sau copiii pot crea povesti pe baza imaginilor.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

36. Cine face...? Animale si pasari salbatice - Dorin Bujdei

De-a lungul si de-a latul Pamantului, in adancurile marilor si oceanelor sau in inaltul cerului, traiesc o sumedenie de pasari si animale pe care un copil trebuie sa le cunoasca inca de mic. Unele dragute, altele de-a dreptul fioroase, unele mici, altele uriase, pe toate le leaga un lucru: impart suprafata Pamantului cu omul. Omul le este prieten, dar le poate fi si cel mai mare dusman. Multe specii de pasari si animale sunt in pericol sa dispara, altele deja au disparut pentru totdeauna. De aceea copilul trebuie sa le cunoasca, sa le iubeasca, sa le respecte si sa le apere atunci cand va creste si va deveni adult.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

37. In cautarea pasarii nemaivazute - Nora Brech

Ca poveste, In cautarea pasarii nemaivazute este destul de simpla. Exista putin text pe fiecare pagina, iar povestea nu se dezvolta pe parcurs. Aceasta carte insa, ofera o superba experienta cromatica. Desi ilustratiile sunt realizate digital, ele sunt destul de apropiate de cele pictate manual. In orice caz, caracteristicile pur compozitionale ale imaginilor sunt cele care impresioneaza, indiferent de tehnica utilizata.   Putem spune despre In cautarea pasarii nemaivazute ca nu este o carte misterioasa la prima citire, ci mai degraba o calatorie imaginativa si fantastica de descoperire. Cu toate acestea, sunt cateva curiozitati care pot aparea pe parcursul lecturii. Cine sunt mai exact Carl si Kim? Sunt doi copii. Carl este inalt si slab, in timp ce Kim este scund si plinut. In rest, personajele sunt complet lipsite de antecedente si istorie, dar ne sunt prezentate de parca le-am fi cunoscut dintotdeauna. Toate pasarile pe care le vom intalni ne vor surprinde. Pasarile Turn si Pasarile Umbrela, Pasarile Matrioska si Pasarile Subacvatice carei faune ii apartin cu adevarat? Si oare vom intalni si o pasare a diminetii?   Carl si Kim cauta o pasare atat de rara, incat nimeni nu stie cu adevarat daca exista. In timp ce cauta creatura mitica, intalnesc numeroase pasari diferite: Pasari Umbrela, Pasari Subacvatice, Pasari Matrioska, etc. Si toate vor sa-i ajute pe copii in cautarea lor. Traducere din limba norvegiana de Simina Rachiteanu.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

38. Culorile viselor noastre: pasari

    Nu-i asa ca o carte de colorat este, din capul locului, un cadou perfect doar pentru cei mici? Nu! Nicidecum. Intr-o lume in care cotidianul se desfasoara tot mai mult sub semnul vitezei, va invitam sa lasati cateva clipe deoparte ecranele si tastaturile si sa incercati una dintre bucuriile uitate ale copilariei: luati creioanele colorate sau cariocile, markerele ori ce aveti la indemana si scufundati-va in lumea fascinanta a desenelor pline de farmec. Fiti... artisti!       Pasari, ornamente, flori, detalii si volute, mai simple sau mai complexe, asteapta sa le umpleti de culoare. Fiecare pagina indeamna si la meditatie, in masura in care aveti vreme sa va aplecati asupra talcurilor aforismelor care insotesc imaginile.

extinde descrierea.

▸ Vezi detalii carte & PDF

În lumea colorată și plină de viață a păsărilor, există atât de multe de explorat, iar colecția noastră de cărți despre păsări este special concepută pentru copii, fiind perfectă pentru a stârni curiozitatea celor mici față de natură și mediul înconjurător. Aceste cărți sunt pline de ilustrații vii, fapte interesante și povești captivante care îi vor transporta pe copii într-o aventură educativă prin diferite habitate și le vor prezenta diverse specii de păsări, de la cele comune din grădina din spate, până la cele exotice din părți îndepărtate ale lumii. Fiecare pagină este o oportunitate de învățare, prezentând informații accesibile și ușor de înțeles despre caracteristicile, comportamentele și cântecele păsărilor, alături de activități interactive și sfaturi pentru observarea păsărilor în natură. Aceste cărți sunt concepute pentru a încuraja explorarea în aer liber și pentru a dezvolta respectul față de mediul natural. Ideal pentru părinți, bunici și educatori care doresc să împărtășească dragostea pentru natură cu cei mici, această selecție de cărți despre păsări pentru copii este o resursă prețioasă care îi va ajuta pe copii să dezvolte o apreciere profundă pentru frumusețea și diversitatea lumii aviare.

Cărți despre păsări în format PDF

Avem pentru tine Cărți despre păsări în format PDF. Înainte să cumperi cărțile, poț citit primele câteva pagini în format PDF ca să te poți decide dacă merită să cumperi cartea sau nu. Vezi cărțile cu butonul albastru PDF din lista de mai sus. În această listă de cărți găsești: