Recenzie” Fiica pierdută a fericirii” de Ceiling Yan

Titlu: Fiica Pierdută A Fericirii
Autor: Ceiling Yan
An apariție : 2008
Editura: Minerva
Nr. Pagini: 251
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Maria Vulpe
Publicată la 23.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie” Fiica pierdută a fericirii” de Ceiling Yan
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI FIICA PIERDUTĂ A FERICIRII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Ceiling Yan redă în romanul ” Fiica pierdută a fericirii” o poveste tulburătoare, pe seama rasismului, a supunerii, a dragostei adevărate, precum și a senzației de atașament.

De ce trebuie ca mereu oamenii să se bazeze pe ură, pe diferențele etnice, de culoare sau de orice alt fel?

Oamenii se nasc cu un înalt simţ al urii , atât de imens, încât nici nu are nevoie de o ţintă . Asemenea iubirii, care este atât de vastă , încât nu are nevoie de niciun obiect. Acest tip de ură poate fi latent ani de zile , ca o umflătură în întunecime, iar oamenii nu sunt conştienţi de ea.

Romanul descrie și ceea ce se întâmplă în spatele vieții unor femei de moravuri ușoare și tragicele experiențe prin care unele dintre ele au trecut, fiind criticate cu fermitate pentru ceea ce prestează , dar nimeni necunoscând modul în care ajunseseră în aceea ipostază.

Autoarea pune accentul pe problemele rasiale pe care le-a avut poporul chinez la venirea în America și conflictele mocnite dintre ei și rasa galbenă, care au dus deseori la moarte.

Ceiling Yan devine totodată și naratoarea poveștii, călăuzind și urmărind pas cu pas acțiunile lui Fusang , personajul principal și mărturisinduni-le nouă , cititorilor sub forma unor confesiuni.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ceiling Yan.

Fusang este o fată tânără și naivă, care este răpită și dusă din China în America. Aici, ea este obligată să devină femeie de moravuri ușoare, fiind angajată într- un bordel, dar vândută în rânduri repetate către alți propietari.

Dintre toți clienții pe care îi avusese, Fusang îl reține doar pe Chris, un băiat inocent, care o vizitase prima dată pe când avea doar 12 ani și de atunci între cei doi se înfiripase ceva special, născându- se astfel pasiuni și obsesii.

Cu trecerea timpului, Fusang devine celebră pentru numărul mare de clienți pe care îi avea , făcându-l chiar și pe răzbunătorul Da Yong să o favorizeze.

Însă Fusang este o femeie care nu se poate citi deschis , rămănând un mister prin acțiunile neașteptate pe care le săvârșește sau prin modul neobișnuit în care dispare din viețile tuturora.

ACUM GĂSEȘTI FIICA PIERDUTĂ A FERICIRII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.