Recenzie” Fiica pierdută a fericirii” de Ceiling Yan

de | aug. 23, 2017 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FIICA PIERDUTĂ A FERICIRII ARE REDUCERE PE:

Ceiling Yan redă în romanul ” Fiica pierdută a fericirii” o poveste tulburătoare, pe seama rasismului, a supunerii, a dragostei adevărate, precum și a senzației de atașament.

De ce trebuie ca mereu oamenii să se bazeze pe ură, pe diferențele etnice, de culoare sau de orice alt fel?

Oamenii se nasc cu un înalt simţ al urii , atât de imens, încât nici nu are nevoie de o ţintă . Asemenea iubirii, care este atât de vastă , încât nu are nevoie de niciun obiect. Acest tip de ură poate fi latent ani de zile , ca o umflătură în întunecime, iar oamenii nu sunt conştienţi de ea.

Romanul descrie și ceea ce se întâmplă în spatele vieții unor femei de moravuri ușoare și tragicele experiențe prin care unele dintre ele au trecut, fiind criticate cu fermitate pentru ceea ce prestează , dar nimeni necunoscând modul în care ajunseseră în aceea ipostază.

Dacă îți place recenzia cărții FIICA PIERDUTĂ A FERICIRII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ceiling Yan

Autoarea pune accentul pe problemele rasiale pe care le-a avut poporul chinez la venirea în America și conflictele mocnite dintre ei și rasa galbenă, care au dus deseori la moarte.

Ceiling Yan devine totodată și naratoarea poveștii, călăuzind și urmărind pas cu pas acțiunile lui Fusang , personajul principal și mărturisinduni-le nouă , cititorilor sub forma unor confesiuni.

Fusang este o fată tânără și naivă, care este răpită și dusă din China în America. Aici, ea este obligată să devină femeie de moravuri ușoare, fiind angajată într- un bordel, dar vândută în rânduri repetate către alți propietari.

Dintre toți clienții pe care îi avusese, Fusang îl reține doar pe Chris, un băiat inocent, care o vizitase prima dată pe când avea doar 12 ani și de atunci între cei doi se înfiripase ceva special, născându- se astfel pasiuni și obsesii.

Cu trecerea timpului, Fusang devine celebră pentru numărul mare de clienți pe care îi avea , făcându-l chiar și pe răzbunătorul Da Yong să o favorizeze.

Însă Fusang este o femeie care nu se poate citi deschis , rămănând un mister prin acțiunile neașteptate pe care le săvârșește sau prin modul neobișnuit în care dispare din viețile tuturora.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FIICA PIERDUTĂ A FERICIRII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: FIICA PIERDUTĂ A FERICIRII
Autor: Ceiling Yan
An apariție : 2008
Editura: MINERVA
Nr. Pagini: 251
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1147

Alte recenzii de la Ceiling Yan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Maria Vulpe este redactor Booknation.ro de 2076 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria Vulpe aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments