🔥 CARTEA BIBLIOTECA UMBRELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Te-ai gândit vreodată cum îți poate influența lectura gândurile? Autorul Mikkel Birkegaard ne dă răspunsul în Biblioteca umbrelor, un roman care se bazează pe puterile nebănuite ale unor oameni cunoscuți ca „lectori”.

În Copenhaga, anticariatul Libri di Luca este printre cele mai cunoscute și îndrăgite. Într-o zi, proprietarul Luca Campelli este găsit mort. Deși poliția nu vede nicio urmă de crimă, apropiații bătrânului simt că moartea sa ascunde mai mult decât pare.

Jon, fiul său, un avocat de succes, devine fără voia lui noul proprietar al anticariatului. Aici îi cunoaște pe angajații Katherina și Pau și se reunește cu Iversen, prietenul tatălui său.

La scurt timp, Jon este introdus în secretele lumii cititorilor. El află că există așa-numiții lectori, care sunt împărțiți în emițători și receptori. Primii au capacitatea să influențeze, atunci când citesc cu voce tare, înțelegerea unui text de către cineva. În schimb, receptorii pot pătrunde în mintea oamenilor atunci când aceștia citesc un text în gând și le pot schimba experiențele de lectură.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mikkel Birkegaard.

Jon află că, la fel ca tatăl său, face parte din categoria emițătorilor. Este activat în anticariat de către Iversen și descoperă că puterile lui sunt mai mari decât își putea imagina oricine. Alături de Katherina, Iversen și alți lectori pornește pe urmele ucigașului lui Luca – un receptor.

În curând, descoperă existența unui cult secret de mii de ani, Organizația Umbrelor, alcătuită din lectori care își foloseau puterile în scopuri malefice. Cum vor reuși protagoniștii să îi convingă pe ceilalți de existența organizației? Va descoperi Jon motivul pentru care tatăl său l-a abandonat pe când era doar un copil? Ce se va întâmpla atunci când cele două părți se vor confrunta?

Mikkel Birkegaard reușește să mențină cititorii în suspans, deși uneori se folosește de clișee. Am parcurs rapid cele 504 pagini, fiind curioasă ce se petrece mai departe. Biblioteca umbrelor te introduce în lumea magică a cărților, cărora le insuflă puteri nebănuite.

🔥 CARTEA BIBLIOTECA UMBRELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Biblioteca Umbrelor
Autor: Mikkel Birkegaard
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 504
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Andreea Corneanu
Autor: Andreea Corneanu
Redactor de 1028 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Andreea Corneanu