Recenzie „Viaţa dincolo de graniţă” de Dorit Rabinyan

by | Jan 28, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VIAŢA DINCOLO DE GRANIŢĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 „Cum poţi schiţa figura unui om, una dintre multele lui figuri, din câteva linii şi adjective uzate? Cum să-i desenez chipul aşa cum l-am văzut atunci, la prima privire, încă tainică? Din infinitatea de perechi de ochi căprui existenţi, cum să-i evidenţiez pe aceştia doi, blânzi, sinceri, cu privirea deschisă, atentă şi uşor sfioasă, mirată? Cum să-i desenez buzele, nasul, sprâncenele, un chip pe un serveţel de cafenea…”

De aici începe povestea lor… O întâlnire oarecare şi întâmplătoare într-o cafenea din New York face ca vieţile lor să se preschimbe într-una. De la o simplă privire…

Viaţa dincolo de graniţă de Dorit Rabinyan ne introduce în pulsul lumii newyorkeze şi ne face cunoştinţă cu protagoniştii săi, Liat şi Hilmi, doi tineri străini societăţii americane, dar adoptaţi de aceasta prin multiculturalitatea sa.

Liat, o studentă venită din Israel se îndrăgosteşte de Hilmi, un pictor de origine palestiniană, iar marele oraş american devine refugiul celor doi într-o relaţie nepermisă şi limitată, departe de prejudecăţile semenilor şi confruntările permanente de zeci de ani dintre cele două naţii, de la înfiinţarea statului Israel. Totuşi, aventura lor nu este scutită de neplăceri odată ce ies la iveală, ocazional, cicatricele dobândite din urma conflictului, chiar şi dinainte de a se naşte fiecare.

„− Cum puteţi?

− Ce să putem?

− Să vă iubiţi atât de mult unul pe altul, să vă iubiţi ştiind tot timpul că n-o să dureze…

Cuvintele ei mi-au provocat durere, dar ea era agitată, i se părea important să înţeleagă.

− … să iubeşti cu termen limită, cu opritor…”

De asemenea, povestea celor doi, atrage mai mult atenţia prin faptul că volumul, ce se prezintă a fi autobiografic, a fost interzis de oficialităţile israeliene la dorinţa unora de a fi predat în şcoli, din cauză că o astfel de relaţie ar ameninţa identitatea lor naţională.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Dorit Rabinyan

Este un roman psihologic, în care sufletul fiecărui personaj este accesibil oricărei persoane străine încă de la primele pagini.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA VIAŢA DINCOLO DE GRANIŢĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Viaţa Dincolo De Graniţă
Autor: Dorit Rabinyan
An apariție : 2017
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.01.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1256 zile și a scris până acum 54 articole. Se află pe poziția 23 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments