14030628_1206883542695803_139932872_nEu iubesc să călătoresc. Pentru mine orice necunoscut înseamnă o eliberare a trupului și a minții. Mi-aș trăi viața călătorind, deși trebuie să recunosc, ne este necesară și o anume stabilitate.

Să nu omitem faptul că o carte are o super-putere, pe lângă multe altele: te ajută să călătorești în lumi nemaivăzute, să trăiești alături de personaje.

Dacă tot este vacanță și visăm să plecăm oriunde, numai să plecam, eu îți voi povesti puțin despre cinci cărți care îți vor trezi dorința de a călători.

1. Incredibilul pelerinaj al lui Harold Fry de Rachel Joyce

850140

Harold Fry trăiește o adevărată aventură în urma unei scrisori primite de la o fostă colegă de serviciu prin care este anunțat ca i-a mai rămas puțin timp de trăit, fiind bolnavă. Într-o zi Harold merge la poștă să îi pună o scrisoare, dar dintr-un impuls necunoscut se hotărăște să meargă pe jos pînă la spitalul în care se afla fosta lui colegă. Atât doar că pentru a ajunge acolo are nevoie de optzeci și șapte de zile ca să străbată cei 800 de kilometri. Găsești cartea aici.

2. În sălbăticie de Jon Krakauer

in-salbaticie_1_fullsize

O poveste emoționantă, care te face să îți pui întrebări serioase și totuși nu te lasă cu un gust amar. În sălbăticie s-a menținut peste doi ani pe lista bestsellerurilor New York Times,  a fost recompensat cu două Globuri de Aur și nominalizat la două premii Oscar.

3. Călătorii cu Charley de John Steinbeck

calatorii-cu-charley_1_fullsize

Jurnalul de călătorie al lui John Steinbeck prezintă o imagine în ansamblu despre Statele Unite ale Americii aflate într-un deceniu tumultos. Autorul, la vârsta de 58 de ani, s-a urcat într-o rulotă și timp de trei luni a vizitat diferite state. Doi ani mai târziu a publicat acest jurnal de călătorie în care a descris tot ceea ce a văzut și simțit. Găsești cartea aici.

4. Un an în Provence de Peter Mayle

un-an-in-provence_1_fullsize

Totul a pornit de la un vis, o dorință de a evada din atmosfera britanică și a locui în Provence. A fost doar un pas până ce totul s-a transformat în realitate. Găsești cartea aici.

5. Mănâncă, roagă-te, iubește de Elizabeth Gilbert

mananca-roaga-te-iubeste-editia-2012_1_fullsize

Deși Elizabeth Gilbert la vârsta de 30 de ani a avut tot ce-și putea dori o femeie, în urma unui divorț a simțit nevoia de o schimbare. S-a hotărât să plece de una singură în lume. Descoperă culturi și oameni noi în diverse colțuri ale lumii. Găsești cartea aici.

Tu prin care carte citită ai reușit să evadezi?

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!