Recenzie Mănâncă, roagă-te, iubeşte de Elizabeth Gilbert

de | dec. 6, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MĂNÂNCĂ ROAGĂ-TE IUBEŞTE ARE REDUCERE PE:

mananca roaga-te iubesteMănâncă Roagă-te Iubește este, fără îndoială, unul din cele mai cunoscute titluri de roman ale ultimilor ani. În spatele succesului său răsunător, se află scriitoarea de origine americană Elizabeth Gilbert.

Bazat pe experiența personală a autoarei, romanul a fost ecranizat în 2010 avându-i ca protagoniști pe Julia Roberts și Javier Bardem.  Ediția în limba română a apărut în anul 2008, la editura Humanitas în colecția Memorii. Jurnale. și, previzibil sau nu, s-a bucurat de un succes răsunător: 30 000 de exemplare vândute în mai puțin de un an!

Liz Gilbert e o femeie de succes aflată în jurul vârstei de 30 de ani. Cu toate acestea, Liz se confruntă cu tot felul de temeri, nesiguranță, panică, nemulțumire. Divorțul, la care se adună și o relație ulterioară eșuată, o aruncă într-un hău și mai mare – unul aparent fără scăpare.

Nemaiștiind ce să facă,  Liz se hotăraște (în cele din urmă) să plece în lume pentru a se regăsi. Astfel își propune să vizitez trei țări. În prima dintre acestea, Italia, gustă din „la dolce vita” și, implicit, din deliciile sale culinare. În India, se retrage într-un ashram, unde, prin asceză (trezirea la 3 dimineața, meditație și frecat de podele) află ce este căutarea spirituală. În ultima ţară vizitată, Indonezia, încearcă să își împace trupul și sufletul, descoperind echilibrul care se numește „fericire” dar și marea dragoste.

Un roman autobiografic profund, dar și amuzant pe alocuri, ce poate fi considerat a fi bun și drept o care de dezvoltare personală – chiar e plin tâlc și de sfaturi înțelepte. Mănâncă Roagă-te Iubește reprezintă instrucțiunile urmate de autoare pentru a găsi fericirea.

Romanul se compune din trei parți (câte unul pentru fiecare ţară) ce poartă drept titlu verbul caracteristic acelei țări conjugat la modul imperativ. Cele trei  părei sunt compuse și ele din diverse povestiri, 108 în total. Astfel, autoarea încearcă să își compună o jalapa mala (șirag format din 108 mărgele folosit de călugării budiști și hinduși pentru a se concentra asupra rugăciunilor).

Una peste alta, Mănâncă Roagă-te Iubește  este o lectură captivantă, o incursiune în cultura a trei țări fascinante și povestea regăsirii de sine a uneia din cele mai cunoscute autoare ale momentului!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MĂNÂNCĂ ROAGĂ-TE IUBEŞTE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Elizabeth Gilbert sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MĂNÂNCĂ ROAGĂ-TE IUBEŞTE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Mănâncă Roagă-te Iubeşte
Autor: Elizabeth Gilbert
An apariție : 2008
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.12.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

Recenzie “O crimă anunțată” de Agatha Christie

  Viața monotonă a micii comunități din Chipping Cleghorn este animată de un anunț în ziarul local. Și dacă toți locuitorii erau deprinși cu anunțuri de căsătorie, decese, vânzări, mici evenimente locale, de data aceasta este anunțată o crimă. Vă anunțăm că o...

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Recenzie “Reunion” de Fred Uhlman

Descoperiți prietenia imposibilă dintre Hans Schwarz, fiul unui medic evreu, și Konradin von Hohenfels, un tânăr aristocrat. De ce imposibilă? Deoarece acțiunea se petrece în timpul ascensiunii regimului nazist. În ciuda diferențelor lor, Hans și Konradin reușesc să...

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Recenzie “Fata care citea în metrou” de Christine Féret-Fleury

Vă invit în lumea tainică a cărților. Acolo unde cartea este eroina centrală. Fie că este o carte citită în metrou, fie că este una mirosită, atinsă și doar sorbită câte o pagină pe zi pentru a prelungi plăcerea, fie că este o carte veche găsită pe raftul unui...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2649 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments