Recenzie Mănâncă, roagă-te, iubeşte de Elizabeth Gilbert

by | Dec 6, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MĂNÂNCĂ ROAGĂ-TE IUBEŞTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

mananca roaga-te iubesteMănâncă Roagă-te Iubește este, fără îndoială, unul din cele mai cunoscute titluri de roman ale ultimilor ani. În spatele succesului său răsunător, se află scriitoarea de origine americană Elizabeth Gilbert.

Bazat pe experiența personală a autoarei, romanul a fost ecranizat în 2010 avându-i ca protagoniști pe Julia Roberts și Javier Bardem.  Ediția în limba română a apărut în anul 2008, la editura Humanitas în colecția Memorii. Jurnale. și, previzibil sau nu, s-a bucurat de un succes răsunător: 30 000 de exemplare vândute în mai puțin de un an!

Liz Gilbert e o femeie de succes aflată în jurul vârstei de 30 de ani. Cu toate acestea, Liz se confruntă cu tot felul de temeri, nesiguranță, panică, nemulțumire. Divorțul, la care se adună și o relație ulterioară eșuată, o aruncă într-un hău și mai mare – unul aparent fără scăpare.

Nemaiștiind ce să facă,  Liz se hotăraște (în cele din urmă) să plece în lume pentru a se regăsi. Astfel își propune să vizitez trei țări. În prima dintre acestea, Italia, gustă din “la dolce vita” și, implicit, din deliciile sale culinare. În India, se retrage într-un ashram, unde, prin asceză (trezirea la 3 dimineața, meditație și frecat de podele) află ce este căutarea spirituală. În ultima ţară vizitată, Indonezia, încearcă să își împace trupul și sufletul, descoperind echilibrul care se numește “fericire” dar și marea dragoste.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Elizabeth Gilbert

Un roman autobiografic profund, dar și amuzant pe alocuri, ce poate fi considerat a fi bun și drept o care de dezvoltare personală – chiar e plin tâlc și de sfaturi înțelepte. Mănâncă Roagă-te Iubește reprezintă instrucțiunile urmate de autoare pentru a găsi fericirea.

Romanul se compune din trei parți (câte unul pentru fiecare ţară) ce poartă drept titlu verbul caracteristic acelei țări conjugat la modul imperativ. Cele trei  părei sunt compuse și ele din diverse povestiri, 108 în total. Astfel, autoarea încearcă să își compună o jalapa mala (șirag format din 108 mărgele folosit de călugării budiști și hinduși pentru a se concentra asupra rugăciunilor).

Una peste alta, Mănâncă Roagă-te Iubește  este o lectură captivantă, o incursiune în cultura a trei țări fascinante și povestea regăsirii de sine a uneia din cele mai cunoscute autoare ale momentului!

Titlu: Mănâncă Roagă-te Iubeşte
Autor: Elizabeth Gilbert
An apariție : 2008
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O lectură interesantă despre regăsirea de sine.

Aspecte Negative:

În partea a 2-a sunt date prea multe detalii despre yoga, ceea ce dau un aer cam tehnic cărții!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2171 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments