🔥 CARTEA MĂNÂNCĂ ROAGĂ-TE IUBEŞTE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

mananca roaga-te iubesteMănâncă Roagă-te Iubește este, fără îndoială, unul din cele mai cunoscute titluri de roman ale ultimilor ani. În spatele succesului său răsunător, se află scriitoarea de origine americană Elizabeth Gilbert.

Bazat pe experiența personală a autoarei, romanul a fost ecranizat în 2010 avându-i ca protagoniști pe Julia Roberts și Javier Bardem.  Ediția în limba română a apărut în anul 2008, la editura Humanitas în colecția Memorii. Jurnale. și, previzibil sau nu, s-a bucurat de un succes răsunător: 30 000 de exemplare vândute în mai puțin de un an!

Liz Gilbert e o femeie de succes aflată în jurul vârstei de 30 de ani. Cu toate acestea, Liz se confruntă cu tot felul de temeri, nesiguranță, panică, nemulțumire. Divorțul, la care se adună și o relație ulterioară eșuată, o aruncă într-un hău și mai mare – unul aparent fără scăpare.

Nemaiștiind ce să facă,  Liz se hotăraște (în cele din urmă) să plece în lume pentru a se regăsi. Astfel își propune să vizitez trei țări. În prima dintre acestea, Italia, gustă din “la dolce vita” și, implicit, din deliciile sale culinare. În India, se retrage într-un ashram, unde, prin asceză (trezirea la 3 dimineața, meditație și frecat de podele) află ce este căutarea spirituală. În ultima ţară vizitată, Indonezia, încearcă să își împace trupul și sufletul, descoperind echilibrul care se numește “fericire” dar și marea dragoste.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Elizabeth Gilbert.

Un roman autobiografic profund, dar și amuzant pe alocuri, ce poate fi considerat a fi bun și drept o care de dezvoltare personală – chiar e plin tâlc și de sfaturi înțelepte. Mănâncă Roagă-te Iubește reprezintă instrucțiunile urmate de autoare pentru a găsi fericirea.

Romanul se compune din trei parți (câte unul pentru fiecare ţară) ce poartă drept titlu verbul caracteristic acelei țări conjugat la modul imperativ. Cele trei  părei sunt compuse și ele din diverse povestiri, 108 în total. Astfel, autoarea încearcă să își compună o jalapa mala (șirag format din 108 mărgele folosit de călugării budiști și hinduși pentru a se concentra asupra rugăciunilor).

Una peste alta, Mănâncă Roagă-te Iubește este o lectură captivantă, o incursiune în cultura a trei țări fascinante și povestea regăsirii de sine a uneia din cele mai cunoscute autoare ale momentului!

🔥 CARTEA MĂNÂNCĂ ROAGĂ-TE IUBEŞTE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Mănâncă Roagă-te Iubeşte
Autor: Elizabeth Gilbert
An apariție : 2008
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.12.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O lectură interesantă despre regăsirea de sine.

Aspecte Negative:

În partea a 2-a sunt date prea multe detalii despre yoga, ceea ce dau un aer cam tehnic cărții!

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1967 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă