Hercule Poirot este numele faimosului detectiv belgian, personaj fictiv creat de Agatha Christie. De-a lungul carierei sale, Agatha și-a surprins cititorii cu povești și personaje bine construite, pline de mister și suspans. Poirot s-a dovedit a fi cel mai popular personaj creat de autoare, acesta fiind prezent în peste 30 de romane polițiste.

Hercule Poirot a cunoscut și faima micului ecran, fiind interpretat de actori precum Albert Finney, Peter Ustinov și mai recent David Suchet, cel din urmă fiind recunoscut drept cel mai bun Poirot. Însă Poirot nu este doar popular. Este un personaj ușor de îndrăgit datorită gândirii sale analitice, personalității impresionante și nu în ultimul rând, replicile sale au întotdeauna o doză de umor.

5 Cărți populare cu Hercule Poirot

Cu cărţile pe faţă

Cu cărțile pe față este un roman care prezintă actul crimei drept o posibilă formă de artă. Ceea ce părea a fi o simplă seară de bridge se transformă pentru detectivul belgian într-un caz veritabil. Acesta este invitat de extravagantul domn Shaitana la o vizionare a exponatelor sale atipice. În cadrul petrecerii sunt invitați alți trei specialiști în mistere, însă doar unul este POIROT!

 

 

 

Cei cinci purceluși

Cei cinci purceluși este considerat unul dintre cele mai bune romane ale Agathei Christie. Poirot este pus să rezolve un caz vechi de 16 ani, mai exact uciderea excentricului artist Amyas. Inițial, crima era considerată una pasională, însă detectivul nostru nu se lasă niciodată convins de dovezile mult prea ușor de găsit. Lucrurile se complică, iar lista de suspecți se mărește, ajungând la 5 posibili criminali.

 

 

 

Misterioasa afacere de la Styles

Misterioasa afacere de la Styles este o poveste emblematică pentru personajul Hercule Poirot. Aici a început totul, iar detaliul cel mai interesant este că autoarea s-a inspirat pentru acest roman chiar din casa în care obișnuia să trăiască în tinerețe. Poirot este refugiat în Angla din cauza Războiului și este chemat să investigheze o crimă misterioasă, alături de partenerul său de nădejde, Hastings.

 

 

 

O supradoză de moarte

O supradoză de moarte este dovada că pentru Poirot nu poate trece nicio zi fără elucidarea unui mister. O simplă programare la dentist se transformă într-o crimă demnă de anchetat, mai ales când cel ucis este însuși dentistul. Povestea este palpitantă și scrisă în stilul specific al Agathei Christie, ceea ce înseamnă că deznodământul este unul surprinzător.

 

 

 

Poirot și cu mine

Ultima recomandare nu face referire la un roman semnat de Agatha Christie, însă este o lectură care merită menționată. Actorul David Suchet, faimos pentru interpretarea detectivului belgian timp de 24 de ani. motiv pentru care a primit si o nominalizare la premiile BAFTA în anul 1991. Poirot și cu mine este o carte despre ce înseamnă să îl joci pe Poirot, cum trebuie studiat și cum a ajuns actorul să îl prețuiască atât de mult pe acest personaj, deseori excentric.

 

 

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!