Recenzie “O supradoză de moarte” de Agatha Christie

by | Dec 1, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA O SUPRADOZĂ DE MOARTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

În viața lui Hercule Poirot, nici măcar o programare la dentist nu poate avea loc fără să se întâmple o crimă, iar de data aceasta, cel ucis este însuși dentistul. Dar, în timp ce poliția consideră moartea acestuia drept sinucidere, Poirot știe mai bine care este adevărul, iar curând vor mai fi omorâte și alte persoane.

Să fie aceste crime verigi ale lanțului revoluționar menit să răstoarne ordinea democratică din Marea Britanie în tulburele deceniu patru al secolului XX? Să fie neatrăgătoarea  și banala domnișoară Seale un geniu al crimei? Ca la un joc de cărți, Poirot are sentimentul că i se forțează mâna într-o anume direcție a investigației.

Agatha Christie își țese din nou intriga palpitantă cu o măiestrie de neegalat, oferindu-le cititorilor un deznodământ absolut surprinzător.

În cazul în care căutați un roman polițist bun, dar în același timp să fie și o carte cu substrat psihologic și de preferat și cu o crimă la orizont, atunci orice roman al Agathei Christie – cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor – este perfect pentru a vă satisface pofta de lectură.Cărțile autoarei au fost traduse în toată lumea în peste 100 de limbi.

De asemenea, autoarea reușește să îți mențină starea de suspans pe tot parcursul lecturării, astfel încât devine aproape imposibil să ghicești cine este cu adevărat criminalul până la ultima pagină.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

De data aceasta, ne întâlnim cu detectivul nostru favorit – Hercule Poirot – un personaj scund, cu o mustață îndoită la vârfuri, cu o ușoară aroganță motivată de geniul său care reușește întotdreeauna să deslușească fiecare puzzle.

În cartea de față, regula este din nou respectată, astfel că o situație neprevăzută îl aduce în prim plan pe Hercule Poirot care ca de obicei se implică trup și suflet în deslușirea noului mister apărut. Sinceră să fiu, cărțile Agathei Christie în care apare detectivul Hercule Poirot sunt preferatele mele datorită complexității cu care explică acesta crimele la finalul romanului. Totodată, și cărțile cu Miss Marple mă atrag, însă vă voi povesti despre acestea cu o altă ocazie.

🔥 CARTEA O SUPRADOZĂ DE MOARTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: O Supradoză De Moarte
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2012
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 234
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 1.12.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 453 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments