Ești fan al genului thriller? Și noi! Romanele pline de mister și suspans sunt printre preferatele noastre și nu ne mai săturăm de poveștile cu deznodământ neașteptat. Cum ar spune un personaj extrem de îndrăgit al romanelor polițiste, micile noastre celule cenușii sunt puse în funcțiune în momentul în care citim astfel de cărți. Romanele thriller au puterea de a ne capta atenția, de a ne face să uităm noțiunea timpului și ne provoacă să dăm pagină după pagină, până ajungem să aflăm cine e făptașul.

Dacă și tu te regăsești în descrierea de mai sus, uite 6 cărți ale genului thriller pe care ți le recomandăm:

 

Cărți must-read pentru fanii genului thriller

Haosul din urma ta de Carlos Montero

Cel mai probabil ai auzit deja de Haosul din urma ta datorită ecranizării de pe Netflix. Dacă ți-a plăcut serialul, află că producția este inspirată de romanul cu același nume, scris de autorul Carlos Montero și tradus la noi la editura Univers. Romanul este un thriller psihologic intens, scris din perspectiva protagonistei, Raquel, o profesoară care acceptă un post la o școală din orașul natal al soțului ei. Încă din prima zi află că predecesoarea sa s-a sinucis. De ce a făcut așa ceva? Ce se întâmplă în această școală? Elevii știu mai multe decât spun? Citind cartea vei afla răspunsurile la aceste întrebări

Soția de la etaj de Rachel Hawkins

Pentru început, ați mai văzut un roman thriller cu o copertă atât de delicată? Cartea prezintă povestea lui Jane, o femeie care își câștigă existența plimbând câinii locuitorilor din Thornfield Estates, un cartier rezidențial pentru oamenii bogați. Pentru că este un cartier cu oameni extrem de bogați, se pare că nimeni nu realizează că Jane își însușește anumite obiecte găsite. Dar totul se schimbă când Jane face cunoștință cu Eddie Rochester, un văduv misterios, a cărui soție a murit recent într-un accident.

Pisica printre porumbei de Agatha Christie

Agatha Christie este regina romanelor polițiste, așa că nu puteam să nu includem în lista această de recomandări și o carte scrisă de ea. Cazul de față are loc într-un palat din Ramat, unde un prinț îi încredințează pilotului său niște bijuterii, în speranța că acesta le poate introduce fraudulos în Anglia. Dar înainte ca pachetul să ajungă la destinație, atât prințul, cât și pilotul mor. Cazul ajunge la urechile lui Hercule Poirot și astfel începe ancheta. Interesant este faptul că în același timp, detectivul se mai ocupă de un caz, deci vorbim despre un dublu mister.

Ultimul mesaj de Laura Dave

Înainte să dispară, Owen îi trimite soției un bilet în care îi cere să protejeze pe cineva. În ciuda confuziei, Hannah înțelege că biletul se referă la fiica lui Owen, o fată de 16 ani, Bailey, care și-a pierdut mama cu mulți ani în urmă. Din păcate acela era ultimul mesaj de la Owen…

N-o să vă vină să credeți că acesta este primul roman de suspans al Laurei, atât de incisiv și de bine scris este. – Book Reporter

După faptă și răsplată de Gillian Flynn

Eroina acestei povestiri este o așa-zisă clarvăzătoare, care ajunge la o clientă bogată și nefericită, dornică de un strop de dramă în viața ei perfectă. Când ajunge în casa ei, clarvăzătoarea își dă seama că poveștile cu fantome nu sunt doar o născocire…

Dacă această scurtă descriere nu te-a convins, mai spunem doar atât: Gillian Flynn este autorul romanului Fata dispărută.

Căpitanul Apostolescu și Cifrul D-237 de Horia Tecuceanu

Cartea debutează cu răpirea unui copil de 4 ani. Fata care avea grijă de micuţ a fost păcălită de un bărbat să-i încredinţeze pentru scurt timp copilul. Necunoscutul dispare, luând cu el băiatul. De acest caz se ocupă căpitanul Apostolescu. Urmează astfel o anchetă în care e nevoie de toată energia posibilă pentru a-l găsi pe copil cât mai repede și nevătămat. Romanul este unul alert și te va ține în priză până la ultima pagină inclusiv.