Fără îndoială, când spunem cărți pentru adolescenți, spunem de fapt cele mai căutate titluri atât din online, cât și de la târgurile de carte. Acest lucru se datorează faptului că adolescenții reprezintă publicul majoritar de carte din România, dar și publicul dornic să citească noutățile editoriale și să bifeze cât mai multe titluri.

Dacă și tu ești în căutarea unor cărți pentru adolescenți, ori ai un tânăr adolescent acasă și nu știi ce carte să îi oferi cadou, ar trebui să arunci un ochi pe următoarele recomandări și cu siguranță vei găsi un titlu atractiv. În continuare, îți vom recomanda cinci cărți pentru adolescenți, printre care vei regăsi atât titluri noi, cât și titluri mai vechi, dar care au ocupat pentru mult timp topul vânzărilor de carte:

5 Cărți pentru adolescenți

Sălbaticele de Rory Power

Sălbaticele este un roman ideal de citit în această perioadă, contextul pandemiei fiind asemănător cu ceea ce se întâmplă de fapt în carte. Mai exact, la un an și jumătate de la carantină, Școala de fete Raxter se confruntă cu o serie de întâmplări stranii. Când Byatt dispare, celelalte fete decid să o caute, sfidând astfel carantina. Cartea a primit distincția de cea mai bună carte a anului 2019 New York Public Library.

Întâlnire perfectă de Steve Bloom

Fanii Netflix au auzit cu siguranță de acest titlu. Întâlnire perfectă este numele cărții și a filmului care prezintă povestea haioasă a tânărului Brooks Rattigan. Acesta își dorește să fie admis ca student la Columbia University, dar pentru asta are nevoie de bani și în plus de asta, se plictisește destul de tare în orașul său natal. Prietenul său dezvoltă între timp o aplicație care îl transformă pe Brooks în iubitul perfect, însă îi provoacă și tot felul de probleme.

Pecetea morții de Veronica Roth

Veronica Roth este o autoarea cunoscută pentru seria Divergent, însă Pecetea morții este debutul unui alte serii de excepție. Romanul prezintă povestea a doi tineri care provin de pe planete diferite. Acțiunea are loc într-o galaxie îndepărtată, unde fiecare creatură are puteri specială, care are capacitatea de a ghida felul în care va arăta viitorul persoanei care posedă o anume putere.

Jocurile foamei de Suzanne Collins

Jocurile Foamei este numele unei trilogii de succes, care recent s-a bucurat de un al patrulea roman, sub formă de prequel, dar și de ecranizare pe marile ecrane. Jocurile foamei este un roman care prezintă o lume terifiantă a viitorului îndepărtat. Întreaga populație este divizată în districte, iar anual au loc jocuri în cadrul cărora adolescenții sunt oferiți drept tribut. Aceste jocuri au scopul de a aminti oamenilor consecințele răzvrătirii lor, iar trilogia abordează ediția cu numărul 74 a competiției.

Absolut tot de Nicola Yoon

Pentru adolescenții iubitori de cărți de dragoste, romanul Absolut tot este ideal. Protagonista Maddy suferă de o boală rară, care nu îi permite să iasă din casă. Însă acest lucru nu înseamnă că nu ajunge să cunoască fiorii primei iubiri. Aceasta se îndrăgostește de Olly, băiatul de alături, pe care ajunge să îl admire și să îl privească pe ascuns, visând cu ochii deschiși la o poveste de dragoste în care boala ei să fie inexistentă.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!