Recenzie ”Casa dintre pini” de Ana Reyes

de | mart. 26, 2024 | Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

Cât de ușor influențabil ești? Cât de greu te lași manipulat? Ce ai face dacă mintea ta ar deveni teren de joacă pentru altcineva?

Casa dintre pini” este debutul autoarei și totodată un thriller incitant, bazat pe o premisă înfiorătoare pe care n-ai vrea în veci s-o experimentezi pe post de cobai.  Este un thriller psihologic care explorează puterea și controlul minții facilitate de consumul de droguri și alcool.

Prietenia dintre Maya și Aubrey, două adolescente pline de viață și visuri, ia brusc sfârșit când una dintre ele se prăbușește fără viață în timpul unei discuții aparent nevinovate. După șapte ani de la această dispariție tragică, Maya, aflată într-o relație stabilă în ciuda dependenței de pastile și alcool, se decide să revină în orășelul natal pentru a face ceea ce n-a reușit în adolescență. Să demaște criminalul și să-l bage după gratii unde îi este locul.

Maya a fost crescută de o mamă singură, copleșită de griji, dar hotărâtă să-și protejeze și ajute copilul cât îi stă în puteri. Nu și-a cunoscut tatăl, de origine guatemaleză care a avut parte de o moarte violentă înainte de a se naște ea. Întoarcerea fetei acasă îi provoacă mamei o mare bucurie, dar starea instabilă și haotică în care revine aceasta îi ridică semne de întrebare și o obliga să-și facă tot mai multe griji. Povestea este presărată cu frânturi de amintiri din adolescența Mayei care rememorează primii fiori ai dragostei simțite pentru Frank, un proaspăt sosit în oraș, angajat ca ajutor de bibliotecar și mândru restaurator al unei cabane vechi aflate pe proprietatea deținută de tatăl său în mijlocul pădurii, dar și prietenia strânsă dintre ea și Aubrey.

Moartea lui Aubrey a fost stabilită ca fiind din cauze naturale, dar o nouă tragedie asemănătoare celei întâmplate în trecut se petrece, fapt care o convinge pe Maya că este ceva suspect la mijloc. Pentru a face acuzații are nevoie de dovezi deoarece ultima dată când a încercat să-l încrimineze pe Frank nimeni nu a crezut-o și acesta a fost motivul pentru care a ajuns la ședințe de terapie și consum de pastile.

Moștenirea paternă, simbolistica și folclorul din Guatemala au dat un plus de mister cărții și a fost captivant să o însoțesc pe fată pe urmele tatălui, dar mi s-a părut mult prea facil modul în care creierul uman  poate fi manipulat și probabil și din această cauză scenariul mi s-a părut puțin neverosimil, dar per total, consider ca Ana Reyes s-a descurcat onorabil.

Cum vezi dincolo de o mască atent construită și aparent normală? Cum prinzi dedesubturile întunecate ale unei minți defecte? Va reuși Maya să demaște versiunea abil construită de Frank și să-i dezvăluie partea întunecată? Și în ce mod reușește Frank să destabilizeze funcționalitatea unor organisme tinere și sănătoase? E oare drept să i se aducă o acuzație atât de gravă? Ce mister sau magie se află la mijloc? Multumesc Libris.ro pentru carte.

Este un thriller ce pune accentul pe teme ca manipularea și vinovăția, pe dezechilibrul și nesiguranța generate de sevraj și adicție, pe colțuri întunecate și sucite ale psihicului și gânduri dezagreabile și anormale. Este despre oameni cu minți periculoase ce ascund secrete murdare și duc o viață construită pe minciună și manipulare, care reușesc să creeze un astfel de mister în jurul lor încât să atragă interesul celor cu care intră în contact.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris

Titlu: Casa Dintre Pini
Autor: Ana Reyes
Traducător: Monica Vlad
An apariție : 2024
Editura: TREI
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 17606

Alte recenzii de la Ana Reyes:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Libraria din Teheran” de Marjan Kamali
Recenzie ”Libraria din Teheran” de Marjan Kamali

Librăria din Teheran de Marjan Kamali - ficțiunea istorică cu savoare orientală, despre o dragoste adolescentină care se desfășoară în fundalul evenimentelor tumultoase ale Iranului anilor `50, cu evenimente care alternează planul trecut cu prezentul. Opinia mea...

Recenzie „Twisted Lies” de Ana Huang
Recenzie „Twisted Lies” de Ana Huang

Vă prezint cartea mea preferată din seria "Twisted", o serie care m-a încercat și m-a trecut prin multe stări, pentru că nu am simțit-o ca fiind una unitară ci cu 4 povești total diferite, uneori chiar scrisă de autoare diferite. Dar nu contează, am rămas cu o...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 5 ani, 3 luni, 16 zile și a scris până acum 589 articole. Se află pe poziția 2 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments