Ești autor și ai nevoie de promovare? Descoperă serviciile de promovare pentru autori oferite de Booknation.ro

Adriana Ungureanu

Pe Adriana Ungureanu am cunoscut-o relativ recent. A completat chestionarul nostru pentru scriitori debutanți și, plăcându-mi răspunsurile ei am decis să îi mai pun câteva întrebări.

Înainte de toate, trebuie să menționez faptul că Adriana este multifuncțională. Pe lângă „autor de carte”, în CV-ul ei mai sunt trecut și următoarele: doctorand în Economie și Afaceri Internaționale, Master Practitioner și NLP Trainer, experiență de 9 an în anteprenoriat, mamă de licean și soție. A da, mai are și un blog, dar a semnat editoriale și pentru alte publicații online!

În cele ce urmează vă vom prezenta și alte lucruri interesante pe care am reușit să le aflăm despre ea.

Care sunt pasiunile tale?
Scrisul. Iubirea pentru oameni, dar mai ales de copii și tinerii. Afacerile.

Care sunt scriitorii care te-au influențat cel mai mult?

Orice scriitor are ceva de împărtășit; în cel mai rău caz, viziunea proprie, în cazul cel mai bun, ne ajută pe toți să vedem ca el sau să înțelegem ce ni se transmite. Ador literatura filozofică și cărțile care ies din tiparele gândirii mecanice, tradiționale. Paler rămâne un scriitor pe sufletul meu, iar Simone de Bouvoir este modelul meu de scriitor.

Care e titlul cărții tale și care e povestea publicării ei? Despre ce e cartea?Femeia la 40 de ani. Pe Facebook de Adriana Ungureanu

Titlul cărții mele este Femeia la 40. Pe Facebook. Povestea publicării ei e următoarea: am câștigat un concurs organizat de Uniunea Scriitorilor și Editura ePublishers intitulat „Cartea ta are un sponsor”. Am dorit să împărtășesc experiențe reale din viața mea și a unor femei pe care le-am cunoscut de-a lungul anilor. Cartea a fost lansată pe 13 decembrie 2013. Urmează o a doua lansare a unui nou roman – M-am născut să te întâlnesc curând.

Și acum, m-ai întrebat și despre carte… Alma, personajul principal din Femeia la 40. Pe Facebook, este o parte din noi toate. Este o poveste reală, care depășește barierele impuse de prejudecăți, o carte pe care orice femeie ar trebui s-o citească pentru a înțelege că nu e singură în anumite experiențe. Este o carte potrivită pentru o după-amiază de duminică.

Să discutăm puțin despre cum e femeia la 40 de ani! Atât online cât și offline.

Alma, eroina cărții este activă atât online cât și offline. Auzise tot felul de păreri despre Facebook, dar de îndată ce îl descoperă, postura online o ajută să fie ancorată la realitate prin informații, să regăsească persoane din trecutul ei (cum ar fi foști colegi de liceu), din prezent (cursuri, un job) și să simuleze o idilă cu un personaj misterios, ce se prezentase ca fiind libanez, dar care în final se dezvăluie prin prietenul ei din tinerețe. Offline, Alma trece printr-o schimbare radicală, dar din nou Facebook are un rol determinant pentru ca acest proces să se realizeze într-un mod captivant.

Cum a fost experiența scrierii cărții?

O călatorie in lumea continuității ideilor, a cadenței frazelor și a închegării unei povești reale coerente. Nu a fost ușor deloc, pentru că scrisul cere o stare de ancorare la poveste, dar a fost minunat momentul în care tot efortul s-a concretizat în cele 177 de pagini, apreciate de foarte multe cititoare.

Emil Mitrache la lansarea primei cărți semnată de Adriana UngureanuCum ți-a schimbat viața publicarea cărții?

Am înțeles că dacă am scris prima carte, le pot scrie și pe următoarele zece, din ce în ce mai bine și din ce în ce mai interesante. Este mulțumirea unei realizări importante în viața mea. Să reușesc să public două romane în timp ce urmez și un doctorat, cred că am suficiente motive să fiu mândră de mine.

Povestește-ne puțin despre următoarea ta carte. Am înțeles că lansarea va fi curând!

Noua mea carte, M-am născut să te întâlnesc, va fi lansată pe 26 martie 2015. Ideea centrală a cărții pornește de la faptul că nimic nu este întâmplător și totul trebuie să se întâmple exact atunci când se întâmplă! Romanul există atât sub formă de ebook, cât și tipărită. Am recitit-o de curând pentru a da bunul de tipar și mi-a plăcut foarte mult. Dacă mie îmi place, înseamnă ca e bine! O recomand cu încredere!

Ce ai dori să transmiți cititorilor booknation.ro?Adriana Ungureanu 2

Pasiunea mea o împărtășesc cu drag cititorilor, dar mai ales cititoarelor. Pentru a deveni tot mai bună, o romancieră autentică, vreau să ajung în sufletul lor. Întotdeauna părerea lor contează pentru mine, de aceea îmi imaginez o permanentă comunicare cu cel sau cea care îmi citește cartea.

Mulțumesc mult pentru această șansă!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022