“Călătorie magică în orașul stelelor” de Mary Hoffman

by | Apr 8, 2019 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CĂLĂTORIE MAGICĂ ÎN ORAȘUL STELELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Al doilea volum din seria ,,Stravaganza” a autoarei Mary Hoffman a ajuns în mâinile mele acum mult timp și încă sunt mirată de dificultatea cu care am citit această carte, cel puțin la început.

Fiecare volum din această serie urmărește un stravagante (o persoană contemporană ce poate călătorii în altă dimensiune, și anume Talia- o altă variantă a Italiei.), în cazul de față pe Georgia O`Grady și în volumul anterior ,,Călătorie magică în orașul măștilor”  pe Lucien Mulholland. Cei doi se reîntâlnesc în al doilea volum, ,,Căltorie magică în orașul stelelor”-de asemenea cel despre care vă voi vorbi astăzi- deoarece fuseseră colegi de școală înainte ca Lucien, devenit acum Luciano, să moară de cancer și să viețuiască pe veci în Talia.

Georgia, devenită în Talia Georgio datorită înfățișării sale băiețești, cumpără un căluț etrusc înaripat dintr-un magazin de antichități, pentru care-și strânsese banii multă vreme. După ce fratele ei vitreg o necăjește, aceasta adoarme cu căluțul la piept, dorindu-și o evadare, și se trezește într-un grajd unde nu de mult se născuse un cal înaripat, întocmai ca al ei. Aceasta se împrietenește cu Cesare și descoperă că tocmai ce s-a stravagantizat, adică a călătorit într-o altă lume pe timpul somnului. Eroina nimerește în cursul pregătirilor pentru faimoasa cursă de cai, Stellata și descoperă că venirea ei nu este întâmplătoare, căci orice stravagante călătorește cu un rost și nu sunt mulți de teapa ei.

Această lume nouă îi dăruiește ceea ce ea voia deja- o evadare. Fata, alteori singuratică, se înconjoară de prieteni, iar viața din Remora îi dă puterea de care are nevoie pentru a trece peste greutățile sale de acasă. Eroina trece printr-o transformare pe care am citit-o cu plăcere și pe care am așteptat-o cu sufletul la gură.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mary Hoffman

Recunosc, multitudinea de personaje m-a dat peste cap și m-a băgat în ceață uneori, chiar negăsindu-le rostul câteodată. Cred că acest aspect m-a făcut să citesc cartea cu o foarte mare greutate, luându-mi mai multe săptămâni. Însă, istoria Taliei m-a intrigat foarte tare, cu povestea lui Romulus și Remus, întemeietorii Romulei și Remorei. De asemenea, mi s-au părut interesante cartierele, denumite după zodiac. Mi-a plăcut relatarea la persoana a 3-a și pluriperspectiva.

Recomand această carte adolescenților cu o mare capacitate de a reține informațiile primite, căci credeți-mă, sunt multe personaje, multe cartiere și o politică dificilă. Dar, de asemenea, o recomand tuturor cititorilor ce vor să scape într-o altă lume și să se detașeze de tot, cu ajutorul unui strop de magie.

🔥 CARTEA CĂLĂTORIE MAGICĂ ÎN ORAȘUL STELELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Călătorie Magică în Orașul Stelelor
Autor: Mary Hoffman
An apariție : 2017
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 8.04.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Alexandra Dobandi este redactor Booknation.ro de 545 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 79 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Dobandi aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments