„Călătorie magică în orașul stelelor” de Mary Hoffman

de | apr. 8, 2019 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CĂLĂTORIE MAGICĂ ÎN ORAȘUL STELELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Al doilea volum din seria ,,Stravaganza” a autoarei Mary Hoffman a ajuns în mâinile mele acum mult timp și încă sunt mirată de dificultatea cu care am citit această carte, cel puțin la început.

Fiecare volum din această serie urmărește un stravagante (o persoană contemporană ce poate călătorii în altă dimensiune, și anume Talia- o altă variantă a Italiei.), în cazul de față pe Georgia O`Grady și în volumul anterior ,,Călătorie magică în orașul măștilor”  pe Lucien Mulholland. Cei doi se reîntâlnesc în al doilea volum, ,,Căltorie magică în orașul stelelor”-de asemenea cel despre care vă voi vorbi astăzi- deoarece fuseseră colegi de școală înainte ca Lucien, devenit acum Luciano, să moară de cancer și să viețuiască pe veci în Talia.

Georgia, devenită în Talia Georgio datorită înfățișării sale băiețești, cumpără un căluț etrusc înaripat dintr-un magazin de antichități, pentru care-și strânsese banii multă vreme. După ce fratele ei vitreg o necăjește, aceasta adoarme cu căluțul la piept, dorindu-și o evadare, și se trezește într-un grajd unde nu de mult se născuse un cal înaripat, întocmai ca al ei. Aceasta se împrietenește cu Cesare și descoperă că tocmai ce s-a stravagantizat, adică a călătorit într-o altă lume pe timpul somnului. Eroina nimerește în cursul pregătirilor pentru faimoasa cursă de cai, Stellata și descoperă că venirea ei nu este întâmplătoare, căci orice stravagante călătorește cu un rost și nu sunt mulți de teapa ei.

Această lume nouă îi dăruiește ceea ce ea voia deja- o evadare. Fata, alteori singuratică, se înconjoară de prieteni, iar viața din Remora îi dă puterea de care are nevoie pentru a trece peste greutățile sale de acasă. Eroina trece printr-o transformare pe care am citit-o cu plăcere și pe care am așteptat-o cu sufletul la gură.

Recunosc, multitudinea de personaje m-a dat peste cap și m-a băgat în ceață uneori, chiar negăsindu-le rostul câteodată. Cred că acest aspect m-a făcut să citesc cartea cu o foarte mare greutate, luându-mi mai multe săptămâni. Însă, istoria Taliei m-a intrigat foarte tare, cu povestea lui Romulus și Remus, întemeietorii Romulei și Remorei. De asemenea, mi s-au părut interesante cartierele, denumite după zodiac. Mi-a plăcut relatarea la persoana a 3-a și pluriperspectiva.

Recomand această carte adolescenților cu o mare capacitate de a reține informațiile primite, căci credeți-mă, sunt multe personaje, multe cartiere și o politică dificilă. Dar, de asemenea, o recomand tuturor cititorilor ce vor să scape într-o altă lume și să se detașeze de tot, cu ajutorul unui strop de magie.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CĂLĂTORIE MAGICĂ ÎN ORAȘUL STELELOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mary Hoffman sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CĂLĂTORIE MAGICĂ ÎN ORAȘUL STELELOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Călătorie Magică în Orașul Stelelor
Autor: Mary Hoffman
An apariție : 2017
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 8.04.2019
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Lemnucii sunt acele noduri ce se găsesc în scânduri sau în orice lucru fabricat din lemn. Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată în viața sa un Lemnuc... un Lemnuc tăcut și ascuns în obiecte banale ce ne înconjoară dar cărora nu le dăm importanță....

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Lună nouă - New Moon în engleză - este volumul doi din seria Twilight. La fel ca și primul volum, și acesta are destul de multe diferențe față de ceea ce cunoaștem deja din renumitul film. Cel mai tare mi-au atras atenția divergențele din scenele în care Bella află...

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms a fost aleasă ca o carte de divertisment și mă bucur mult că a fost o lectură chiar bună. Cartea atinge subiecte relevante, lovește cu profunzimea și sinceritatea ei. Aceasta este o poveste modernă, interesantă, despre...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Dobandi este redactor Booknation.ro de 979 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Dobandi aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments