🔥 CARTEA CARRIE ARE REDUCERE PE:

Sunt la prima mea lectură marca Stephen King. Nu știu de ce am amânat atât acest autor, dat fiind că numele lui este destul de răsunător și am citit nenumărate recenzii ale cărților sale. Iată, a venit timpul să descopăr și eu prin ce se remarcă acest scriitor și care este rețeta succesului său, în măsura în care îți poți da seama dintr-o singură lectură și mai ales aceasta fiind prima carte scrisă de autor. Dacă eu am ajuns la cartea sa după aproape jumătate de secol de la apariție și mi s-a părut deosebită, zic eu cu siguranță rețeta lui Stephen King este una de succes.
Și deci, iată modul de preparare a acestei scrieri. Se ia una bucată autor cu imaginație bogată, se adaugă o temă sensibilă societății, se pune și un efect de supranatural sau paranormal, pentru condimentare se asezonează cu ceva intrigă, se călește la foc mocnind inserând rezultate ale cercetărilor și crescând treptat temperatura, iar la sfârșit se stropește totul cu mult sânge. Și voilà, se obține un thriller-horror perfect.

Personajul central al romanului în jurul căruia se învârte acțiunea și firul narativ este Carrie White. Ea este o adolescentă de șaisprezece ani care suferă de umilință, înjosire și grosolănie din partea colegilor. Trăiește doar cu mama, o fanatică religioasă care îi pune Biblia sub braț când o trimite la școală și care o educă în stilul fanatismului religios. Carrie are mari dificultăți de integrare în rândul adolescenților, de a fi o fata obișnuită, de a fi acceptată. Astfel, ea devine mereu țapul ispășitor al colectivului de elevi.

Bullying-ul în rândul elevilor este ades răspândit, iar adolescenții nu au limite în a umili și înjosi, acțiunile lor pot atinge uneori cote neimaginabile.

Copiii nu știu ce fac. Copiii nici măcar nu știu că reacțiile lor îi rănesc pe ceilalți oameni, propriu-zis, practic.

Dacă îți place recenzia cărții CARRIE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Carrie își descoperă o putere telekinetică latentă, deci are capacitatea de a mișca lucruri cu puterea minții. Aflăm apoi că posibilitatea de a deplasa obiecte prin efort de voință și nimic altceva iese la iveală numai în momente de încordare personală extremă.

Având aceste prerogative, este lesne de intuit că o tragedie poate erupe în orice moment. Însă, ceea ce s-a întâmplat în seara balului de absolvire depășește imaginația cititorului…

Mi s-a părut o carte stranie, însă care cu siguranță ți se întipărește în minte. Imaginile macabre de la balul de absolvire cred că vor rămâne cu mine pe ceva timp, teamă mi-i de coșmaruri nocturne…

Deși, nu aș fi dispusă s-o recitesc, nici chiar s-o recomand cuiva, aș reveni la acest autor. Am eu o presimțire că următorul roman îmi va aduce o experiență la fel de individuală și irepetabilă. Deci, fanilor Stephen King, ce-mi recomandați pentru următoarea dată când decid să mă arunc în această nebunie numită “lumea lui King”?!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CARRIE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CARRIE
Autor: Stephen King
An apariție : 2015
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 216
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1014

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 2 ani, 3 luni, 9 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 7 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments