Citesc de mulți ani și nu îmi este rușine să recunosc „predilecția” mea pentru genul Romance. În general pot să citesc orice, dar atunci când am nevoie de câteva ore de relaxare, o poveste bună de dragoste mă ajută oricând să uit de lucrurile care nu îmi plac. Pe la începuturile mele în materie de Romance, am descoperit un autor – Sylvain Reynard – și o serie de 3 cărți, unde personajele principale sunt un profesor și studenta sa. Atât mi-a trebuit și am fost super prinsă, pentru că îmi place foarte multe elementul de interzis dintr-o poveste de dragoste. O face mai palpitant de citit și te atașezi ffff mult de personajele pentru că participi la lupta lor pentru dragoste și adevăr. Vorbesc despre seria „Infernul lui Gabriel”, una din seriile mele preferate și vă rog să mă credeți, am citit super multe la viața mea. :)) În plus, Gabriel Emerson este încă numărul meu 1 în materie de Book Boyfriends pentru că efectiv nu găsesc pe nimeni care să îl depășească. Nu știu dacă este doar efectul întâmplării că l-am cunoscut acum ceva vreme și a fost un impact de moment, însă nu contează, he is the best. 😀

Nu vreau să vă vorbesc despre fiecare carte în parte, pentru că eu consider că trebuie explorate cum trebuie, fără spilers de la mine în calitate de fan înfocat. Pot doar să vă spun că Gabriel Emerson este profesorul Juliei Mitchell și deși între ei nu se poate înfiripa nimic, ei sfidează regulile universitățîi și încep să dezvolte sentimente frumoase. În plus, ei au deja un istoric în spate, însă Gabriel încă nu știe acest lucru, dar revelația urmează în scurt timp. Amândoi sunt pasionați de Dante și acest lucru îi apropie și mai mult. Antiteza în care cei două sunt puși este evidentă, dar aceasta este cea care îi face să strălucească. Deși o persoană foarte inteligență și impunătoare, să nu mai zicem carismatică, Gabriel are un trecut întunecat, marcat de abuzul de droguri și alcool. A făcut alegeri foarte proaste în viața sa și pe parcursul seriei multe informații despre acestea îl vor aduce în prin plan. Julie în schimb este o fată ingenuă, nevinovată, cu un suflet mare, dar are și ea lucruri de ascuns. Împreună fac un cuplu atipic, fiind 11 ani diferența între ei, însă din punctul meu de vedere sunt un match made în Heaven.

Seria este alcătuită din 4 cărți, dar doar primele 3 au apărut la Editura Trei în limba română: „Infernul lui Gabriel”, „Extazul lui Gabriel”,”Izbăvirea lui Gabriel” și „Promisiunea lui Gabriel”. Toate acestea ne arată relația dintre Gabriel și Julia în diferite ipostaze, modul în care se descoperă, se acceptă și încearcă să lupte pentru relația lor. Intervin multe personaje care vor să le facă rău și să îi despartă, însă depinde mai ales de ei să își apere dragostea. Nu neg, povestea este plină de dramă, dar și de momente extrem de fierbinți și înduioșătoare, care fac deliciul oricărui pasionat de Romance. Eu recomand mereu această serie, deși multe păreri sunt împărțite.

În plus, Sylvain Reynard a semnat cu PassionFlix, o aplicație de streaming în genul Netflix, pentru ecranizarea celor 3 cărți. Prima carte deja a apărut integral, însă datorită volumui mare de pagini, acțiunea nu a fost integrată într-o singură parte, ci în trei. Nu pot spune că m-am plâns, pentru că acest lucru înseamnă că voi avea parte de mai multe detalii și de mai multe scene pe care le-am iubit. În rolurile principale sunt Giulio Berruti și Melanie Zanetti, care din punctul meu de vedere au o super chimie și au reușit să aducă pe micile ecrane personajele pe care eu le iubesc atât de mult. În 2021 urmează cartea a doua din serie și o aștept cu mare entuziasm, pentru că acolo vom avea o intrigă ce ne va ține cu sufletul la gură mai mult de jumătate din acțiune.

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022