Imagine similarăÎn această rubrică am vorbit despre autori fantasy, de cărți polițiste, de cărți pentru cei mici, dar nu știu de ce am omis una dintre categoriile mele preferate: cărțile de dragoste. Am extrem de multe exemple pe care vi le pot da, însă mintea mi s-a oprit la Colleen Hoover, pentru că știu cât de apreciată este în rândul cititorilor. Colleen este una dintre primele autoare cu care am intrat în contact pe partea de romance și am fost foarte încântată de ea. Deși în viață reală este o femeie extrem de haioasă, cu un simț al umorului aparte, atunci când scrie parcă se transformă în altcineva. Cărțile ei sunt extrem de realiste, cu elemente de dragoste, umor, dramă, tot ce îți trebuie pentru a avea parte de o lectură extraordinară. Această realitate te învăluie cu o forță imensă și acest element conferă greutate poveștilor pe care le scrie. Pot să vorbesc mult despre Colleen, însă trebuie cărțile lăsate să vorbească despre ea, pentru că îi oglindesc sufletul și scot în evidență talentul ei deosebit.


Ugly love. Despre fața urâtă a iubirii

Este cartea mea preferată ce îi aparține lui Colleen, pentru că aici am observat o trecere de la cărți cu și despre adolescenți la cărți mature, cu personaje care au trăit drame intense. Tate și Miles sunt două personaje extrem de frumoase, dar ambele cu un trecut zbuciumat. Sub lupă se află Miles, pentru că a suferit o traumă extrem de dureroasă ce îi marchează prezentul. Din cauza unei pierderi nu își dorește un viitor cu nicio femeie, inclusiv Tate cu care are inițial doar o relație cu beneficii. Lucrurile evident se schimbă și tocmai atunci demonii trecutului vor pune stăpânire pe amândoi. Lecții de viață, suferință, dar și foarte multe scene de dragoste marchează acesta carte specială care sigur te va trece prin toate stările posibile. Informațiile sunt livrate gradual, din ambele perspective și NIMIC nu este lăsat la voia întâmplării.

 


Hopeless. Fără Speranță

Prima carte pe care am citit-o de la Colleen, o carte extrem de dureroasă, dar și frumoasă. Este un mix foarte ciudat de stări, pentru că așa cum v-am menționat mai sus, autoarei îi place să se joace mult cu sentimentele noastre și să ne trezească stări pe care nu știam că suntem capabili să le simțim. Sky și Dean m-au impresionat profund pentru maturitatea de care au dat dovadă chiar și la o vârstă fragedă. Amintiri reprimate, regrete, secrete și o dragoste profundă își pun amprenta asupra acestei cărți și îi dau o formă atât de frumoasă încă este imposibil să nu stai cu sufletul la gură și să speri la un final fericit. Eu am plâns la această carte și am fost extrem de șocată și de revoltată de anumite lucruri. Dean m-a făcut să mă îndrăgostesc extrem de mult de el ca personaj, deși fiind un adolescent, mi-a furat inima foarte ușor 🙂


Confess

Această carte este puțin mai deosebită și are un twist foarte interesant pe care nu l-am văzut foarte des în cărți. Povestea lui Owen și Auburn este, așa cum v-ați obișnuit deja, zbuciumată dar plină de pasiune. S-au cunoscut în condiții foarte interesante și deși nu știu, destinele lor s-au întâlnit cândva. Se îndrăgostesc, însă au de luptat cu multă lume până când se vor putea bucura pe deplin de ceea ce are viața dorește să le ofere. Ce mi-a plăcut extreeeem de mult la carte a fost elementul bilețelelor sub formă de confesiuni pe care oamenii i le trimiteau lui Owen pentru a avea inspirație de pictură. Mi s-a părut atât de bine gândit și original încât m-a făcut să citesc această carte cu și mai mare entuziasm. Pe modelul lui Colleen, vorbim despre o carte cu o mare dragoste, dar nu aceasta este neapărat în primplan. Vorbim de dragostea de mamă, dragostea față de părinți și despre iubirea din copilărie care nu se uită niciodată.


 

CĂRȚILE SCRISE DE COLLEEN HOOVER MENȚIONATE ÎN ARTICOL:

► Ugly love. Despre fata urata a iubirii
► Confess
► Hopeless. Fără Șperanță