Rezumat Geniul - Marie Lu

Geniul, al doilea volum din trilogia Legendă   Republica se află în pragul haosului: electorul Primo a murit, iar la putere a venit fiul său, Anden. June și Day se alătură unui grup de rebeli care sunt gata să îl ajute pe Day să își salveze fratele.
Citește tot rezumatul cărții Geniul... Ei le cer în schimb celor doi fugari un singur lucru: să îl asasineze pe noul elector. Dar dacă rebelii se înșală și noul elector ar putea să schimbe fața republicii?      Fragment din roman:       “Nu îndrăznesc să mă mai întorc. O strâng mai tare de mână pe June și amândoi fugim, ocolind dărâmăturile și fumul.     Dăm nas în nas cu primul Patriot. Baxter. Când ne vede, individul rămâne nemișcat o secundă, apoi o înșfacă pe June de braț.     - Tu! lătră el.     June e însă mult prea rapidă pentru el. Înainte să apuc să scot pistolul de la brâu, June i-a și scăpat din mână. Baxter dă iar să ne prindă – dar, până să avem vreme să facem vreo mișcare, altcineva îl pocnește de îl aruncă la pământ. Dau cu ochii de privirea incandescentă a lui Kaede.     Fata își agită brațele disperată spre noi.     - Fugiți! ne strigă. lnainte să vă găsească restul!     Pe chip i se citește un șoc profund – e și ea uluită că planul Patrioților s-a dus pe apa sâmbetei? Știe că eu și June purtăm o parte din vină? Trebuie să știe. Atunci de ce s-a întors și ea împotriva Patrioților? Kaede fuge și ea. O urmăresc cu privirea o fracțiune de secundă. Cum era de așteptat, Anden nu se vede pe niciunde, iar soldații republicani au început și ei să răspundă cu focuri de armă, îndreptate spre acoperișuri.     „Anden nu se vede pe niciunde'', îmi trece prin minte. Oare tentativa de asasinat a eșuat în mod oficial?     Continuam să alergarn până când ajungem de cealaltă parte locului exploziei. Dintr-odată, peste tot în jurul nostru sunt Patrioți; unii gonesc înspre soldați, în căutarea șansei de a-l împușca pe Elector, iar alții gonesc spre tunel. Fug după noi.     O altă explozie zguduie strada - cineva a încercat zadarnic să oprească pe Elector cu o nouă grenadă. Poate că au izbutit până la urmă să îi arunce în aer jeepul. Unde e Răzor? Ne vrea pe noi morți acum? Îmi imaginez figura lui calmă, paternă, chip care trebuie să fie acum negru de furie." Citește mai puțin...

Aștepți momentul potrivit ca să cumperi Geniul?

Nu mai pierde timpul! Am realizat pentru tine lista cu librăriile online care vând Geniul și poți alege librăria cu prețul cel mai mic 💰 ca să comanzi chiar acum.

VEZI CEL MAI MIC PREȚ
Următoarea carte pe care vrei să o citești trebuie să fie Geniul scrisă de Marie Lu. Geniul a apărut în anul 2016. O mulțime de cărți bune au apărut în anul 2016 (click ca să vezi lista cărților). Editura la care s-a publicat cartea Geniul este editura BOOKLET - poți vedea lista completă de cărți publicate la editura BOOKLET aici. Cartea Geniul face parte din categoria Carti pentru adolescenti, Young Adult. Este o carte groasă - trebuie să îți faci timp pentru ea - are 336 de pagini. Sperăm să îți placă timpul petrecut lecturând Geniul și, de asemenea, sperăm că autorul Marie Lu, s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

DESCOPERĂ RECENZIILE CĂRȚII GENIUL PUBLICATE PE BOOKNATION: VEZI RECENZIILE

0 secunde